"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye, bundan memnuniyet duyar

24 Şubat 2019, Pazar 21:30
Doç. Dr. Barış Doster, “Eğer Rusya ve Şam’ın yapacağı olası operasyonun maliyetini Türkiye üstlenecekse Türk askeri hayatını riske ederek onların temizleyeceği bataklığı bizzat kendi temizleyecekse bundan ancak memnuniyet duyarlar” dedi.

Türkiye’nin İdlib’i temizleyerek güvenli bölge haline getirmesine en çok sevineceklerin başında Esat yönetiminin geleceğini belirten Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Barış Doster, bu tür açıklamalarının iç kamuoyuna yönelik olduğu kanaatinde. VOA’ya konuşan Doster, “Bildiğiniz gibi Soçi Zirvesi’nde özellikle Rusya Türkiye’ye İdlib’deki radikal unsurları temizleme yükümlülüğünü hatırlattı ve ‘sen bu yükümlüğü yerine getiremezsen ben ve Şam yönetimi yaparız’ dedi. Eğer Rusya ve Şam’ın yapacağı olası operasyonun maliyetini Türkiye üstlenecekse Türk askeri hayatını riske ederek onların temizleyeceği bataklığı bizzat kendi temizleyecekse bundan ancak memnuniyet duyarlar” dedi.

Milyonlarca Suriyeli evlerine geri dönecek

Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin güvenli bölge haline getirdiği Cerablus, Afrin ve İdlib’e Türkiye’nin bugüne kadar 37,5 milyar dolar harcadığı Suriyelilerden 311 bininin geri döndüğünü belirten Erdoğan, Suriye’de çözümü ancak Türkiye’nin sağlayabileceği söyledi. Cumhurbaşkanı, “Gelin, İdlib bölgesini tamamen güvenli hale getirelim. Bunun için İran ve Rusya ile görüşmeler yapıyoruz. Ciddi mesafe de kat ettik. Biz diyoruz ki, ‘Gelin Münbiç’i Türkiye’nin güvencesinde asli sahiplerine teslim edelim.’ En az 500 bin Suriyeli bu bölgeye geri dönmek için Türkiye’nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor. Aynı şekilde Fırat’ın doğusunu güvenli hale getirdiğimizde milyonlarca Suriyeli evlerine geri dönecek” demişti. 

Şam’dan ‘Güvenli Bölge’ tepkisi

Türkiye’nin Suriye’deki askerî harekâtlarında muhatap almadığı Şam yönetimi ise Ankara’nın güvenli bölge ısrarına en başından beri karşı. Suriye Cumhurbaşkanı Danışmanı Buseyna Şaban, Şam yönetiminin ülkenin kuzeyinde Türkiye tarafından bir güvenli bölge kurmayı başaramayacağını söyledi. Yakın Doğu Haber internet sitesinin El Meyadin televizyonundan aktardığına göre Şaban, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman Kardeşler örgütünü Suriye’de siyasi sahneye getirmek için çaba gösteriyor; ama Şam buna karşıdır. Gerçek anlamda ‘muhalifler’ diye bir şey yok, sadece Türkiye’nin desteklediği Müslüman Kardeşler var. Biz hiç kimseye Suriye’nin kimliğini değiştirmesine izin vermeyeceğiz. Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurmayı başaramayacak” dedi.

Etiketler: suriye, şam
Okunma Sayısı: 1937
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı