"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu'ndan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a mektup

01 Temmuz 2016, Cuma 18:34
​CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ile ilgili bir mektup gönderdi.

Mektubunda, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri tamamlanan kanunun, Danıştay ve Yargıtay'ın yapısı, üyelerin görev süreleri ve üyeliklerinin sona erdirilmesine ilişkin hükümler içerdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Sözü geçen yasanın, içerdiği düzenlemeler ile Anayasamızın başlangıç kısmında belirtilen ilkelerden başlamak üzere kuvvetler ayrılığı, yasama yetkisinin kullanılması, yargının bağımsızlığı, hakimlik teminatları, Danıştay ve Yargıtay'ın kuruluşuna ilişkin hükümlerin her birini açıkça ihlal ettiği düşüncesindeyiz. Kuşkusuz bu bizim düşüncemiz. Bu düşüncemizi, Anayasa Mahkemesine vereceğimiz dilekçede ayrıntılarıyla bilgilerinize sunacağız. Asıl kararı verecek olan ise kuşkusuz yüce yargıdır."

Hukuk devletinin varlığını devam ettirebilmesi adına Anayasa Mahkemesine de önemli bir tarihsel sorumluluk düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili de dikkate alınarak, aynı duyarlılığın Anayasa Mahkemesi tarafından da gösterileceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile bu yasanın bayram tatili içerisinde yayımlanması ihtimaline binaen, gerekli tedbirlerin alınmasını, ülkemizin geleceği adına tarihsel bir sorumluluk olarak yüksek makamınıza sunmayı bir görev addediyoruz." görüşünü dile getirdi.

AA

Etiketler: kılıçdaroğlu, mektup
Okunma Sayısı: 1351
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı