"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KKTC niye yok?

11 Ağustos 2022, Perşembe 00:13
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katıldığı 5. İslâmi Dayanışma Oyunlarına KKTC’nin temsil edilmemesine tepki göstererek, Sormazlar mı; sen tanımıyorken kim tanısın?” diye sordu.

Ağustos 1991’de İslam İşbirliği Teşkilatı’nda “gözlemci üye” statüsü kazanan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin teşkilata üye ülkelerin dahil olduğu, Türkiye’nin evsahipliği yaptığı ve 1980’de İzmir’de temsil edildiği İslami Dayanışma Oyunları’nda bugün tek bir sporcu ile temsil edilmediğini belirterek, “AKP iktidarı, devletimiz ve milletimiz nazarınd ‘milli mesele’ olarak görülen, bir varlık, hak ve adalet sorununu, ‘Kıbrıs sorunu’nu yine bir iç politik malzeme olarak değerlendiriyor. İktidara geldiği gün ‘toprak vermeyi dahi düşünebiliriz’ diyen AKP, 2003-2004’te olduğuna benzer şekilde Kıbrıs Türklüğü’nün hak ve varlık mücadelesini bir taraftan AB ile ilişkilerine bir taraftan da Türkiye kamuoyunda başlattığı sözde “yerli milli” politikaya araç ediyor” dedi. Başta Kapalımaraş’ın açılması meselesi olmak üzere Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili her sorunun “yerli ve milli” söylemlere malzeme edildiğini de ifade eden Uysal, “Neticede bugün en temelde ‘tanınma’ sorunu yaşayan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, evsahibi olduğumuz ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üye olduğu bir birliğin organizasyonunda temsil edilmiyor. Sormazlar mı; sen tanımıyorken kim tanısın?” diye sordu. 

Ahmet Terzi - Ankara

Okunma Sayısı: 1987
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Omer

    13.8.2022 15:03:19

    Pek tv seyreltmem kumanda ile gezinirken ıslami oyunlar dikkatimi çekti. On dakika falan baktım. Sinirden kriz gecirecektim. Adına ıslami oyunlar koymak büyük bir gaflet.

  • S.topuz

    11.8.2022 08:57:29

    "Neticede bugün en temelde ‘tanınma’ sorunu yaşayan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, evsahibi olduğumuz ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üye olduğu bir birliğin organizasyonunda temsil edilmiyor. Sormazlar mı; sen tanımıyorken kim tanısın?” Evet Evet. Sen sahiplenmezsen, tanımazsan başkaları niye tanısın ki. Masum FİLİSTİN DAVASI da aynen bunun gibi. İslam ÜLKELERİ yeterli ve ciddi sahiplenmedikleri için altmış senedir ÇÖZÜLEMEDİ maalesef! Allah c.c sonumuzu HAYIR eylesin, yar ve yardımcımız olsun inşaallah.

  • Mustafa Kılıçelli

    11.8.2022 07:10:57

    Uysal'ın yakındığı sete bak. İyiki yok. Görünen manzaranın neresi İslam'î. Adamlar aklımız ve imanımızla alay ediyorlar. Gayri İslâmî dayanışma "oyunları" İslâmî diye yutturuyorlar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı