"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Edebiyat şehri Kahramanmaraş

28 Temmuz 2018, Cumartesi 23:48
UNESCO Türkiye MillÎ Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz: “Hem yazılı hem de sözlü edebiyatıyla Kahramanmaraş zengin bir yer. Yeter ki bunu uluslar arası toplumla paylaşabilecek altyapıyı oluşturalım.”

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, Kahramanmaraş’ın “Edebiyat Şehri” çalışmalarına ilişkin, “Hem yazılı hem de sözlü edebiyatıyla Kahramanmaraş zengin bir yer. Yeter ki bunu uluslar arası toplumla paylaşabilecek altyapıyı oluşturalım.” dedi. Kahramanmaraş’ın UNESCO’ya, Edebiyat Şehri olma yolunda yaptığı adaylık başvurusu üzerine bilgi paylaşımı için şehre gelen Oğuz ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret etti.    Daha sonra Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı’yı ziyaret eden Oğuz, aa muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’deki bütün şehirlerin uygun temayla, UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmiş olmasını arzu ettiklerini söyledi.      

Gaziantep ve Hatay’ı gastronomide, İstanbul’u tasarımda ve Kütahya’yı da el sanatları ve zanaatları konusunda Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil ettirdiklerini hatırlatan Oğuz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin de UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na girebilmek için 7 ana temadan birini seçmiş olması gerektiğini belirtti.      

GÜÇLÜ GELENEK

Kahramanmaraş’ın edebiyat açısından önemine dikkat çeken Oğuz, “Türkiye’de bilir ki Kahramanmaraş, edebiyat açısından son derece güçlü bir geleneğe, geçmişe ve tarihe sahip bir şehrimizdir. Güçlü geçmişi, geleneği ve tarihi, geleceğe ve gelecek kuşaklara bir edebiyat şehri olarak nasıl anlatabiliriz, aktarabiliriz ve nasıl kurgulayabiliriz? Bunlara ilişkin hazırlıklar var. Bu hazırlıkları büyükşehir belediyemiz yapıyor.” dedi. 

“Edebiyatıyla Kahramanmaraş zengin bir yer”      

Kahramanmaraş’ta önemli olanın, edebiyat şehri olmaya karar vermek olduğunu ifade eden Oğuz, edebiyat şehrinin aynı zamanda sanat şehri olmak, sözel bir sanatın şehri olmak anlamına geldiğini belirterek, “Somut olmayan tarafı, çok güçlü bir alanı seçiyorsunuz demektir. Çok fazla dünya dillerine, kültürlerine, metinlerinizi, eserlerinizi, anlatabilmeniz ve aktarabilmeniz gerekiyor.” diye konuştu.

AA

Etiketler: kahramanmaraş, unesco
Okunma Sayısı: 1842
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı