"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur’da kadın ve aile dizi seminer notları -3

Yasemin GÜLEÇYÜZ
20 Mart 2019, Çarşamba
15 ve 18 Mart 2019 tarihlerinde İstanbul’un Anadolu ve Rumeli yakalarında “Bediüzzaman’ın Görüşleri Işığında Kadın” konulu dizi seminerlerimizin üçüncüsünü gerçekleştirdik.

Birinci dizi seminerlerimiz “Risale-i Nur’da Kadın ve Toplum”du. İkinci dizi seminerimiz ise ‘’Risale-i Nur’da Aile’’ başlığını taşıyordu. Bu faaliyetlerimiz değerlendirme yazısı olarak Satırarası’nda, haber olarak da Kültür-Sanat sayfalarımızda geçen aylarda gazetemizde yer aldı.

Her bir dizi seminerimiz alt başlıkları tek kişi de sunsa aslında yaklaşık yirmi kişilik gurubun Risale-i Nur okumaları ve tefekkürlerinin tadına doyum olmayan meyveleri hükmünde. 

Şurası bir gerçek ki, toplu olarak yapılan mütalâalı değerlendirmeler dinleyenlerin zihinlerinde muazzam ufuklar açıyor.

Bütün hanım kardeşlerimize bu tarz faaliyetleri ısrarla tavsiye ederiz. 

HİZMETTE KADIN

Semra Baran, fani hayatı bakiye tebdil etmek için imtihan olduğumuzu belirterek başladığı sunumunda Peygamberimiz (asm) ve Sahabelerinin bizler için bir model olduğunu ifade etti. Hizmetin ihsan-ı İlâhî olarak Rabbimiz tarafından omzumuza yüklendiğini çekilen sıkıntılarda ihlâsla hareket edip sabırlı olunması gerektiğini Hz. Ayşe (ra), Hz. Ümmü Seleme (ra) ve Hz. Zeyneb’in (ra) hayatlarından örnekler vererek anlattı.

KADIN VE EĞİTİM    

Nesibe Ersoylu, okumanın insan hayatında değişim ve dönüşüm yaşattığını, eğitimin bir yolculuk olduğunu, Risale-i Nur eserlerinin de bu özellikleriyle insanı eğittiğini ifade etti. 

Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren ‘’tevekkül ve teslim’’ kavramlarını onların anlayacağı bir dille anlatmamız gerektiğini söyleyerek Peygamberimizin (asm) hayatından örnekler verdi.

KADIN VE ŞEFKAT

Arife Aksakal, şefkat duygusunu tanımlayarak şefkatin çeşitlerini anlattı. Anne babaya şefkat, eşler arasındaki şefkat, toplum hayatında şefkat konularına  temas ederek Peygamberler tarihinden örnekler verdi. 

Kur’ân’da miras ve ceza hukukuyla ilgili hükümlerdeki şefkat-i İlâhî  hikmetlerini izah etti.

KADIN VE FITRAT

Nuriye Sultan Kostak, İslâm’ın vahiy ve fıtrat üzerine tesis edildiğini, fıtrat-ı zişuur olan vicdanın Rabbimizi bize tanıtan dört küllî muarriften biri olduğunu anlattı. 

Hz. Adem’e (as) Rabbimizin esma talim etmesi olayından yola çıkarak bazı kuvvelerimize sınır konulmamasının hikmetlerini izah ederek insan fıtratının ebede müştak yaratıldığını belirtti. 

HÜLÂSA

Konuşmacıların hemen her sunumda Hanımlar Rehberi ve Tesettür Risalesi üzerine yaptıkları atıflar ahir zaman fırtınalarında sarsılan aile hayatı için bu eserlerin bir harita hükmünde olduğunun bir kez daha delili hükmündeydi. 

Sabah 10.30’da başlayan program gıda kermesi ve çay eşliğinde hoş sohbetlerle 15.30’da biterken, bir sonraki ayda yapılacak sunumların heyecanı şimdiden başladı bile. 

Okunma Sayısı: 1675
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı