"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Teröristlerin kazdığı hendekler vatandaşı mağdur ediyor

10 Kasım 2015, Salı 14:54
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan 200'ü aşkın hendek, kurulan barikatlar ve güvenlik güçlerine karşı kamufle amaçlı asılan brandalar, hayatı adeta felç etti.

İlçede Abdulkadir Paşa, Yenişehir, Fırat ve Dicle mahallelerinde PKK'lı teröristlerce kazılan hendek ve kurulan barikatlar, vatandaşların günlük hayatını sekteye uğrattı.

Söz konusu mahallelerde cadde ve sokaklarda araç giriş çıkışları yapılamıyor, çöpler düzenli bir şekilde toplanamıyor, ambulanslar hasta alamıyor.

Olası terör saldırılarından endişe duyan aileler, çocuklarını kendileri okula götürüyor. 

Mahalle sakinleri, hendek ve barikatlarla ulaşıma kapatılan cadde ve sokaklara yangın veya acil vaka olması halinde itfaiye ve ambulans araçlarının geçiş yapamayacak olmasından tedirgin.

Bazı aileler, yaşlı hastalarını ulaşım sıkıntısı nedeniyle hastaneye götüremiyor.

Vatandaşlar, yaşamlarını hiçe sayan, eylemlerini mahalle ve sokaklara taşıyarak kendilerini mağdur eden teröristlere tepkili.

Mahallelerde göç başladı

Hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerde teröristlerin saldırılarından ve sivillere baskılarından rahatsızlık duyan çok sayıda vatandaş, evini terk etmek zorunda kaldı.

Bazı aileler, yanlarına aldıkları bazı eşyalarla ilçede daha güvenli mahallelerde yaşayan yakınlarının yanına yerleşirken, bazıları ise ilçe dışına göç etti.

Vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasına yönelik ilçenin teröristlerden temizlenmesi, yaşamı akamete uğratan barikat ve hendeklerin kaldırılması için güvenlik güçlerince yasal çerçevede operasyonlar gerçekleştiriliyor.

Vatandaşlar mağdur

Vatandaşlardan S.A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Çağ Çağ Caddesi'nde aracıyla seyir halindeyken yol kesen terör örgütü mensuplarınca aracının kontak anahtarının gasbedildiğini belirtti.

Sonrasında güvenlik güçlerince bölgede operasyon yapıldığını ifade eden S.A, yaşadığı olaydan dolayı büyük sıkıntı çektiğini, artık bu tür mağduriyetler yaşamak istemediklerini dile getirdi.

E.K ise ilçede 4 mahallede hendek ve barikatlar olduğunu, bu durumdan dolayı özellikle hasta ve yaşlıların büyük sıkıntı yaşadığını anlattı.

Ambulans da dahil hiçbir aracın cadde ve sokaklara giriş yapamadığını kaydeden E.K, mağduriyetlerinin büyük olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Etiketler: mardin, nusaybin, hendek
Okunma Sayısı: 1776
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı