"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK’lılar neler yaşıyor?

06 Mayıs 2018, Pazar 19:09
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), OHAL döneminde kamudan ihraç edilen 232 kadın üyesi ile anket yaptı.

29 farklı ilde yaşayan kadınlarla geçekleştirilen anketin sonuçları raporlaştırıldı. “KESK’li Kadın İhraçlar Araştırması” başlıklı raporda yer alan anket sonuçları şöyle: * Taşeronda kadroya geçirilmeyenler, kayyımlarca işten atılanlar, üniversitelerde sözleşmesi yenilenmeyenler gibi gruplar dahil edildiğinde OHAL nedeniyle kamudan atılanların sayısı 140 bini geçiyor. Sadece OHAL KHK’leri ile ihraç edilen kişi sayısı 116 bin 512. Bunların 22 bin 28’i kadın. *OHAL döneminde KESK’e bağlı sendikalara üye bin 69’u kadın, 4 bin 218 kişi kamudan ihraç edildi. * Kadınların yüzde 68’i ihraç edilmeden önce hakkında açılmış herhangi bir soruşturma olmadığını bildirdi. *  İhraç edilen kadınların yüzde 62’sinin kendileri dışında bir başka kişiye de bakma yükümlülüğü bulunuyor. Kadınların yüzde 35’i çocuk, yüzde 19’u anne, yüzde 17’si baba ve yüzde 3’ü de kardeşine bakmakla yükümlü olduğunu ifade etti. 

* Kadınların yüzde 17’si ihraç edildikten sonra yaşadığı ili/ilçeyi değiştirdi. Yaşadığı yeri değiştirenlerin yüzde 77’si bekâr yüzde 23’ü evli. Yurtdışı göç oranı toplam göç edenler içerisinde yüzde 5.

***

Tıklayınız:

KHK’lılar işlerini geri isteyemedi

Etiketler: khk, ihraç, anket
Okunma Sayısı: 32811
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Cengiz

    7.5.2018 00:53:07

    Bu yapılanlar zulümdür, hiçbir zulüm zalimin yanına kalmaz.

  • demet ertas

    7.5.2018 00:07:24

    Rabbim yeni Asya camiasindan razi olsun sucumuz gunahimiz nedir bilmeden bekliyoruz bu isi rabbime havale ettik

  • Hakikat

    6.5.2018 20:55:53

    Araştırmayi eksik yapmislar, yazilarinizda da bu eksikligi fark ediyoruz. Magduriyet yanlizca kamu personeli ile sınırlı degil özel sektörde çalısırken işinden olanlari ahlaksizca orgute uyesin denilip kapi onune konulanlari hesaba katmamis

  • hasan

    6.5.2018 20:39:58

    haksızlık yaptılar. günah bu. dine de vicdana da insanlığa da uymuyor. üzgün insanlar onlar. onlara sahip çıkmamak Allah'tan korkmamaktır. bahanedir. bu masumların günahı ile ahiretlerini yaktılar. mağdurları gören gözler çok az.

  • Enver

    6.5.2018 19:35:11

    Mülkün temeli yerinden oynamış. Büyük bir deprem var. Allahtan başka kime sığınalım. Insanlar acımasız. Bizler baskılar karşısında başkaldırmasını değil Allah'a el kaldırmasını öğrendik. Allah bizi zayi etmeyecektir. Bundan asla şüphe etmem. Edemem. Imanım bununla irtibatlı çünkü.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı