"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

S-400 endişesi

01 Haziran 2019, Cumartesi 22:30
Reuters’a konuşan iki üst düzey Türk yetkili, S-400 krizinde olası ABD yaptırımlarıyla ilgili Ankara’daki endişelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ulaştığını iddia etti.

Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizinde, Washington’un yaptırım tehditlerini sürdürmesinin Ankara’da endişeleri arttırdığı belirtildi. Reuters haber ajansına konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen üst düzey iki Türk yetkili, Türk Silâhlı Kuvvetleri’ne yönelik olası ABD yaptırımı ve F-35 uçaklarının teslimatının iptal edilmesiyle ilgili endişelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ulaştığını iddia etti. Yetkililerden biri yaptığı değerlendirmede, “Bazı üst düzey yetkililer bu teslimatın (S-400), en azından Haziran ayında yapılmasına karşı çıkıyor. Bir üst düzey yetkili bu görüşünü Erdoğan’a da iletti” diye konuştu. Aynı yetkili, S-400 teslimatına karşı çıkan Ankara’daki görevlilerin NATO ile ilişkileri bozacağı, ABD’nin yaptırımlarını devreye sokacağı ve Amerikan yapımı Patriot füzelerini tamamen devre dışı bırakacağı endişesini taşıdığını aktardı. Ajansa konuşan ve Rusya ile varılan S-400 anlaşmasının içeriğine hakim olan diğer Türk yetkili de, muhtemel ABD yaptırımlarının başkentte endişe oluşturduğunu doğruladı, ancak Türkiye’nin pozisyonundan geri adım atmayacağını söyledi.

Etiketler: s-400, f-35
Okunma Sayısı: 5541
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı