"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Parlamenter sistem için yol haritası

20 Şubat 2022, Pazar 00:15
DENGE VE DENETLEME AĞININ ÇALIŞTAYINDA, PARLAMENTER SİSTEMLE İLGİLİ SORUN ALANLARI VE ÇÖZÜM TEKLİFLERİ BELİRLENİP RAPORLAŞTIRILDI. RAPOR PARTİLERE SUNULACAK.

ÇALIŞTAYA 61 UZMAN KATILDI

Çalıştaya farklı siyasî görüşlere sahip 61 uzman katıldı. Her masada, parlamenter sisteme ilişkin temel sorun alanları, yeni sistemin bunları nasıl etkilediği ve gidermek için çözüm önerileri konuşuldu. Öneriler katılımcıların katkılarıyla rapora dönüştü ve rapor DDA’nın düzenlediği online lansman ile tanıtıldı.

KATILIM, MÜZAKERE, ÇOĞULCULUK

DDA Ağ Temsilcisi Zübeyde Ozanözü, bu çalışmanın, demokrasi talebi olan herkese bir yol haritası olmasını dilediklerini söylerken, Genel Koordinatör Hayriye Ataş Türkiye’nin kutuplaşmış siyasî ortamında bu konuların katılım, etkin müzakere ve çoğulcu bir perspektifle ele alınmasının önemini vurguladı.

***

Parlamenter sistem için yol haritası

Denge ve Denetleme Ağı temsilcisi Zübeyde Ozanözü, hazırladıkları Demokrasi Buluşmaları raporunun demokrasi talebi olan herkese bir yol haritası olmasını dilediklerini ifade etti.

Denge ve Denetleme Ağı (DDA) Demokrasi Buluşmaları’nın raporunu yayımladı. Raporda, denge ve denetlemeli bir parlamenter sistem için temel ölçütler belirlenirken somut öneriler sunuldu. Denge ve Denetleme Ağı’nın Aralık ayında düzenlediği Demokrasi Masası buluşmasında ‘yasama, yürütme, yargı, seçim sistemi - siyasî partiler ve yerel yönetimler’ konu başlıkları üzerine konuşuldu. Akademisyenler tarafından modere edilen çalıştayda, her masada, parlamenter sisteme ilişkin temel sorun alanları, yeni sistemin bunları nasıl etkilediği ve bunları gidermek için çözüm tavsiyeleri konuşuldu.

Bir yol haritası olsun

Lansmanın açılış konuşmasını DDA Ağ Temsilcisi Zübeyde Ozanözü ve DDA Genel Koordinatörü Hayriye Ataş yaptı. Ozanözü gerçekleştirdikleri bu çalışmanın, demokrasi talebi olan herkese bir yol haritası olmasını dilediklerini ifade etti. Ataş ise bu çalışmayla birlikte sorunlara somut öneriler getirilmesinin yanı sıra Türkiye’nin kutuplaşmış siyasî ortamında bu gibi konuların katılım, etkin müzakere ve çoğulcu bir perspektifle ele alınmasının toplumun politikaları içselleştirmesinde ve sahiplenmesinde önemli olduğunu ortaya koymak istediklerini söyledi.

MUSA AYDIN - İSTANBUL

Okunma Sayısı: 1667
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı