"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanlık kazandı

19 Nisan 2019, Cuma
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yeni Zelanda’daki terörist saldırı sonrasında yaşanan olumlu gelişmeleri, kötü niyetli insanların barış ve insanlık karşısında kaybetmesi olarak değerlendirdi.

Avustralya’nın Sidney ve Melbourne, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrine gerçekleştirdiği ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Erbaş, Nur ve Linwood camilerinde 50 kişiyi katleden, 50 kişiyi yaralayan teröristin amacına ulaşamadığını söyledi. Böyle bir katliâmın bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Erbaş, ‘‘Şunu öncelikle ifade etmek istiyorum ki terör amacına ulaşamamıştır. Bu katliâmdan sonra Cenab-ı Hakk’ın bazı şerlerden bir hayrın çıkacağı ile ilgili Kur’ân-ı Kerîm’de bize bildirdiği husus gerçekleşmiştir. Dolayısıyla, Müslümanların birbirine daha da yaklaşması farklı anlayışlardaki insanların birbirine yaklaşması sağlanmıştır’’ ifadelerini kullandı. Terörist saldırı sonrasında yaşanan olumlu gelişmeleri, kötü niyetli insanların barış ve insanlık karşısında kaybetmesi olarak değerlendiren Erbaş, ‘‘Kavgadan, öldürmekten katliâmdan dünya hiçbir şey kazanmaz. Kazanacağı hususlar barışla gerçekleşecek, iyilikle gerçekleşecek, kötülüğün ortadan kaldırılmasıyla gerçekleşecek inşallah’’ diye konuştu.

‘Şerden hayır doğdu’

Başta Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in yanı sıra farklı inançlara mensup insanların camilere gelerek Müslümanlara destek verdiğini hatırlatan Erbaş, ‘‘Şu an Yeni Zelanda’da bundan sonra Müslümanların lehine birtakım yeni hareketler olacak, gelişmeler olacak belki yeni camiler yapılacak, buna herkes katkı sağlayacak bir hayra vesile olmuştur. Yani şerden hayır doğmuştur’’ dedi. Prof. Dr. Ali Erbaş, Melbourne temasları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde camileri minareli görmekten duyduğu mutluluğu vurguladı.

 

AA

Etiketler: yeni zelanda
Okunma Sayısı: 1201
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı