"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şimdi de Kavala’ya gözaltı krizi

19 Ekim 2017, Perşembe 17:00
Sivil toplum çalışmalarıyla bilinen iş adamı Osman Kavala, Gaziantep dönüşü, Yeşilköy Havalimanı’nda gözaltına alındı.

T24’te yer alan habere göre Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, İletişim Yayınları’nın sahibi olan işadamı Osman Kavala, İstanbul Yeşilköy Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Polisin sivil toplum çalışmaları yapılan Anadolu Kültür A.Ş. ofisinde arama yaptığı bildirildi. Kavala’nın Gaziantep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada gözaltına alındığı ifade edildi. Polisin Kavala’nın uçaktan inmesine izin vermeden, uçağa binerek gözaltı yaptığı bildirildi. Avukatı Ferat Çağıl, Kavala’nın TEM şubeye getirildiği ve hakkında 7 günlük gözaltı süresi olduğunu aktardı. Çağıl, dosyada gizlilik kararı olması nedeniyle Kavala’ya yöneltilen suçlamaları öğrenemediklerini bildirdi. Kavala Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Kavala’nın eşi Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ayşe Buğra ve avukatlarının da emniyete geçtikleri ifade edildi.

Piri: Kavala’nın gözaltına alınması çok rahatsız edici

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri de Kavala’nın gözaltına alınmasının ardından Twitter’dan paylaştığı mesajda “Osman Kavala’nın İstanbul’da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Serbest bırakılması için Avrupa Parlamentosu’na acil çağrıda bulunmasını teklif edeceğim” ifadelerini kullandı.

Etiketler: gözaltı, kavala
Okunma Sayısı: 4653
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı