"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahçeli: Meydan okumalarla, kınamalarla terör örgütleri durmuyor

03 Ocak 2017, Salı 10:40
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemlerde artan terör olaylarına ilişkin olarak "Meydan okumalarla, kınamalarla terör örgütleri durmuyor" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

Milli vicdan, Türkiye'nin böyle gidemeyeceğini, huzur ve güvene ulaşamayacağını, ittifak ve infial içinde teyit etmektedir. Ne olmuştur da ülkemiz ateş çemberine düşürülmüştür. Yanlış nerede, iradesizliğin failleri kimlerdir?

Aziz vatana  teröristler nasıl yuvalanmıştır. Türkiye'den yeni bir Suriye çıkarma arayışı hızla sürerken gafletle geçireceğimiz bir saniyemiz bile kalmamıştır.

Güvenliğimiz budanmakta, geleceğimiz buharlaşmaktadır. Milli bekamız karanlık ellerce boğulmaktadır. Dayanacak takatimiz kalmamıştır. Meclis parti gurubumuzun 2017'deki ilk toplantısında terörizmin Türkiye'deki amaç ve eylemleriyle birlikte son gelişmeleri de kapsamına alan siyasi değerlendirmelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Değerli milletvekilleri, hiç şüphesiz 2016 yılı hain saldırılar ve suikastlara kurban gitmiştir. Yeryüzünün en aşağılık türleri 2016'da ölüm ve şiddet saçmışlardır. Türklük ve Türkiye düşmanları sivrilmiştir.

Terör bir insanlık suçudur, bunda her merhamet sahibi insanımız hemfikirdir. Kiralık katiller sürüsü 2016 yılını zindana çevirmişlerdir. Teröristler kimi zaman bombalarla, kimi zaman silahlarla masumları ve güvenlik görevlilerimizi katletmişlerdir.

Hedef Türkiye'dir, milli birlik ve kardeşliğimizdir. Düşman çevreler FETO'yu, IŞİD'i, PKK'yı ve DHKP-C'yi infaz ve yıkım için görevlendirmişlerdir. Terörün bataklığını kurutmak kadar bunları destekleyen asıl suçlularla hesaplaşmak mecburi hal almıştır. İstenen, dayatılan, amaçlanan nelerdir?

Varılması planlanan yer neresidir? Bu soruların cevaplarını stratejik bir konsept ve milli bakış çerçevesinde bulmak zorundayız. Meydan okumalarla, kınama açıklamalarıyla bu hainler geri adım atmıyor, kınamalar bir işe yaramıyor. Klasikleşmiş uygulamarla terör örgütleri durmuyor. Bunları imha etmek için ya bir yol bulmalıyız, ya bir yol yapmalıyız. 

Hepinizi şu kahredici terör bilançosunu incelemeye davet ediyorum. 20 Temmuz'dan bu yana aralarında 600 askerimizin, 383 polis ve bekçimizin, 65 korucumuz dahil 1080 evladımız şehit olmuş, 663 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir.

Yalnızca 2016 yılında toplam şehit sayımız 839'dur. Sorarım sizlere, bu tablo milli bir yıkım değil mi? Terör bitiyor, analar ağlamayacaktı değil mi? Dağlardan korkusuzca kardelenler toplanacaktı değil mi? Böyle söylenmiyor muydu? Türkiye hangi ara bu tuzağa düştü, hangi söz ve bahanelerle izah edilecek?

İçimiz yanıyor, öfkemiz kabarıyor, yine de "Ya havle" diyoruz, metanetimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Nereye kadar? Cinayetler ne zaman son bulacak? Bir Başbakan Yardımcısı "Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar ama korkmasınlar" diyor, hiçbir millet evladı hiçbir zaman korkmayacak, hiçbir terör örgütü de korkutamayacak; ancak gerekli tedbirleri alacak olan vatandaşlarımız mı yoksa bu devlet mi?

Amacımız eleştiri olsaydı yerden yere vuracak birçok konu çıkarırdık, yoğun tartışma ve polemikler hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Terörizme karşı teşkil eden ortak akıl hasar alacaktır. Bizim buna hiç hevesimiz yoktur. "

SUİKAST İHBARI

MHP lideri Bahçeli, grup toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast ihbarı için şunları söyledi:

"Bizim bir bilgimiz yok. Bize bilge veren de olmamıştır. Basın yoluyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast düşüncesinin yoğunlaştığına yönelik düşünceler söz konusudur. Bu tür suikastlarla kimseyi yıkamayacaklardır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aynı şeyi yapacağına inanmaktayım. Koruma sayımız sabit, yeni bir talepte bulunmuyoruz. Bizim arabamızda bir zırh yoktur. Ben şahsen, ihtiyacımız olmadığını kendilerine salık verdim."

ANAYASA GÖRÜŞMELERİ

Önümüzdeki günlerce Meclis'e gelecek. Bu görüşmelerde grup kararı olmaz. Benim bir tek oyum var. Meclis'te de evet diyeceğim, referandumda da evet diyeceğim.

Etiketler: bahçeli, terör, kınama
Okunma Sayısı: 1666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ramiz

    3.1.2017 10:52:39

    en fazla meydan okuyan biri olarak bu cümleyi kurman haksızlık be hemşehrim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı