"Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

HAKEMLER SÖZ VERDİ: Hatalar en aza inecek

ANTALYA'DA seminerleri devam eden üst klasman hakemleri sezonun ilk yarısı itibariyle hatalar yaptıklarını, ikinci yarıda ise bunu en aza indirmeye çalışacaklarını söylediler. Açıklamalarda bulunan Turkcell Süper Lig'i hakemlerinden Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır ve Selçuk Dereli ligin ikinci yarısında hataları en aza indirgemek için çalışacaklarını açıkladılar. Ligin genç hakemlerinden Fırat Aydınus Türk hakemlerinin başarısız olduğu yönündeki görüşlere katılmadığını belirterek, ''Geçen sezonki var olan başarımızı bu sezon itibariyle yakalayamadığımız bir gerçek. Ama ben başarısız olduğumuza inanmıyorum. Geçen seneye göre başarısız olduğumuzu söyleyebilirim.'' dedi. Fırat Aydınus kulüplerle, federasyonla, taraftarıyla bir aile olduklarını belirterek, ''Biz federasyonla, kulüplerle bir aileyiz. Bu futbol gemisini hep beraber yürütmemiz için birbirimize verilen destekler her zaman önemlidir.'' diye konuştu. Taraftarların da her sene bilinçlendiğini kaydeden Fırat Aydınus, ''Futbolu seven, sporu seven takım taraftarları her sene bilinçleniyor. Kendi perspektifinden olaylara bakıyor ve bu bakış açısından da olayları iyi analiz edebiliyor. Ancak kamuoyu çok çabuk yönlendiriliyor. Onlar da üzerlerine düşen görevi yaparlarsa bakış açılarıda olumlu yönde değişecektir.'' ifadesini kullandı.

ÇAKIR: HATALAR OLACAKTIR

Turkcell Süper Lig hakemlerinden Cüneyt Çakır da ligin ikinci yarısına ciddi bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Eskiden beri hakemlerin eleştirildiğini ifade eden Çakır, ''Futbol takımları ikinci yarıya nasıl ciddi hazırlanıyorsa biz hakemler de aynı şekilde hazırlanıyoruz. İlk yarıda tabiki hatalar oldu. İnsanın olduğu yerde mutlaka hata olacaktır. Hakemler eskiden beri eleştiriliyor. Bizim üzerimize düşen tek görev bu hataları en aza indirgemektir. Maç içinde futbolcu ve teknik adamlar ne kadar az hata yaparsa bizler de onlar kadar az hata yaparsak o kadar iyidir. Ben taraftarların ön yargıyla maça geldiklerini de sanmıyorum. Onlar takımlarını destekleyeceklerdir. Biz de ne kadar az hata yaparsak o kadar iyi olacak.'' diye konuştu.

DERELİ: DÜZEYLİ ELEŞTİRİYE EVET

Selçuk Dereli ise ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlandıklarını, kendilerine gösterilen güvenden dolayı da moralli olduklarını açıkladı. Dereli, seminerlerin hem moral motivasyon için hem de ilk yarıdaki hataları görme açısından çok önemli olduğunu söyledi. Dereli hakemlere yönelik yapılan eleştiriler için ise, ''Eleştilerin düzeyi önemli. Saygınlığını kaybetmeyen eleştiriler bizi ilgilendiriyor. Bunun dışındakileri dikkate dahi almıyoruz.'' dedi.

06.01.2009


 

Beşiktaş, İnönü'de G.Antep Belediye'yi konuk ediyor

Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu 3. hafta maçında bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek. BJK İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. (A) Grubu'nda oynadığı 2 maçı da kazanarak 6 puan toplayan siyahbeyazlılar, averajla Gaziantepspor'un ardından ikinci sırada yer alıyor. Grupta oynadığı tek maçı kaybeden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise averajla 3. sırada bulunuyor. Beşiktaş, kupanın ilk haftasında Antalyaspor'u 3-0, ikinci haftasında ise Trabzonspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise oynadığı tek maçta Gaziantepspor'a 3-1 yenilmişti. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Süper Lig öncesinde oynayacakları kupa maçının oyuncularını görme açısından çok faydalı olacağını söyledi.

06.01.2009


 

Kupada ümidi kalmayan Trabzon Antalya önünde

DEVRE arası hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Trabzonspor, bugün Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu 3. maçında Antalyaspor ile karşılaşacak. Gaziantepspor ve Beşiktaş'a mağlup olarak gruptan çıkma şansını adeta mucizelere bırakan Karadeniz ekibi, gruptaki 3. maçında ilk galibiyetini elde etmek istiyor. Teknik direktör Ersun Yanal, Antalya'da iyi bir hazırlık dönemi gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Bu hazırlık döneminin karşılığını ligde almak amacındayız. Ancak Fortis Türkiye Kupası'nda kalan 2 maçımızı galibiyetle tamamlamak istiyoruz'' dedi. Takımına güvendiğini ifade eden Ersun Yanal, Antalyaspor maçından alınacak galibiyetin de devre öncesi moral olacağını kaydetti. Antalya Atatürk Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı İlker Meral yönetecek.

06.01.2009


 

KEWELL: EZAN SESİ BİZE HUZUR VERİYOR

GALATARAY'IN Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell, “İstanbul’da ilk dikkatimi çeken şey camiler oldu. Evim bir caminin yanında ve gerçekten nefes kesiciler” dedi. Avustralya’nın en önemli internet gazetesi “The Australian”, “Kewell huzur ve gollerine kavuştu” başlığıyla verdiği haberde, yıldız futbolcunun muhteşem İstanbul’da yeniden doğduğunu anlattı. Kewell, İstanbul’da ilk dikkatini çekenin camiler olduğunu belirtirken, “Evim bir caminin yanında ve gerçekten nefes kesiciler. Ezan sesi de çok huzur verici. Çocuğum İngiliz ancak İstanbul’a geldiğinden beri çay tiryakisi oldu” diye konuştu. Avrupa’nın önemli kulüplerinden teklif almasına rağmen Galatasaray’ı seçtiğini belirten Kewell, “Buradaki futbol İngiltere’dekine benziyor. Hızlı ve öfkeli. Hücum futbolu oynanıyor. Konsantre olursanız çok gol atabilirsiniz” dedi. Avustralyalı yıldız, Türkiye'de Süper Lig’i de beğendiğini belirtti ve şunları söyledi: “Süper Lig bence Premier Lig, La Liga ve Seri A’dan hemen sonra geliyor. Burada belki üzerinde en çok çalışılması gereken şey defans bölgesi.”

06.01.2009


 

Beşiktaş Cola Turca İtalya'da Treviso karşısına çıkıyor

BASKETBOL Erkekler Avrupa Kupası (C) Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş Cola Turka, bugün deplasmanda İtalya'nın UC Benetton Basket Treviso takımıyla karşılaşacak. Beşiktaş Cola Turka ile UC Benetton Basket Treviso arasındaki karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. (C) Grubu'nda oynadığı 4 maçın 1'ini kazanıp 3'ünde mağlup olan siyah-beyazlılar, sıralamanın 3. basamağında yer alıyor. İtalyan takımı ise 4 maçta 4 galibiyetle grubun ilk sırasında bulunuyor. Beşiktaş Cola Turka, UC Benetton Basket Treviso ile Akatlar Cola Turka Arena'da oynadığı maçı 77-72 kaybetmişti.

06.01.2009


 

Kutlu Torunlar Dakar'da genel klasmanda 42. sırada

30. Dakar Rallisi'nde ikinci gün etabı tamamlanırken, Türk sporculardan Kutlu Torunlar zorlu mücadeleyi 80. sırada tamamlayarak genel klasmanda 42.'liği elde etti. Motosikletinde mekanik sorun yaşayan Kemal Merkit ise bitime 5 kilometre kala aracını iterek yarışı tamamladı. Arjantin ve Şili'de gerçekleştirilen dünyanın en zorlu rallisinin 2. gününde 210 motosikletçi kum ağırlıklı olarak geçilen Santa Rosa de la Pampa-Puerto Madryn etabında yarıştı. 237 kilometresi özel etap olarak geçilen rallide kimi yarışmacılar lastik, mekanik ve diğer sorunlarla karşı karşıya kalırken, 18 motosikletçi yarış dışı kaldı.

06.01.2009


 

Ribery yılın futbolcusu

ALMAN Birinci Futbol Ligi'nde oynayan futbolcular, Bayern Münih'in Fransız yıldızı Franck Ribery'yi sezonun en iyi futbolcusu seçtiler. Kicker dergisinin geleneksel olarak yaptığı ankete katılan 234 futbolcu, yüzde 54,1 oranla Ribery'yi sezonun en iyi futbolcusu olarak seçerken, TSG 1899 Hoffenheim'da oynayan Vedad İbisevic'i yüzde 23,6 oranla ikinci, Bayer 04 Leverkusen'li Renato Augusto'yu da yüzde 3,9 oranla üçüncü seçtiler.

06.01.2009


 

"All-Star 2009" şöleni Cumartesi Samsun'da

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi All Star2009'un Türk ve Yabancı yıldızları kadrosu belli oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde düzenlenen interaktif oylamanın sonuçları düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyruldu. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin en iyi Türk ve yabancı oyuncuların bir araya geleceği Bayanlar All Star2009, 10 Ocak'ta Samsun Yaşar Doğu Salonu'nda yapılacak.

06.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır