"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahmet Davutoğlu 21 genelgeyi iptal etti

22 Şubat 2016, Pazartesi 13:30
Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarında 3 Mart tarihinden sonra bütün atamaları Başbakanlık onayına tabi kılacak genelge dahil olmak üzere toplam 21 genelgeyi iptal etti.

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, 2007-2015 dönemleri arasındaki toplam 21 Başbakanlık Genelgesi geri çekildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasını taşıyan ve bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararda “Uygulama imkanı kalmayan veya yürürlükte kalmasına lüzum görülmeyen ekli listede yer alan genelgelerin yürürlükten kaldırılması uygun görülmüştür.” ifadelerine yer verildi. Geri çekilen 21 genelgeden 2007’den 4 ve 2015 yılına ait de 4 genelge bulunuyor. 

Başbakanlık Genelgeleri, 3056 sayılı Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 33’üncü maddesine göre yürürlüğe konulmakta ve belli dönemlerde gözden geçirilerek uygulama imkanı kalmayanlar yürürlükten kaldırılıyor. 

Okunma Sayısı: 1038
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı