"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan, Fransa’yı ‘kınadı’: Bana nasihat ediyordunuz, akıl veriyordunuz

30 Mayıs 2016, Pazartesi 19:55
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm konutlarının teslim töreninde konuştu.

“Protesto hakkını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum”

Erdoğan, şöyle devam etti; “Gezi olayları Türkiye’nin gelişmesinden, güçlenmesinden, büyümesinden rahatsızlık duyanların sahneye koydukları senaryoların aşamalarından biriydi. Dikkat ediniz, bugün Paris yanıyor, Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar, eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul’u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır. Ne televizyonlarda canlı yayınlar, ne gazetelerde çarşaf çarşaf resimler, haberler, yorumlar, ne de olaylardan duydukları endişeleri dile getiren siyasetçiler göremezsiniz. Ama işte buradan açıklıyorum; Paris’te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto hakkını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları Paris’te yaşanan hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

“Bana nasihat ediyordunuz, akıl veriyordunuz, ‘Bu Gezicilere karşı niçin böyle yapıyordunuz?’ diye”

“Bana nasihat ediyordunuz, akıl veriyordunuz, ‘Bu Gezicilere karşı niçin böyle yapıyordunuz?’ diye. Şimdi size sesleniyorum; Paris’te, Paris’teki özgürlük mücadelesini verenlere karşı niye böyle yapıyorsunuz? Brüksel’dekilere karşı niye böyle yapıyorsunuz? Ya Brezilya’da niye böyle yaptınız? Gezi olaylarındaki görüntülerden rahatsız olanların, Paris’teki olaylar karşısındaki rahatlığı doğrusu bizi çok üzüyor. Daha da kötüsü, Fransa’nın ve diğer Batı ülkelerinin 17-25 Aralık tarzı darbe girişimlerine maruz kalmalarından korkuyoruz. İnşallah hadiseler bölücü terör örgütünün güney şehirlerimizdeki bazı mahallerde başlattığı eylemlerin benzerlerine kadar uzanmaz.”

“Paris’ten endişeliyim, Brüksel’den endişeliyim”

Erdoğan, “Orada da yine fotoğrafçılarını gönderiyorlar. Kameramanlarını gönderiyorlar. Diyarbakır’ın sokaklarında çekim yapsınlar. Oradaki benim bir tane mağdur, mazlum, Anadolu kadınını konuşturuyorlar; ondan sonra da kalkıp endişeliyiz diyorlar. Evet ben şimdi endişeliyim. Paris’ten endişeliyim, Brüksel’den endişeliyim. Uzun yıllardır maruz kaldığımız için bu tür durumlar karşısında soğukkanlılığımızı muhafaza ediyor ve gereken önlemleri alıyoruz. Nitekim bu hadiselerin hepsinin de üstesinden geldik ama Batı ülkelerinin aynı başarıyı gösterebilecekleri konusunda şüpheliyiz” diye konuştu.

Törenin sonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm konutlarının anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. 

DHA

Etiketler: tayyip, eleştiri, fransa
Okunma Sayısı: 2046
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı