"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

6’ı masanın hedefi bir günde hükümet

25 Haziran 2022, Cumartesi 17:00
Demokrat Parti, İYİ Parti, Saadet Partisi, CHP, DEVA ve Gelecek Partisinin oluşturduğu altılı masa ‘Türkiye siyaset tarihinin en erken ve gönüllü koalisyonu’ olarak adlandırılmaya başlandı. Parti liderleri yakın zamanda ‘bir gün içinde hükümeti kuracak ve atamaları yapacak’ noktaya gelmeyi hedefliyor.

Diken’in haberine göre, şubattan bu yana CHP başta olmak üzere altı partinin başlattığı bürokrat atamaları listeleri şekilleniyor. Listelere son şekli verilmese de altı liderin hedefi kısa süre içinde “İktidarı bugün devralmaya hazırız” mesajını verecek duruma gelinmesi. Bu kapsamda kurulan komisyonlarda yer alan altı partinin kurmayları hem ayrı ayrı hem de iletişime geçerek birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığının kazanılmasıyla 3 No’lu Kararname‘nin 4’üncü maddesi gereğince ‘görev süresi cumhurbaşkanının görev süresini geçemeyen bürokratlar’ için listeler hazırlanıyor. Partilerin isimler üzerinden ortaklaşmayı hedeflediği ve buradaki en önemli kriterin de ‘liyakat’ olduğu aktarıldı.

‘Seçim akşamı kimin nereye atanacağı belli olacak‘

Altı parti liderinin amacını açıklayan CHP’li bir isim, “Türkiye, tarihinin seçimden önce kurulan ilk ve tek gönüllü koalisyonuna doğru gidiyor. Liderler seçim zamanı geldiğinde ve meydanlara çıktığında ‘Yarın devralmaya hazırız’ mesajı verecek. Seçim akşamı ise kimin nereye atanacağı belli olacak ve restorasyon hızla başlayacak. Tüm bunlar mutabakat altına alınacak ve iktidarın kriz çıkarma hevesi de kaçacak.” dedi. 

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1207
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    26.6.2022 22:01:54

    Eğer acele olarak Ülkenin aciliyet kesbetmiş olan bu meşum ve korkunç meselelerini çözmek için ayak diremeye devam eder ve gerekeni yapmazsanız,TÜRKİYE ve  DÜNYA Siyasi TARİHİ ( Vatandaşlar) sizleri asla affetmiyecektir! Tarih sayfalarına KARA bir LEKE olarak kaydedileceksiniz! Şu an daha bu tehlikeden kurtulma imkanınız var! Eğer gereğeni yaparsanız.? Mesela: Hükümet istifa edebilir. Veya Milletin vekilleri DOĞRU SAFDA yerini alabilirler! Veya Mecliste GEN SORU ÖNERGESİ oylanabilir,hür irade ve Gizli bir OYLAMA şartıyla!..   Bizden söylemesi...Haydi kolay gelsin! Arife Tarif...!

  • S.topuz

    26.6.2022 22:00:28

    Demekki "İKTİDAR OLMAK , MUKTEDİR OLMAK DEĞİLDİR" gerçeğini bu Aziz MİLLET bir kez daha yaşamak zorunda bırakılmıştır. Eğer bilerek veya bilmeyereK buna SEBEP olan SİYASETÇİLER gereğeni yapıp,biricik ÜLKEMİZİN sahil- i SELAMETE çıkmasına yardımcı olmazlarsa,aksine TOKOZ koymaya devam ederlerse,TARİHİN KARA SAYFALARINDA kaydedilip,siyasetin ve Türkiye tarihinin YÜZ KARASI olarak hatırlanacaklardır.Şu an daha pişman olup,özür beyan etme ve tekrar KANDIRILDIK deme ŞANSINIZ VAR! Vakit hayli daraldı.Acele edin.( Bizden söylemesi!)

  • Ahmet K.

    26.6.2022 06:18:45

    Ağlasam mı gülsem mi... Altı ayda masada oturma sırasını belirleyemeyen herifler bir günde hükümet kuracaklar. Sayın editör Beni çok güldürdünüz, RABB'İM de sizi güldürsün....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı