"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kibir ekonomisi hayatımızı yağmalıyor

31 Temmuz 2017, Pazartesi 00:06
Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 620. hafta basın açıklamasında son dönemdeki afetlerde şehirleşme politikalarının rolünü eleştirirken, “İnsanoğlunun hırsları yeryüzünü ifsat ediyor. Kalkınma denilen kibir ekonomisi; tüm yaşam alanlarını yağmalıyor” ifadelerini kullandı.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 620. hafta basın açıklamasında son dönemdeki yağışların şehirlerde afete dönüşmesinde ekonomi ve şehirleşme politikalarının rolüne işaret etti. “İnsanoğlunun hırsları yeryüzünü ifsat ediyor. Toplumların ruhu harap oluyor, tabiat talan ediliyor. Sonra şehirler dakikalar içinde sele boğulunca, bütün suç yağmurda aranıyor. Oysa kalkınma denilen kibir ekonomisi; tüm yaşam alanlarını yağmalıyor.” diyen Deniz Çelik, platform adına okuduğu basın açıklamasına “Geçmişte Babil’in muktedirleri, yükseklere tapıp, kibirlerini göğe yükselen kuleleriyle gösteriyordu. Günümüzün muktedirleri de, şehirlerimize diktikleri kulelerle güç ve ihtişam gösterisinden geri durmuyor. Yeşil alanlar birer birer yok ediliyor. Rant uğruna betondan ucubelere imar veriliyor... Karşı karşıya kaldığımız sorunlarda suç, tabiatta değil; Allah’ın rahmet yağmurlarında değil. Bunları afete çeviren; şehirlere, yerel yönetimlere, ekonomik politikalara yön veren egemen anlayıştır. Hırs ve rant uğruna, bitmek tükenmek bilmeyen kalkınma yalanları uğruna; insan emeğini ve yeryüzü nimetlerini hiçleştiren, metalaştıran, sömüren iktisadî ve siyasî politikalardır.” ifadelerini kullandı.

İnsan kalmak isteyenin ihtiyaçları belirlidir

Açıklamada, dünya sistemine egemen olan siyasî ve iktisadî politikaların yol açtığı sorunlara işaret ederek, “İnsan kalmak isteyenin ihtiyaçları belirlidir, sınırlıdır. İnsanlıktan çıkıp güçten, hırstan, kibirden müteşekkil olanların ise ne arzuları biter, ne de ihtirasları… Ve tüm dünya, bir avuç mutlu azınlığın azgınlığı uğruna; savaşlara, yıkımlara ve ölümlerden ölüm beğenmeye mahkûm olmaktadır. Bu kader değildir, ne sel sularında yitip giden canlar, ne iş cinayetleri, ne işgaller ve savaşlar, kader değildir. Bunlar, egemenlerin tercihleridir. Kendi çarklarını döndürmek uğruna, dünya saltanatı sürme uğruna, insanlığı da tabiatı da yok etmeyi göze alan güç sahiplerinin politikalarıdır… Halkları zayıflatan, güçsüzleştiren her uygulama ve dönem, hem bölgemizde hem de tüm dünyada, küresel egemenlerin çıkarlarına hizmet eder. Bu halden kârlı çıkan şüphesiz emperyalizm olur, kapitalizm olur, siyonizm olur. Bunu durdurmak, barışı, adaleti ve kardeşliği örseleyen her türlü zulme, haksızlığa, hukuksuzluğa hep birlikte karşı çıkmakla mümkün olur.” ifadelerine yer verildi.

***

Konuyla ilgili içerikler:

Rant İstanbul’u boğuyor

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/rant-istanbul-u-boguyor_439252

KONUTDER Başkanı Elmas’ın sözleri şaşkınlık meydana getirdi!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/konutder-baskani-elmas-in-sozleri-saskinlik-meydana-getirdi_428612

Tedirgin eden gerçekler!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/tedirgin-eden-gercekler_407185

İlk kentsel dönüşümde sınıfta kaldık: ''Ortak alanımız 4 tane bank''

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/ilk-kentsel-donusumde-sinifta-kaldik-ortak-alanimiz-4-tane-bank_415283

Konutlar dönüşüyor, alışkanlıklar dönüşemiyor: Kentsel dönüşüm nasıl olmalıdır?

İzmir'de kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Örnekköy ve Uzundere'deki sosyal konut alanlarına yerleşen vatandaşların yeni yaşam biçimleri ve beklentileri akademisyenlerin araştırma konusu oldu.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/konutlar-donusuyor-aliskanliklar-donusemiyor-kentsel-donusum-nasil-olmalidir_392428

Etiketler: rant
Okunma Sayısı: 2840
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı