"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öcalan için 'sayın' yazan gazeteci için iddianame hazırlandı

14 Ekim 2015, Çarşamba 15:12
Mardin’de yerel Mardin Arena gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü Murat Akgül'e, Mardinli iş adamlarından Abdülkerim Adam ile yaptığı röportajın içeriğinde Abdullah Öcalan'ı övdüğü gerekçesi ile Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Hakkında hazırlanan iddianameye çok şaşırdığını söyleyen Mardin Arena gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Murat Akgül, hiçbir gazetecinin yaptığı haber ve röportajdan dolayı yargılanamaması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. 

Yapılan röportajda şahısların kullandığı terimleri tamamen tarafsız bir şekilde yayınlanması gerektiğine inandığını belirten Akgül, "Böyle bir haberden dolayı röportajda şahsın kullandığı 'sayın' kelimesi yüzünden savcı tarafından hakkımda dava açıldı. Ve 5 yıla kadar ceza istemi ile iddianame hazırlandı. Türkiye’de düşünce özgürlüklerine vurulan bir darbedir. Gazetecilerin atığı Tweet'ler yüzünden yargılandığı ve hapis cezası aldığı bir ülkede çocuklarımı özgür bir gülüşle yetiştirmeye devam edeceğim. Bu özgür düşünceye vurulan prangalardır. Gazetecilerin susturulmaya sindirmeye yönelik adımlardır. Abdullah Öcalan’a 'sayın' kelimesini kendim kullanmadım. İş adamı ile yaptığım röportajda iş adamı bu kelimeyi kullandığı ifadeleri aynısını haberde kullandım. Bu kelime için yargılanmıyorsa bu kelimeyi kullanan herkesin yargılanması gerekir." dedi. 

Okunma Sayısı: 1901
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı