"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İktidara çağrı: İsrafı durdurun

12 Ağustos 2022, Cuma 23:46
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bakanlığa bağlı birimler için kiralanan taşınmazlara son 5 yılda verilen kira miktarıyla ilgili soru önergesine verdiği cevaba “Bir taraftan tasarruf genelgeleri yayınlayacaksınız, bir taraftan bu milletin milyonlarını ‘kira’ bedelleri olarak ödeyeceksiniz” diye tepki gösterdi.

Tutdere, iktidara “İsrafı durdurun. Milletin parasını, millete aktarın” çağrısı yaptı. Tutdere, şöyle konuştu: “AKP iktidarının, sarayın; ‘İtibardan tasarruf olmaz’ anlayışının kamunun en üst tepesinden en aşağısına kadar sirayet etmiş olduğunu görmekteyiz. Bakan’a sorduk gelen cevap bizi şaşırtmadı. Gelen cevaba baktığımızda bu milletin parasının, milyonlarının ‘kira’ adı altında çeşitli yerlere ödendiğini görmekteyiz. Bir taraftan işsizlik, bir taraftan yoksulluk, bir taraftan geçinemeyen milyonlar; emekliler, asgari ücretliler, bir taraftan ‘kira’ adı altında başka insanlara peşkeş çekilmesi. Bir taraftan tasarruf genelgeleri yayınlayacaksınız, bir taraftan bu milletin milyonlarını ‘kira’ bedelleri olarak ödeyeceksiniz.”

Ankara - anka

Okunma Sayısı: 1489
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    18.8.2022 01:01:10

    Vergilerimiz israfa, yandaşa, yap-işlet-devrete, saraylara, itibardan tasarruf olmazlara, FAİZİN FAİZLERİNE, ÇOKLU MAAŞ ALANLARA, TEFECİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR maalesef. FAKİR ve YOKSUL Vatandaş refaha kavuşamadığį gibi, dahada FAKİR hale gelmiş, getirilmiş, önünü ve yönünü göremez olmuş, umudunu yitirmiştir. Altılı MASA da elini tez tutup, vadandaşa UMUT ve ÜMİT AŞILAMASI ŞARTTIR. Orta ve Dar Gelirli Vatandaşların MADDÎ ve MANEVÎ kayıpları biran evvel telafi edilip, takviye edilmeli!? Acele!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı