"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Helalleşme oy için yapılmaz

16 Ağustos 2022, Salı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim helalleşmeye ihtiyacımız var ve bunu inşallah yapacağız. Karşı çıkanlara rağmen birlikte yapacağız. Bu ülkeye huzuru, bereketi ve sevgiyi getireceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen “Helalleşme Buluşması”nda, toplantıya katılan herkesi büyük bir dikkatle dinlediğini, kimsenin kamplaşan ve kavga eden bir Türkiye istemediğini söyledi. Herkesin, barış ve huzur içinde yaşamak istediğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun yaptığı kamplaşmanın geniş kitlelerde derin yaralar açtığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, helalleşmenin aynı zamanda ortaklaşmayı büyütmek olduğunu aktararak, bunu yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Beni beğenmeyene de saygı duymak zorundayım

Helalleşmenin bir oy isteme olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Helalleşme yaşanan derin acılardan ders çıkarıp, gelecekte böyle bir acının yaşanmama çağrısıdır. Yetmedi mi çektiğimiz acılar, yaptığımız kavgalar? Bir dönem sağ-sol birbirini öldürdü, bir dönem başkaları birbirini öldürdü. Pırlanta gibi evlatlarımızı kaybettik. Eğer düşüncesinden ötürü insanlar hapse atılıyorsa bu doğru değildir. Benim gibi düşünmek zorunda değil insanlar. Ancak insanları düşüncelerinden ötürü hapse atamazsınız.” Gönlünü helalleşmek isteyenlere açtığının bilinmesini isteyen Kılıçdaroğlu, “Yüreğimi sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Hakkım sizlere helal olsun. Bu konuda en ufak bir kin ve kibir benim kitabımda yoktur. Beni beğenmeyene, söylediğime inanmayana da saygı duymak zorundayım. Ama bilmenizi isterim, bizim helalleşmeye ihtiyacımız var ve biz bunu inşallah yapacağız. Birlikte yapacağız, karşı çıkanlara rağmen yapacağız. Bu ülkeye huzuru, bereketi, sevgiyi getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 1139
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    18.8.2022 00:58:35

    "Evvelâ: Sizlerin Pakistan ve Irak'la gayet muvaffakıyetkârane ittifakını, bu millete kemal-i samimiyetle, sürur ve ferah ile kazanmanızı bütün ruh u canımızla tebrik ediyoruz. Bu ittifakınızı, inşâallah dörtyüz milyon İslâm'ın sulh-u umumîsine ve selâmet-i âmmenin teminine kat'î bir mukaddeme olarak ruhumda hissettim. Ve namaz tesbihatındaki kuvvetli bir ihtar ile bunu size yazmaya mecbur kaldım. Otuz-kırk seneden beri dünyayı ve siyaseti terkettiğim halde, şiddetli bir alâka ile bu ihtar-ı kalbînin sebebi: Elli seneden beri imanı kurtarmak için gayet kısa bir yolu bulan ve Kur'anın bu zamanda bir mu'cize-i maneviyesi olan Risale-i Nur'un Arabistan ve Pakistan'da her yerden daha ziyade tesiratı olduğu ve makbul olması, hattâ aldığımız habere göre, mahkemece tesbit edilen mikdarın üç misli Risale-i Nur'un talebelerinin o havalide bulunmalarıdır." Said Nursi, Emirdağ-2 - 222

  • S.topuz

    18.8.2022 00:54:09

    "9- Sizin muzafferiyetinizi ve hizmetinizi takdir eden ve sizi seven, cumhur-u mü'minîndir (İnançlı olanların çoğu)ve bilhâssa tabaka-i avamdır (halb tabakası) ki, sağlam müslümanlardır. Sizi ciddî sever ve tutar ve size minnettardır ve fedakârlığınızı takdir ederler ve intibaha gelmiş (uyanmış) en cesîm (büyük) ve müdhiş bir kuvveti size takdim ederler. Siz dahi, evamir-i Kur'aniyeyi imtisal Kur'an in emilerini uygulamak)ile onlara ittisal (bağlılık) ve istinad (dayanma) etmeniz, maslahat-ı İslâm İslâmın faydasına) namına zarurîdir. Yoksa İslâmiyet'ten tecerrüd eden (uzaklaşan) bedbaht, milliyetsiz, Avrupa meftunu (aşığı), firenk mukallidlerini (Batı taklitçileri) avam-ı müslimîne (Müslüman halka) tercih etmek, maslahat-ı İslâm'a ( Islâmın faydasına) münafî (ters) olduğundan; âlem-i İslâm nazarını (Gözünü) başka tarafa çevirecek ve başkasından istimdad edecektir". Said Nursi, Tarihçe-i Hayat 141

  • Rasim

    16.8.2022 21:40:10

    Laflar güzel, icraat için samimiyet gerek. O da siyasetçilerde pek bulunmaz..

  • Ömer

    16.8.2022 13:55:26

    Bu millet siz değerli siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyelerinizden bunu bekliyor. Altılı masa demokrat bir masa. Bunu başarmak zorundasınız. Herşeyi bir yana bırakıp hep birlikte güzel ülkemize ve milletimize hizmet veren bir masayı görüyoruz ve tebrikler ediyoruz.

  • Hüseyin İlhan

    16.8.2022 13:24:25

    'HELALLEŞME OY İÇİN YAPILMAAZ.,Evet samimi müslüman ebedi aleme göç etmeden kul hakkıyla gitmemek için helallik ister. HELALLEŞME'den kaçanlar ise kul hakkını amuduyla yiyenlerdir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı