"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurunun yanında yaşın da yanma endişesi bende de var

22 Temmuz 2016, Cuma 14:30
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bireysel suçlarda 24 saat, toplu suçlarda 4 gün olan gözaltı sürelerinin 7-8 güne uzatılabileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayacak yargılamaların Ankara'nın Sincan ilçesinde yapılacağını açıkladı. Bozdağ, "Türk yargısının önümüzdeki süreçte masumların ceza almaması için elinden geleceğini yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Adalet Bakanı Bozdağ, CNNTürk'te darbe sonrası yargılamalar hakkında açıklamalar yaptı. 

Darbe girişimini saat 22.00'den sonra haber aldığını açıklayan Bozdağ, "O gün akşam 22.00'yi biraz geçerken, müsteşarım aradı. Uçaklar uçuyor, bir hareketlilik var dedi. Ben de yetkilileri aramaya başladım. Bir kısmına ulaşamadım. Sayın Başbakan'a ulaştım, onunla konuştuk, bir darbe teşebbüsü olduğunu ifade ettiler. Sonra oğlumla beraber evden çıktık" dedi. 

Bozdağ sonraki süreci şöyle değerlendirdi: 

"Bu darbe teşebbüsünü yapanlar Cumhurbaşkaımızı infaz etmek, vatandaşımızın üzerine tank sürerek bir korku ve panik yaratarak milletin sokaklara inmesini engelleyerek cani ve kanlı bir plan hazırlamışlar. Millet tantların üzerine yürüyüp, Cumhurbaşkanımız da İstanbul'a doğru, ölüme doğru uçması, ölümü göze alarak onlara meydan okumasıyla meydanlar doldu. Parlamentoda da İsmail Kahraman Bey, parlamentoyu açtı. Herkes bir kişi olmuş, herkes demokrasi olmuş gibi bir dayanışma vardı.

Konuşmamın bir yerinde bomba atıldı. Tavan sarsıldı. İnsanlar kaykıldı. Buna rağmen konuşmalara devam etti. Sayın Başkan devam dedi. Belli bir zaman sonra ikinci bomba atıldı. Daha şiddetli bir bomba atıldı. Orada bütün milletvekilleri 'Bunu düşman bile yapmadı' dedi. Parlamenterler içindeyken kimse bomba atmayı düşünmedi, atmadı da. Yunan ordusunun top sesleri duyuldu ama bu çok büyük bir düşmanlık. Milli iradaye karşı da, Anayasa karşı da gözü dönmüşlük, canavarlık. Buradan bizim cesetlerimizi çiğnemeden buraları alamayacak. Bir kenetlenme meydana geldi. Bizim demokrasimizin olgulaştığını, demokrasinin kırmızı çizgi noktasına geldiği anlaşılmıştır. Bizi birleştiren vatan, millet, Atatürk vardı, yanına demokrasi eklenmiştir. Bütün partiler ölümü göze alarak sınav vermiştir."

GÖZALTI SÜRELERİ UZUYOR

Bekir Bozdağ, bireysel suçlarda 24 saat, toplu suçlarda 4 gün olan gözaltı sürelerinin uzatılabileceğini söyledi. Bozdağ, "Bireysel suçlarda 24 saat, toplu suçlarda 4 güne kadar uzatılabiliyor. Bunun tek istisnası OHAL'dir. Bunun dışına çıkılabilir. Terör suçları ve toplu suçlarla ilgili bir uzatma OHAL içinde getirilmektedir. Arkadaşlar çalışıyor. Mevcuttan uzun olacağı kesin. İlk etapta 7-8 gün olup gerekli olduğunda uzatılması şeklinde düşüncemiz var" dedi. 

YARGILAMALAR ANKARA'DA

Adalet Bakanı Bozdağ, darbecilerin Ankara'nın Sincan ilçesinde yargılanacağını söyledi. Bozdağ, "Kurunun yanında yaşın da yanma endişesi her yerde var. Bu endişe bende de var. Bunu engelleyecek olan yargıdır. Delillerin değerlendirmesini cumhuriyet başsavcılarımıza yapacak. Yargılama sırasında mahkeme heyeti bütün delilleri ve savunmaları değerlendirdikten sonra karar verecektir. Ben yargımızın bun ayırt edeceğine inanıyorum. Türk yargısının önümüzdeki süreçte masumların ceza almaması için elinden geleceğini yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Etiketler: bekir bozdağ, sincan, darbe
Okunma Sayısı: 4179
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı