"Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

RTÜK’ten izinsiz yayına suç duyurusu

Radyo Televizyon Üst Kurulu, karasal yayın hakkı olmadığı halde, izinsiz olarak anten kurup yayın yaptıkları gerekçesiyle daha önce uyardığı 7 özel televizyon kanalının patronu ve yöneticisi olan 35 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Haklarında iki yıla kadar hapis talebiyle dâvâ açılması istenen patronlar arasında işadamları Ethem Sancak, Ahmet Albayrak ve Mehmet Nazif Günal da var. RTÜK, uydudan yayın izni bulunan 7 televizyonun, bazılarının çeşitli illerde kurdukları antenler ile karasal yayın da yaptıklarını ve bu durumun da RTÜK yasasının 34’üncü maddesine aykırı olduğunu belirledi. Bu madde, RTÜK’ten izin alınmadan radyo-tv yayını yapan kuruluşların kişi ve yöneticilerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve 50 günden, 5 bin güne kadar, adlî para cezası öngörüyor.

“DAHA ÖNCE UYARILDILAR”

Bu televizyonlardan 6’sının bazı illerde karasal yayın izni olduğu, ancak izinsiz olarak başka illere de yayıldıkları belirlendi. Kanal 24’ün ise hiçbir şehirde karasal yayın izni olmadığı; ancak birçok ilde yayın yaptığı bildirildi. RTÜK yetkilileri, bu durumdaki kanalları daha önce uyardıklarını belirterek, “Sözkonusu kaçak yayın yapanlardan bazıları yayınlarını sona erdirdi. Ancak 7 adet televizyon kanalı, yasağı dinlemiyor. Özellikle yerel seçimler öncesi kaçak yayınlara izin verilmeyecek. Oy birliği ile, 7 televizyon kanalının sahip ve yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı” açıklamasında bulundu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından işleme konularak dâvâ açılması istenen suç duyurusunda Ulusal Kanal, TV-8, Net-TV, KON-TV, Kanal 24, Habertürk ve TV-5 bulunuyor. Hakkında suç duyurusunda bulunulan isimler ise şöyle:

Ulusal Kanal: Yalçın Büyükdağlı, Veysel Yıldız, Hale Koper, Yeditepe İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mehmet Adnan Akfırat. TV 8: Mehmet Nazif Günal, Kayhan Onur, Ahmet Berkmen, Doğan Ayan, Alaattin Tosunor, Ayşegül Özkaplan, Hasan Tayyar Arıca. Net TV: Ahmet Albayrak, Kazım Albayrak, Mustafa Albayrak, Nagehan Özhan, Ali Özçelik, Mehmet Sarıbaş. Kanal 24: Ali Özmen Safa, Ethem Sancak, Murat Sancak, Zeki Ekinci. Kon TV: Ahmet Özer, Nurettin Bay, Mustafa Tatlısu, Yaşar Arıcı, Namık Güler, İlker Özkan. TV 5: Şeref Malkoç, Cafer Güneş, İsmail Aydos, Suat Pamukçu, Ekrem Şama, İletişim Holding A.Ş. Habertürk: Ciner Medya Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Fercan Aykutlu, Gürsel Usta, İnanç Şenel.

09.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  SAPTIRILMASIN

  Cisimler uçabilirmiş!

  Costner geliyor

  Orman tahribine son

  Eski sabit diskinizi parçalayın!

  RTÜK’ten izinsiz yayına suç duyurusu

  Bağcılar Belediyesi on bin aşure dağıttı

  Ev kazaları önlenecek

  Kar yağışlı günler geri geliyor

  Bin 744 köyün yolu kapalı

  Bankaların önünde burs kuyruğu

  Öğrenci servisi takla attı: 5 yaralı

  Barajlar doluyor

  Herkes yasalar önünde eşit

  Başbuğ, Erdoğan ve Gül ile bir araya geldi

  Genelkurmay’da komutanlar zirvesi

  Derin devletin üzerine gidilmeli

  CHP: AKP, Hitler yönetimine gidiyor

  Reformlar geleceğimiz için önemli

  Yolsuzlukla mücadele tasarısı TBMM’de

  Siyasî partilerin kasaları dolacak

  İnsan Hakları Komisyonu, 2 raporu daha kabul etti

  TÜRKİYE HAZIR OLDUĞUNDA AVRUPA DA HAZIR OLACAK

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır