"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, Suriye’de makas değiştiriyor

21 Ağustos 2016, Pazar 00:01
Başbakan Binali Yıldırım, “Esad, geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebilir” dedi. Yıldırım’ın bu sözleri ‘Suriye’de Esad’sız çözüm’ politikasının sona erdiğini gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım’dan Suriye’deki iç savaş hakkında kritik açıklamalar geldi. Yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle görüşen Binali Yıldırım, Ankara yönetiminin Suriye’de etnik bölünmeye izin vermeyeceğini söyledi. “Önümüzdeki 6 ayda Suriye’de daha aktif rol oynayacağız” diyen Binali Yıldırım, “Esad, geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebilir. Esad’ın Suriye’nin geleceğinde yeri olamaz” dedi.

Tek suçlu Davutoğlu mu?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Hükümet Sözcüsü NumanKurtulmuş’un “Başımıza gelen birçok şey Suriye politikasından. Başkaları da öyle, ama biz de geçerli bir politika ortaya koyamadık” sözlerini eleştirdi. Özkök, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu kastederek, “Bir öğretim üyesinin, Ortadoğu’yu, yazdığı kitaba uydurma garabetinin, ‘Bu bölgede her şey benden sorulur’ hezeyanının sonucuydu. ‘Ve olup biteni ona sormayan ‘Esed’e duyduğu öfkenin, takıntının eseriydi. Çatır çatır çöktü...” dedi.

Esad ekonomiyi de hareketlendirecek

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, önümüzdeki günlerde Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi. Reuters Haber Ajansı’na konuşan Canikli, “Özellikle Suriye’yle ilişkilerde önümüzdeki günlerde ekonomik aktivitelerimizi artırma imkânı olacak” dedi. Türkiye’nin Suriye’yle olan ilişkilerine de değinen Canikli, “İlişkilerin geliştirilmesi politikası Suriye ile de reailize edilecek. Bu ilişki Suriye halkı ve devleti ile olacak” diye konuştu.

İstanbul - Yeni Asya 

 

 

 

Okunma Sayısı: 4521
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ahmet said

    22.8.2016 13:38:20

    makinist düşük profilli, iradesi var onu da kullanamıyor,Yani davul boynunda fakat tokmak başkasında.davulu tıngırdatmak istiyor, birden yüksekten parmaklarına darbe iniyor; dikkat et ipin elimde haddi aşma diye ikaz ediliyor.Çalan davulun sesinden canı biraz oynamak istiyor tempoya ayak uyduramıyor.Şaşırıp kalıyor yani orta yerde das dingil.Ökeleniyor ağlamak istiyor erkekliğine yediremiyor.Elhasılı ne yapacağına karar veremiyor,makas değiştirildiğinin bile farkında değil.Çünkü tren uzaktan kumanda ile idare ediliyor

  • CESUR ADAM

    21.8.2016 11:27:24

    O kadar çok makas değiştirttiniz ki ülkenin ve milletin başı döndü.TREN ise hangi raylardan nereye gideceğini şaşırdı.MAKİNİST şuurunu yitiirirse tren ne yapsın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı