"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Skandal gerekçe

02 Haziran 2017, Cuma 00:10
Yeni Asya Gazetesi’nin cezaevlerine girişinin engellenmesine yönelik yaptığımız şikayete gelen cevapta yer alan gerekçe yeni bir skandal niteliğinde. Gerekçede tamamen keyfi bir yasak itiraf edildi.

Gazetemize yönelik keyfi engellemelere skandal bir gerekçe gösterildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan avukatımıza tebliğ edilmesi istemiyle bir yazı gönderildi.

İlgili yazıda yer alan bilgilerde temininde güçlük çekildiği için Yeni Asya Gazetesi’nin tamamen yasaklanması şeklinde skandal bir karar alınması. Avukatlarımızın tuhaf ve komik olarak değerlendirdiği bu gerekçe tamamen keyfi bir uygulamanın tezahürü. 

Yer yer temininde güçlük çekilmesi 

T.C Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yapmış olduğumuz şikayete verilen cevap olan karar da şu ifadeler yer alıyor:

“Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun Büyükçekmece ve Silivri bölgelerinde bulunan 2 ayrı gazete bayii ile çalıştığı, bayilerde Yeni Asya Gazetesinin yer yer temininde güçlük çekilmesi nedeniyle bazı günlerde tutuklu/hükümlere verilemediği, bu nedenle Kurum İdare ve Gözlem Kurulu kararıyla gazetenin kuruma alınmaması kararı verildiği, kurul kararına karşı İnfaz Hakimliği’ne şikayet, istemi karşılamayan İnfaz Hakimliği kararlarına karşı da Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yargı yolunun açık olduğunun, dolayısıyla, görevlerinin yasal düzenlemelere aykırı düşen işlem ve davranışları mevcut olmadığından adli ve idari soruşturma başlatılması yönünde girişimde bulunulmadığının T.C Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yazmış olduğu 25/04/2017 tarihli dilekçesine istinaden tebliği, Rica olunur.”

İstanbul – Yeni Asya 

***

Okumak için tıklayınız:

Keyfiliği bakanlığa şikayet ettik

Okunma Sayısı: 6735
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Atakul

    2.6.2017 15:33:42

    Bugün cuma namazında hoca mimberden inerken okuduğu ayetlerin mealini verirken "Allah adaleti emrediyor" ifadesini duyunca din nerede kendini müslüman zanneden bizler neredeyiz muhasebesi yaptım.Anladim ki ayrı vadilerdeyiz.

  • Yusuf ATMACA

    2.6.2017 14:39:08

    Medya özgürlüğü nün Tezahürü böyle oluyor demek.

  • yusuf

    2.6.2017 12:10:38

    gerekceye bak....

  • HÜSEYİN İLHAN

    2.6.2017 11:05:40

    Suçlu dedi,klerinin belge ve delilleri için İLETİŞİM ASRINDA GİGİTÜRK,D-SMAT,T.TELEKOM,VODAFONE,AVEA,TURKCEL-SÜPERONLİNE gibi kurumlardan bilga alma yoksunlarının bu tevi,l ve mazaretleride hiiiiç inandırıcı ve akıl-mantığa uygun değil.Beyleeeeer söyleyin saati saatine-dakikası dakikasına YENİASYAmız ulaştırlır size.Siz ulaşmak istediğinize size gelmeden ulaşırken bu acaip hikaye bahaneee.GÜLÜNÇ oluyorsunuz gülüüüünç.

  • Yeliz

    2.6.2017 10:04:25

    Burhaniye t tipi kapalı cezaevinde de bir süredir girişi yasaklı. Daha fazlası cezaevinin kantininden alınan radyolar bile toplandı.

  • Akif erdal

    2.6.2017 00:25:03

    Adalet bakanlığının gerekçeler her konuda içler acısı keşke bu durumlara dusurulmeseydi

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı