"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnen yolcu yok, ödenen para çok

16 Eylül 2021, Perşembe 15:24
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, resmî twitter hesabından yaptığı paylaşımda Zafer Havalimanı’na ilk 8 ayda devletin kasasından ödenen miktarı açıkladı.

Garanti edilen yolcu sayısına ulaşamadığı için tartışmalara konu olan Zafer Havalimanı’na yılın ilk 8 ayında ödenen para 4 milyon 650 bin euro olarak gerçekleşti. Havalimanı’nın işletmeci olan IC İçtaş şirketine verilen 1 milyonluk yolcu garantisi verilmiş, buna karşılık havalimanını 16 bin 645 yolcu kullanmıştı. Şirkete ise 6 milyon 738 bin euro garanti ödemesi yapılmıştı. Yavuzyılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2021 yılının ilk 8 ayında havalimanını kullanan yolcu sayısının 5 bin 725 olduğunu ve garanti edilen yolcu sayısının 878 bin 488 olduğunu kaydetti. Yavuzyılmaz, garanti edilen yolcu ile kullanan yolcu sayısında hata payının yüzde 99 olduğunu vurguladı. Yılmaz ayrıca, havalimanını yapan şirkete devletin 4 milyon 650 bin euro ödeme yapacağını ifade etti. Yılın ilk yedi ayında ise havalimanını kullanan yolcu sayısı sadece 2 bin 937 olmuştu. İlk yedi ay için ödenen miktar ise 4 milyon 60 bin Avro olmuştu.

Okunma Sayısı: 1121
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Ali

    16.9.2021 23:33:07

    Bence ciddi bir araştırmayı yapmadan hemen ihale yapıp birde hazine garantisi verip devleti zarara uğratmaktan bu ihaleleri yapanlar kesinlikle yargılanmalıdır. Böyle laakayt iş mi yapılır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı