"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Devlet ancak hukukla var olur

14 Şubat 2019, Perşembe 19:30
Eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve eski Anayasa Mahkemesi (AYM) raportörü Prof. Osman Can, 2017 yılında yapılan anayasa değişikliğinin “çöküş” olduğunu söyledi.

25. Dönemde AKP’den milletvekili olan Can, Türkiye’nin sürekli düşman ürettiğini söylerken “Bir ülkenin enerjisi sürekli düşman üretmeye harcanmamalı. Devleti oluşturan halkın yarısı, hain, düşman, kriminal ilân ettiğinizde o devleti çöküşe mahkum edersiniz. Yargıçlar, savcılar, hukuku korur, hukuk çerçevesinde devleti korur. Devlet ancak hukuk ile var olur” diye konuştu. Prof. Osman Can, TV5’te “Medya Analiz” programında açıklamalarda bulundu. Osman Can’ın açıklamaları şöyle:

Devleti çöküşe mahkûm edersiniz

“Türkiye sürekli düşman üretiyor, bir ülkenin enerjisi sürekli düşman üretmeye harcanmamalı. Devleti oluşturan halkın yarısı, hain, düşman, kriminal ilan ettiğinizde o devleti çöküşe mahkûm edersiniz. Hiç bir zaman bir ülkenin yarısı hain olamaz. Eğer böyle bir şey varsa bu devlet zaten çok meşrû bir şekilde kurulmamıştır ve devleti yönetenler orada ciddî bir yanlışlık yapmaktadırlar. Halka baskı uygulayan devlet aslında çok zayıf bir devlettir, o devlet korkak bir devlettir, o devlet rasyonel bir devlet değildir. Yargıçlar, devletin objektifliğiyle bağdaştıramayacağımız önermeleri kararlarına yerleştirdiğinde devletin ali menfaatlerini korumuş olmuyorlar aksine devletin temellerine dinamit yerleştiriyorlar.”

Etiketler: Türkiye, hukuk, devlet, AYM
Okunma Sayısı: 2378
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı