"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaboğlu: Açık net anayasa ihlal ediliyor

13 Nisan 2019, Cumartesi 18:21
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, YSK’nin bu kararını “Açık net anayasa ihlal ediliyor” sözleriyle değerlendirdi.

Artı Gerçek’e konuşan Kaboğlu, “YSK kararını değerlendirebilmek için hukukçu olarak kararın gerekçesini görmem gerekiyor. Karar anlaşılabilir olmaktan uzaktır. Böyle bir kararın YSK tarafından alınmış olabileceğine inanamıyorum” dedi. Kaboğlu, “Maç 3-1 bitmiş hakem maçı 1 gol atana veriyor. Hakkı gasp edilenler derhal gerekçeli bir başvuru yapıp YSK’yı bu Anayasa ihlalinden geri çevirsin. “YSK kararını değerlendirebilmek için hukukçu olarak kararın gerekçesini görmem gerekiyor. Karar anlaşılabilir olmaktan uzaktır. Böyle bir kararın YSK tarafından alınmış olabileceğine inanamıyorum” diye konuştu. 

Adayları YSK belirleyecekse bu kadar zahmete ne gerek var?

Kaboğlu şöyle devam etti; “Bu kararın muhatabı olan Dr. Selçuk Mızraklı şu anda TBMM’de milletvekili, dolayısıyla bu kişinin milletvekili olmasının önünü açan YSK’dır, aynı kişinin Diyarbakır Belediye Başkan adaylığını onaylayan da YSK’dır. Peki seçildikten sonra bu kararın verilmesi nedir? Şunu getiriyor akıllara, bir başka partinin adayının seçilmesi mi bekleniyordu da bunun adaylığının önüne geçilmedi? Bir başka partinin yüzde 25 oy alan adayının belediye başkanı olarak YSK tarafından belirlenmesi söz konusu. Adayları YSK belirleyecekse bu kadar zahmete masrafa ne gerek var? YSK kararı Anayasal açıdan açıklanabilir, haklılaştırılabilir, anlaşılabilir olmaktan uzaktır, çünkü Anaysa madde 127, 76, 79,11, 67, 06 olmak üzere birçok Anayasa maddesine aykırıdır.”

 

Etiketler: YSK, yerel seçim, aday, hukuk
Okunma Sayısı: 1943
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı