"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Torbalar’ kanun yapma kalitesini düşürdü

26 Mayıs 2019, Pazar 17:44
Türkiye’nin ciddi bir ekonomik kriz yaşadığı dönemde Meclis’e köprü cezalarına af, bir kasabanın isminin değiştirilmesi, hurda teşviki gibi düzenlemeler içeren torba yasa teklifine muhalefet partileri şerh düştü.

İYİ Parti  yasama kalitesini düşüren torba yasaya tepki gösterdi. Köprü zamlarına af, hurda teşviki ve TRT personeli disiplin yönetmeliği gibi farklı kanunlarda düzenleme getiren 22 maddelik “torba yasa”ya CHP, HDP ve İYİ Parti muhalefet şerhi verdi. Duvar’da yer alan habere göre, İYİ Parti’nin verdiği, torba kanunlarla Meclis’in kanun yapma kalitesinin düştüğü belirtilen şerhte, “Artık bir yıla yaklaşmakta olan yeni sistemin daha sağlıklı ve verimli çalışmasını sağlamaya yönelik bir yapının inşa edilmesi elzemdir. İşler bir demokratik yapı, verimli bir yasama, torba kanunlar vasıtasıyla yürütülemez. TBMM’nin bu yöndeki eksiklikleri giderecek düzenlemeleri hem yasal, hem de parlamentoda grubu olan siyasi partilerin üzerinde mutabık olacağı teamüller üzerinden gerçekleştirmesi gerekliliğine inanmaktayız” denildi.

Okunma Sayısı: 4438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı