"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapıkule yine bildiğiniz gibi...

21 Ağustos 2015, Cuma 14:07
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yıllık izinlerini Türkiye’de geçirdikten sonra dönüşen geçen gurbetçilerin çıkış yapmak için geldiği Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki kuyruk, gümrük alanının dışına taştı ve 5 kilometreye ulaştı.

Gümrük sahasını dolduran işçiler Bulgaristan’ın işlemlerini yavaş yapmasını araç kornalarına basarak protesto etti.

Avrupa’da yaşayan Türk işçilerinden yaz tatillerini Türkiye’de geçirenler dönüş yoluna geçti. Bu nedenle Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı sınır kapılarında yoğunluk başladı. Dönüş için Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih edenler gümrük alanını doldururken, araç kuyruğu gümrük sahasının da dışına da taşarak yaklaşık 3 kilometreye ulaştı. Kuyruk nedeniyle polis ekipleri, araç sürücülerini sollama yapılmaması konusunda uyarıp Hamzabeyli ile Pazarkule Sınır Kapılarına yönlendirdi. Ayrıca Kapıkule Sınır Kapısı’na giden yolun bir şeridi Türk işçilerinin araçları için ayrıldı. Trafik ekipleri gelen araçları sıraya girmeleri konusunda uyardı.

Almanya’da yaşayan Arzu Üstün, sınıra ulaşmak için sabah çok erken saatlerde kuyruğa girmelerine rağmen yaklaşık 3 saat beklediklerini söyledi. Her yıl aynı sorunların yaşandığını kaydeden Üstün, "Sabah erken saatte kuyruğu girdik ve 3 saatte sınıra ulaştık. Her yıl aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Görevlilerin özellikle Bulgaristan’ın yavaş araç alımlarını hızlandırması gerekiyor. Araç içerisinde bekleyip sınırı geçmeye çalışıyoruz” dedi.

“BİR DAHA ARAÇLA GELMEM”

Belçika’da oturan Serkan Düzce ise Bulgaristan’ın daha çok araç peronu açarak işlemleri daha hızlı yapması gerektiğini savundu. Türkiye olarak Bulgaristan’ın bu konuda uyarılması gerektiğini ifade eden Düzce şunları söyledi:

"Sabah 06.30 geldim, 10 kilometre sıra vardı bu durum tamamen rezalet. Bulgaristan 2 peron açmış, bizde 8 peron var. Çok zor bir durum, saatlerce bekliyoruz. Artık arabayla gelmem, uçağa atlar Türkiye’ye öyle gelirim."

KORNALI PROTESTO

Kapıkule Sınır Kapısı’nda polisin pasaport kontrolünden geçtikten sonra çıkış için gümrük alanında bekleyen sürücüler, Bulgaristan gümrüğünü araçlarının kornalarına basarak protesto etti. 

Türk işçilerinin yoğun olarak tercih ettiği Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule’de son 3 günde 13 bin 980 araçla yaklaşık 52 bin 707 kişi ülkeden çıkış yaptı. Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’ndan son 3 günde 5 bin 27 bin araçla 19 bin 593 kişi, Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 2 bin 260 araçla 5 bin 919 kişi çıkış yaptı.

DHA

Etiketler: kapıkule, sınır, kuyruk
Okunma Sayısı: 1749
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı