"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uygur Türkleri göz göre göre ölüme gidiyor

27 Aralık 2014, Cumartesi 15:00
Kayseri'deki Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Tayland’a geçen 300 Uygur Türkü'nden kimliği tespit edilenlerin Çin’e iade edileceği haberleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Göz göre göre ölüme gidiyorlar ve biz bu kardeşlerimize sahip çıkamadık.” dedi.

Tayland ve Çin’in kaçak göçmenler ve sözde terör konusunda anlaşmaya vardığı haberlerinin kendilerini endişelendirdiğini kaydeden Uygurtürk, şu açıklamayı yaptı: “Bu insanlar, turistik bir gezi için kendi vatanlarından ayrılmadılar. Dinleri, insanca yaşama hakları ellerinden alındığı için anavatanlarını terk etmek zorunda kaldılar ancak biz, 300 kardeşimize sahip çıkamadık. Kendi dinimizden, kendi kanımızdan olan insanlara yardımcı olamadık. Tayland’dan gelen son haberlerle adeta yıkıldık. Kimliği tespit edilen Uygur Türklerinin Çin’e iade edileceği açıklamalarının ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu insanlar Çin’e geri gönderilirlerse kesinlikle idam edileceklerdir, yani göz göre bu kardeşlerimiz ölüme gönderiliyorlar.” dedi.

Çin Başbakanı Li Keqiang'ın, geçen hafta yaptığı ziyarette Taylandlı yetkilileri kredi ve yardım sözüyle kandırdığını ifade eden Erkinbeğ Uygurtürk, “Devlet yetkililerimizden acil yardım bekliyoruz. Bu kardeşlerimiz Çin’e gönderilmemeli. Tayland hükümeti nezdinde girişimlerde bulunulmasını ve Uygur Türklerinin Türkiye’ye getirilmesini istiyoruz. BM ve diğer uluslararası kuruluşlara Türkiye’nin çağrıda bulunmasını ve bu insanlık dramına sessiz kalınmaması yönünde bir şeyler yapmasını istiyoruz. Türkiye’nin bu insanlara sahip çıkacak gücü var.” şeklinde konuştu. Dernek Başkanı Uygurtürk, Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlılar olarak son olaylarla ilgili çeşitli girişimlerde bulunduklarını ve Tayland’daki soydaşlara sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını sözlerine ekledi.

Etiketler: uygur türkleri
Okunma Sayısı: 873
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı