"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tutuklu 67 gazeteciden 5'inin sarı basın kartı var

27 Ocak 2016, Çarşamba 08:25
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.

Kurtulmuş, 67 gazetecinin tutuklu bulunduğunu, bunlardan sadece 5’inin sarı basın kartı sahibi olduğunu söyledi. Tutuklu olanların gazetecilik faaliyetlerinden dolayı cezaevinde bulunmadıklarını savunan Kurtulmuş, “Esas olanın, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuksuz yargılamak olduğunu söylemek isterim” dedi. 

Bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, 1500’ü aşkın radyo televizyonun yayın yaptığını ve hiçbir şekilde bu yayınlara müdahalede bulunulmadığını iddia etti. Kurtulmuş, “Bazı televizyon kanallarının uydudan çıkartılması dile getirildi. Bahse konulan televizyoların Türksat’tan çıkarılması, hizmet sözleşmeleri çerçevesinde Türksat’ın kendi tasarrufudur. Hükümetin herhangi bir dahli olmamıştır” diye konuştu. 

"67 GAZETECİDEN 37'Sİ ADİ SUÇTAN TUTUKLU" 

Başka bir soru üzerine ise Kurtulmuş, günümüzde 67 tutuklu gazetecinin bulunduğunu belirterek, “Tutuklu bulunan 67 gazeteci arasında sadece 5 tanesinin sarı basın kartı var. Bunlardan sadece birisi mahkumdur, o da gazetecilikten değil, adi suçtan. 67 gazeteciden 37’si adi suçtan tutuklu. Esas olanın gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuksuz yargılamak olduğunu söylemek isterim” diye konuştu. 

ELVAN: YASALARIN TORBA OLARAK ÇIKARILMASINI TASVİP ETMİYORUZ 

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, örtülü ödenek hususundaki bir soruya, “AK Parti hükümetleri dönemi öncesinde de Başbakanlık örtülü ödenek için 1 milyon liralık bedel konuluyor. Yıllardan beri devam eden bir uygulama bu” dedi. Elvan, torba yasa eleştirilerine karşı kendilerinin yasaların torba yasa olarak çıkarılmasını genel olarak tasvip etmediklerini söylemekle yetindi. Bunun yılda birkaç kez olabileceğini söyleyen Elvan, bakanlıklar olarak bazen ciddi olarak darboğaza girildiğini kaydetti. Bunun sadece kendi dönemlerinde olmadığını, kendi dönemlerinden önce de torba yasaların Genel Kurul'a getirildiğini belirtti.

Okunma Sayısı: 1366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı