"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kentkart hakkında suç duyurusunda bulunuldu

01 Haziran 2015, Pazartesi 09:33
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sisteminin şifre ve kodlarını değiştirerek devir işlemlerini kilitlemeye çalıştığı iddiasıyla Kentkart A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şifre ve kod değişikliği, bağımsız uzman kişilerin yanısıra İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu tarafından da tespit edildi. Belediye, vatandaşların toplu ulaşım hizmetine yönelik sıkıntı yaşamaması için azami çaba harcandığını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemine ilişkin bir açıklama yaptı. ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından 13 Ocak 2015 tarihinde düzenlenen, "Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti Alımı” ihalesini kaybeden firmanın (Kentkart A.Ş.) Kamu İhale Kurulu’na yaptığı itirazın 8 Nisan tarihinde reddedildiği ve yeni yüklenici (Kartek) ile 30 Nisan 2015’te sözleşme imzalandığı hatırlatılan açıklama şöyle:

“Şartname gereği, sistemin sorunsuz ve güvenli şekilde işletiminin devrini sağlamakla yükümlü olan Kentkart A.Ş., kamuoyuna yaptığı, ‘Şirketimiz 28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde sistemle ilgili teknik detay ve şifrelerini idare yetkililerine tutanak ile teslim etmiştir.’ açıklamasına rağmen eksik verdiği şifre ve kodları da son gün değiştirerek devir işlemlerini aksatmaya çalışmıştır. Ayrıca firma yetkilileri devir işlemi için gelmediğinden, bu işlem de gerçekleştirilememiştir. ESHOT Genel Müdürlüğü, bağımsız uzman kişiler tarafından tespit edilen bu durum üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, Başsavcılığın görevlendirmesiyle harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu da şifre değişikliği olayını tespit etmiştir. Sorunun çözümü konusunda gerekli müdahaleleri yapan idaremiz, vatandaşlarımızın toplu ulaşım hizmetine yönelik sıkıntı yaşamaması için azami çaba harcamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Okunma Sayısı: 1987
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı