"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kulislerdeki bazı isimler kabineye giremedi

24 Kasım 2015, Salı 14:18
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştükten sonra Çankaya Köşkü'ne geçerek 64. hükümetin Bakanlar Kurulu'nu açıkladı.

13 yıllık AKP iktidarının büyük bir bölümünde ekonominin dümeninde olan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni kabinede yer alıp almayacağı tartışılıyordu. Ali Babacan yeni kabinede yer almadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olabileceği söyleniyordu. Ancak Berat Albayrak yeni kabinede Enerji Bakanı olarak yer aldı. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Başbakan Yardımcılığı için adı geçen isimler arasındaydı. Cemil Çiçek yeni kabinede yer almadı. Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan oldu. 

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olacağı da kulislerde konuşulan iddialar arasındaydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu oldu. Eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise yeni kabinede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak yer aldı.

Sağlık Bakanlığı için adı geçen isimlerden biri eski bakan Recep Akdağ idi. Ancak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlar Kurulu'ndaki yerini korudu.

Etiketler: kabine, bakan
Okunma Sayısı: 2229
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı