"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En önemli mesele israf

18 Mayıs 2022, Çarşamba 20:35
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin en önemli meselelerinden bir tanesinin israf olduğunu belirterek, “İsraf sadece parayla, malla ilgili de değildir. İnsanların umutlarını boşa çıkarmak, enerjilerini tüketmek ve hayallerini söndürmek de israftır” diye konuştu.

Haftalık basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, üretime yönelik, insanların devamlı çalışabileceği, ülke ekonomisine katkı sağlayan yatırımlar dururken, hizmet adı altında yapılan yatırımlarla maalesef israfa gidildiğini ifade etti. Karamollaoğlu, “Çözüm; ithalatın önünü açmak, gümrüğü sıfırlamak değil, üreticiyi güçlendirmektir. Yandaş şirketlere, yazlık-kışlık saraylara değil, çiftçiye kaynak aktarmaktır! Tarım politikalarını sil baştan yeniden yapmaktır” şeklinde konuştu. 

Anadolu’nun hızla boşaldığına dikkat çeken Karamollaoğlu, “Ekin ekmemiz gereken topraklara beton dikiyoruz. Üretici alın terinin karşılığını alamıyor, tüketici ucuz ve sağlıklı gıda bulamıyor! Görünen o ki küresel bir gıda krizi kapıya dayanmıştır. Bu yüzden artık gıda, tarım ve hayvancılığı öncelikli alan ilan edip; derhal bir “Milli Tarım ve Gıda Stratejisi” belirlenmelidir” dedi. 

Ankara - Fatih Karagöz

Okunma Sayısı: 1033
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    19.5.2022 18:40:59

    İktisad eden bereket bulur,iktisad eden DECCALIN DAMINA ( tuzağına) düşmez ." Buyuran Habibullah asv,(İsraf eden demekki DECCALIN tuzaklarından kurtulamaz, tıpkı Ülkemiz ve toplum olarak içinde yüzdüğümüz Ekonomik ve mali sıkıntılar, borç ve faiz bataklığı gibi.), içinde bulunduğumuz EKONOMİK KRİZİN de yegane çaresini bize müjdeliyor. Hem toplum olarak, hemde DEVLET olarak! Bize sadece tavsiyelere ve emirlere uymak düşüyor. Allah yar ve yardımcımız olsun inşaallah.

  • selma

    19.5.2022 13:22:54

    Bütün dünyada gıda kıtlığı sorununun olduğu bu zamanda , çiftçiyi destekleyeceklerine, verimli tarım arazilerine sanayi kurma peşindeler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı