"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mersin’den demokrasi dersi

14 Mart 2019, Perşembe 00:19
Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkan adayları demokrat bir platformda bir araya gelerek projelerini anlattı.

Demokrat Parti’den Ayfer Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Vahap Seçer ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden Hamit Tuna, Toros Üniversitesi’nde “Mersin Kent Zirvesi” adlı organizasyonda buluştu. Türkiye’de uzun zamandır görülmeyen buluşmada, Toros Üniversitesi KEYAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer moderatörlük yaptı.

Bir demokrasi ayıbı yaşadık

Buluşmada ilk söz alan Demokrat Parti adayı Ayfer Yılmaz, “Seçimler Mersin için çok önemli. Bildiğiniz gibi, Burhanettin Kocamaz başkan burada adaydı. Bir şekilde içeriden ve dışarıdan bir demokrasi ayıbı yaşadık. Bir başkan adayının seçilme hakkının elinden alınması ve Mersinlilerin seçme hakkının ellerinden alınması. İşte bu sebeple 31 Mart seçimlerine 28 gün kala ondan, o bayrağı devralmak ve Demokrat Parti adına bugün sizler için büyük bir mücadeleyle yola çıktım” ifadelerini kullandı.

Herkesin başkanı olacağım

Ayfer Yılmaz’ın ardından konuşan CHP’li Vahap Seçer, “Demokrasi eğer içi doluysa, gerçekten eğer bir toplum onu sindirmişse güzel bir rejim. Bu yerel seçimde daha çok projelerin konuşulması arzu ediliyor, ama Ankara siyaseti suyu başka mecralara doğru akıtmak istiyor. Mersin’de yaratılmış her mahlûkun belediye başkanıyım” ifadelerini kullandı.

İnsana güvenmelisiniz

MHP’li Hamit Tuna ise, “Seçimlerin takvimleri vardır. Bunu da YSK açıklar. 1 Ocak ve 31 Mart takvimi içerisinde adayların ne yapacağı yazılıdır. Birlikte yol yürüdüğünüz, siyaset yaptığınız insana güvenmelisiniz. Güvenmiyorsanız, onunda yol yürümeyeceksiniz. Ben başvurumu bir gün önce verdim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, soruları cevaplayan adaylar seçim çalışmalarına devam etmek üzere salondan ayrıldılar.

CEMİL SAİD DEMİRDÖĞMEZ - MERSİN

Etiketler: mersin, seçim
Okunma Sayısı: 1757
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı