"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: İslam otoriterliğe izin vermez

28 Haziran 2022, Salı 22:48
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada “Günümüz İslam dünyasının temel problemlerini kaynağı adaletsizliktir, temel problemlerinin tek çözümü de adalettir” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Değerli bilim insanları, benden çok daha iyi biliyorsunuz ki İslam hangi gerekçe ile olursa olsun adaletsizliğe, eşitsizliğe izin vermez. İslam hangi gerekçe ile olursa olsun kayırmacılığa, denetimsizliğe, otoriterliğe izin vermez. Bu bağlamda İslam, hangi sistemle yönetildiğimizle değil nasıl yönetildiğimizle ilgilidir. Doğrudan nasıl yönetilmemiz gerektiğinin yanıtını da kendisi verir. İslam açısından kriter adaletle yönetilip yönetilmediğimizdir. İslam tüm insanlığa adalet penceresinden bakar ve adalet penceresinden bakmamız gerektiğini bir şart olarak önümüze koyar. Üstelik İslam, adalet kavramını hukuk nosyonu olarak da ele almaz. İslam bizden; yaşamın her alanında, herkes için geçerli olacak şekilde adaleti tesis etmemizi ve sürekli kılmamızı ister” dedi.

İslam dünyasının temel problemlerinin tek çözümü adalettir

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “İslam’a göre herkes için her alanda tesis edilmemiş adalete, adalet denilemez. İslam’ın öngördüğü adalette; ama, fakat, ancak ile başlayan ve adaleti ve adalet arayışını daraltan, erteleyen, adaletin gücü ve etkisini azaltan cümlelere bahane ve gerekçelere yer yoktur. Bu nedenle bizler İslam’ın temel değerlerini savunuyormuş gibi görünerek zenginliği, kayırmacılığı, özgürlüğü, denetimsizliği kendisine bahşeden, gerçek bağlamından kopartılarak sunulan, sabır ve şükür tavsiyeleriyle de milyonlara yoksulluğu, dışlanmayı, baskıyı reva gören anlayışlara karşı ödünsüz bir şekilde adaleti savunmalıyız. Şunu artık hepimiz biliyoruz. Günümüz İslam dünyasının temel problemlerinin kaynağı adaletsizliktir. Dolasıyla günümüz İslam dünyasının temel problemlerinin tek çözümü de adalettir.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 981
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    29.6.2022 13:34:10

    Ahmet Çimen'in yorumunu üzülerek okudum. Akparti dini siyasete alet etmemiş midir? "Eski hal muhal sözü" Üstad'a aittir. Yeni halde bulunanlar, ne zamandan beri eski hal üzere olanların kusurlarını yüklenir oldu? Bu inat, garaz ve kindir ki, müslümanları birbirine körü körüne kırdırıyor, bilesiniz! Söz kimden gelirse gelsin doğruya doğru demek bize farz değilse kimedir, sorarım. Git kime oy verirsen ver ama, insaf ve vicdan ararsan önce kendini sorgula, VAR MI, diye!...

  • Ahmet Çimen

    29.6.2022 11:46:52

    Din siyasete âlet edilmez ise, siyaset de dinsizliğe hiç alet edilmez. Sayın Başkanım, madem 'nefes almadan' birileri Ak Partiyi din'in siyasete alet etmekle suçluyor..On yıllarca devletin tüm gücünü dinsizliğe âlet ettiğinize saymalısınız. Tabi insaf ve vicdan varsa..

  • Toygar

    29.6.2022 11:03:07

    “Günümüz İslam dünyasının temel problemlerinin kaynağı adaletsizliktir, temel problemlerinin tek çözümü de adalettir" Bu sözü Kılıçdaroğlu söylediği için mi, yoksa uygulaması gerekenler uygulamadığı için mi ADALET değersiz görülüyor?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı