"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Avrasya coğrafyası bir barış merkezi olmalı

25 Nisan 2018, Çarşamba 12:25
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa'dan kopamayacağını söylerken Avrupa'nın Rusya'yı da dışlayamayacağını söyledi. Yıldırım, "Biz AB'ye üyelik için kararlılığımızı sürdüreceğiz. Rusya ile ilişkilerimizin gelişmiş olması Avrupa'ya alternatif değildir" ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Nueva Economia Forum tarafından Madrid'de düzenlenen toplantıda konuştu.

 

Yıldırım, Akdeniz'de yaşananlara ilişkin, "İstiyoruz ki Akdeniz, her gün yüzlerce çocuğun, insanın hayatının söndüğü bir deniz olmasın; refahın, barışın, dostluğun denizi olsun. Bunun için İspanya ve Türkiye'ye çok büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

'Suriye'nin sebebi biz değiliz'

Suriye sorununa değinen Yıldırım, "Sınırlarımızdaki duvarları, girişleri, çıkışları daha da sıkılaştırarak sorunu çözemeyiz. Suriye'deki sorunun sebebi de biz değiliz, başlatanı da biz değiliz ama sonuçlarını yaşayan, bedelini ödeyen biziz" ifadelerini kullandı.

'AB'ye üyelik için kararlılığımızı sürdürüyoruz'

Başbakan Yıldırım, "Biz AB'ye üyelik için kararlılığımızı sürdüreceğiz. Rusya ile ilişkilerimizin gelişmiş olması Avrupa'ya alternatif değildir" şeklinde konuştu.

Yıldırım ayrıca özetle şunları söyledi:

Biz AB'ye üyelik için kararlılığımızı sürdüreceğiz. Rusya ile ilişkilerimizin gelişmiş olması Avrupa'ya alternatif değildir. Türkiye-Rusya ilişkileri Avrupa'nın güvenliği için de gerekli. Avrupa, Rusya'yı dışlayamaz. Avrasya coğrafyası bir barış merkezi olmalı.

 

Etiketler: AB, Başbakan, açıklama, Rusya
Okunma Sayısı: 1098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı