"Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

DOSYALAR YENİDEN İNCELENECEK

Ergenekon soruşturmasının muvazzaf subaylara uzanmasından sonra Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un bir dizi yeni emir verdiği belirtildi. Buna göre, gözaltına alınan veya tutuklanan görevdeki subay ve astsubayların dosyaları incelenecek ve söz konusu askerî personelin, iddia edilen terör eylemine nasıl karıştıkları değerlendirilecek.

ASKERî BELGELER MERCEK ALTINDA

Medyaya yansıyan askerî belgelerin gerçek olup olmadığı ve kaynağı araştırılacak. Gerçek olan belgelerin nasıl sızdığı, olmayanların nasıl hazırlandığı incelenecek. Yüksek güvenlikli "e-yazışma" yöntemi geliştirilecek. Telefon haberleşmesi, dinlemeye karşı güvenli hale getirilecek. Kriptolama sistemleri, dijital kodlar sürekli güncellenecek.

SİLÂH VE MÜHİMMATLAR İÇİN TEDBİR

Operasyonda ele geçirilen silâh ve mühimmatların TSK envanterine kayıtlı olup olmadığına bakılacak. Askerî silâh ve mühimmatlar için "alternatifli takip" sistemi kurulacak. Silâh ve mühimmatların amaç dışı kullanımına izin verilmeyecek. Askerî tesislerin giriş ve çıkışlarına hassas teknik donanımlar kurulacak.

Genelkurmay, Ergenekon soruşturmasının emekli ve muvazzaf subaylara uzanmasından sonra Mayıs 2008’de başlattığı soruşturmayı derinleştirdi.

Kuvvet komutanlarını toplayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bir dizi yeni emir verdiği öğrenildi. Sabah’ın haberine göre orgeneral Başbuğ başkanlığında 7 Ocak 2009’de Genelkurmay Karargâhı’nda kuvvet komutanları ile yapılan toplantıda alınan önemli emirler ve alınan önlemler:

DOSYALAR İNCELENSİN EMİR:

Gözaltına alınan ve tutuklanan görevdeki subay/astsubayların dosyaları incelensin. Askeri personelin iddia edilen terör eylemine nasıl karıştıkları da değerlendirilecek.

TEDBİR:

TSK’nın yıpratılmasına yol açan, hukuki meşruiyeti olmayan, askeri personelin görev tanımı dışına taşan faaliyetleri yaptırıma konu edilecek.

BELGELERE GÜVENLİK EMİR:

Medyaya yansıyan askerî belgelerin gerçek olup olmadığı ve kaynağı araştırılsın. Gerçek olan belgelerin nasıl sızdığı, olmayanlarınsa nasıl hazırlandığı incelensin.

TEDBİR:

Yüksek güvenlikli “e-yazışma” yöntemi geliştirilecek. Kırtasiye kullanımı asgariye indirilecek. Telefon dinlemeye karşı daha güvenli hale getirilecek. Kriptolama sistemleri, dijital kodlar sürekli güncellenecek.

MÜHİMMATA SIKI TAKİP EMİR:

Ele geçirilen silâh ve mühimmatların TSK envanterine kayıtlı olup olmadığına bakılsın.

TEDBİR:

Askeri silâh ve mühimmatları için “alternatifli takip” sistemi kurulacak. Silâh ve mühimmatların amaç dışı kullanıma izin verilmeyecek. Askerî tesislerin giriş ve çıkışlarına hassas teknik donanımlar kurulacak.

13.01.2009


 

Çelik toprağa veriliyor

Bir dönem Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı yapan 20. Dönem Kocaeli Milletvekili ve Çalışma eski Bakanı Necati Çelik geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastahanede vefat etti. köyünde bugün defnedilecek.

Eski Bakan Çelik için TBMM’de tören düzenlendi

nKALP krizi sonucu vefat eden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik için TBMM’de tören düzenlendi. Çelik için uzun bir dönem Genel Başkanlığını yürüttüğü Hak-İş Konfederasyonu’nda yaplıan törenin ardından TBMM’de de tören düzenlendi. Törene, Çelik’in ailesi ve yakınları, TBMM Başkanı Vekili Nevzat Pakdil, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet bakanları Murat Başesgioğlu ve Said Yazıcıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, MHP Grup başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu ve Hüseyin Tanrıverdi, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, bazı eski bakan ve milletvekilleri katıldı. Çelik’in cenazesi, Kocatepe Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından doğum yeri olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Hamidiye köyünde bugün toprağa verilecek. Bu arada, vefat eden eski Erzurum Milletvekili Ebubekir Akay için de TBMM’de tören düzenlendi. Ankara / aa

13.01.2009


 

Şahin’e müşteşarlık teklifini duymadım

“İbrahim Şahin Genelkurmay’dan bazı paşaların, terörle mücadelede yeni oluşum kapsamında müsteşarlığın kendisine verileceğini söylediğini ifade ediyor’’ sorusu üzerine Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, ‘’Bunların hepsi kendi ifadesi, doğruysa... Onları bilemeyiz ki’’ dedi. Çiçek, ‘’Böyle bir bilgi size geldi mi?’’ sorusuna ise ‘’Hayır, gelmedi bana’’ karşılığını verdi. Tutuklanan Ergenekon sanığı eski özel harekâtçı Şahin, soruşturma kapsamında, “İki paşa, bana ‘Terörle mücadelede müsteşar olacaksın, hazırlan’ dediler” şeklinde ifade vermişti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’e, terörle mücadelede yeni oluşumda müsteşarlık görevi önerildiğine ilişkin bir bilginin kendisine gelmediğini söyledi.

Çiçek, vefat eden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik için TBMM’de düzenlenen törenden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘’Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in ifadelerini okudunuz mu? Genelkurmay’dan bazı paşaların, terörle mücadelede yeni oluşum kapsamında müsteşarlığın kendisine verileceğini söylediğini ifade ediyor’’ denilmesi üzerine Çiçek, ‘’Bunların hepsi kendi ifadesi, doğruysa...Onları bilemeyiz ki’’ dedi. Çiçek, ‘’Böyle bir bilgi size geldi mi?’’ sorusuna ise ‘’Hayır, gelmedi bana’’ karşılığını verdi.

GENELKURMAY YALANLADI

Genelkurmay Başkanlığı da haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan bilgi notunda şunlar kaydedildi: ‘’Çeşitli basın yayın organlarında, tutuklu İbrahim Şahin’in ifadesine atfen Türk Silâhlı Kuvvetlerinin bazı personeline ilişkin haberler yapılmaktadır. Yapılan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’ Ankara / aa

ŞAHİN İFADESİNDE NE DEDİ?

‘’Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in basına da yansıyan ifadelerinde ilginç bilgiler verdi. Şahin, 2008 yılı başında Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in terörle mücadelede yeni oluşuma gidileceği konusunda bir açıklama yaptığını belirterek, “Genelkurmay’dan Metin Paşa ile Bekir Kalyoncu Paşa bu müsteşarlığın bana verileceğini, hazırlık yapmamı söylediler. Ben de asker, polis ve MİT’in birlikte çalışması halinde terörle mücadelede başarılı olacağı düşüncelerimi anlattım. Yeni oluşumda görev almak üzere önceden Özel Harekât’ta çalışmış, 30 yaşın altındaki polislerden liste hazırladım. Bana ‘300 kişi seçeceksin’ dediler. Elegeçen S-1 belgesi bunlardır” dedi. İfadesinde, Aktütün’e yapılacak terör saldırısını 20-25 gün öncesinden tanıdığı korucular sayesinde öğrendiğini ileri süren Şahin, bu bilgiyi MİT’teki tanıdığına bildirdiğini söyledi.

13.01.2009


 

Hukuk her şeyi kendi içinde halleder

YargItay Başkanı Hasan Gerçeker, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasıyla ilgili, ‘’Yargılama süreci devam ediyor. Bizim bu aşama bir şey söylememiz çok yanlış olur. Hukuk her şeyi kendi içinde halleder’’ dedi.

Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Spor Hukuku Kurultayı’nın açılış törenine gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gerçeker, “Size göre soruşturmadaki usul hataları nelerdir” sorusu üzerine bu konuda konuşmayacaklarını belirtti. Gerçeker, “Hukuk her şeyi kendi içinde halleder. Söyleyeceğim bu kadar’’ dedi. “Yani sessiz kalmayı tercih ediyorsunuz” sözleri üzerine Gerçeker, “Hayır. Sessiz kalma meselesi değil. Bir şey söyleyebilmek için olayı çok iyi inceleyip, değerlendirmek lazım. Yanlış bir şey söylememek için. Şu aşamada bu dosya için de söylemiyorum, herhangi bir soruşturma için sonuçta Yargıtay’a gelecek. Yargıtay’ın bu konuda görüş belirtmesi yanlış olur, yanlış anlamalara sebep olur. Biz hukukçuyuz, hukukun kuralları neyse ona göre hareket etmek zorundayız” dedi. Ankara / aa

13.01.2009


 

ÖZEL HASTANELERDE FİYAT FARKI ARTIYOR

Hükümet, özel hastanelerin hastalardan talep ettiği yüzde 30 fark sınırlamasını yukarıya çekmek için harekete geçti. Hastaneleri sınıflandıracak olan Çalışma ve Sağlık Bakanlıkları yüzde 30 fark ücreti standardını yüzde 70’e çıkarmak için talimat verdi. Buna göre, hastaneler büyüklüklerine göre vatandaştan ‘farklı fark ücreti’ talep edecek.

Küresel malî kriz özel sağlık kuruluşlarını da vurdu. Vatandaş, yüzde 30 fark ücreti alan hastane ve tıp merkezleri yerine kamu hastanelerine yöneldi. Özellerin hasta sayısı yüzde 40’a varan oranlarda düştü. Bunun yanında devlet özel hastaneye giden hastalardan 10 Türk Lirası katılım payı alınca sağlık kuruluşları iyice zor durumda kaldı. Sektör temsilcileri fark ücreti sınırlamasının biran önce yukarıya çekilmesini ve 10 TL katılım payının 5 TL’ye indirilmesini istiyor. Söz konusu sıkıntıları çözmek isteyen hükümet yüzde 30 fark sınırlamasını yukarıya çekmek için harekete geçti. Hastaneleri sınıflandıracak olan Çalışma ve Sağlık Bakanları yüzde 30 fark ücreti standardını yüzde 70’e çıkarmak için talimat verdi. Buna göre, hastaneler büyüklüklerine, yatak sayısına ve cirolarına göre sınıflandırılacak. A-B-C-D sınıflarına göre alınan fark ücreti artacak. Ankara / cihan

13.01.2009


 

AB, Türkiye’nin diyetisyeni

AB Başmüzakereciliği görevini Dışışleri Bakanı Ali Babacan’dan devralan Devlet Bakanı Egemen Bağış, “AB’yi Türkiye’nin diyetisyeni olarak görüyorum. Hepimiz daha sağlıklı yaşamak için kilo vermek gerektiğini biliriz, ama kendi başımıza bunu başaramayız. Ama bir diyetisyenin yazdığı bir reçeteyi uygulayarak kilo verdiğimizde daha sağlıklı oluruz. Bunu başarmış 27 ülke var’’ diye konuştu.

Devlet Bakanı ve yeni başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’AB’yi Türkiye’nin diyetisyeni olarak görüyorum’’ dedi.AB ile tam üyelik görüşmelerinde ‘’Başmüzakereci’’ görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığı görevine atanan Bağış, AB Genel Sekreterliği’nde düzenlenen törenle bu görevi Dışişleri Bakanı Ali Babacan’dan devraldı. Yeni başmüzakereci Bağış, reform sürecine değinerek, reformları AB’nin hatırı için değil, Türk insanının daha çağdaş bir ülkede yaşama hakkına olan saygıdan dolayı yapacaklarını söyledi. ‘’AB’yi Türkiye’nin diyetisyeni olarak görüyorum’’ diyen Bağış, ‘’Hepimiz daha sağlıklı yaşamak için kilo vermek gerektiğini biliriz ama kendi başımıza bunu başaramayız. Ama bir diyetisyenin yazdığı bir reçeteyi uygulayarak kilo verdiğimizde daha sağlıklı oluruz. Bunu başarmış 27 ülke var’’ diye konuştu. Bağış, bu çerçevede Türkiye ve Türk vatandaşlarının hakettiği konum ve standartlara kavuşması için AB kriterlerinin yerine getirilmesinin önemine dikkati çekti. Ankara / aa

13.01.2009


 

Kapasite kullanımı yüzde 64.7’ye geriledi

İmalât sanayinde kapasite kullanım oranı Aralık ayında, geçen yılın aynı ayına göre 16,4 puan azaldı ve yüzde 64,7 seviyesinde gerçekleşti.

İmalat sanayinde kapasite kullanım oranı Aralık ayında, geçen yılın aynı ayına göre 16,4 puan azaldı ve yüzde 64,7 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) “İmalat Sanayinde Eğilimler Aralık 2008” sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2007 yılı aralık ayında yüzde 81,1 olan üretim değeri ağırlıklı kapasite kullanım oranı, bu yılın Aralık ayında yüzde 64,7 olarak hesaplandı. Kapasite kullanımı 2008 yılının Ekim ayında yüzde 76,7, Kasım ayında ise yüzde 72,9 düzeyindeydi. Ankara / aa

13.01.2009


 

Gürüz, Yavuz ve Şenel serbest

ERGENEKON soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevkedilen eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, emekli Orgeneral Kemal Yavuz ve emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve emekli Albay Hüseyin Vural V. mahkemece serbest bırakıldı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen ve burada Cumhuriyet Savcılarınca sorgulanan sanıklardan Prof. Dr. Yalçın Küçük, ‘’Biz Kaç Kişiyiz Platformu’’ yöneticisi Hasan Ataman Yıldırım ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın ise tutuklandı. Nöbetçi İstanbul 13. ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Avukat Hüseyin Buzoğlu serbest bırakılırken, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş tutuklandı. Böylece önceki gün mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 4’ü tutuklanırken, 5’i de serbest bırakıldı.

SON DURUM: 17 KİŞİ TUTUKLANDI,

16 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 33 kişiden, ‘’Terör örgütü yöneticisi olmak’’ ve ‘’6136 sayılı Ateşli Silahlar Yasası’na muhalefet’’ gerekçeleriyle eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin Cumartesi günü tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında toplam 17 kişi tutuklanırken, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın oğlu Barış Dalan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişiden 13’ü savcılık, 3’ü de mahkeme tarafından serbest bırakıldı.Böylece soruşturmanın son dalgasında gözaltına alınan 33 kişinin Adliyedeki işlemleri tamamlanmış oldu. İstanbul / aa

13.01.2009


 

“Mutat görüşmeler için Ankara'dayım”

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ‘’Bu tür (Ankara’ya) mutat gelişlerimizi son günlerde gündemdeki olaylarla birleştirmeye çalışıyorlar. Adliyenin ve Bakanlığın genel işleri sebebiyle geldik’’ dedi.

Engin, dün bazı gazetelerde, ‘’Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili inceleme başlatıldığı ve Başsavcı Engin’in bu kapsamda Ankara’ya çağrıldığı’’ yönündeki haberlerle ilgili telefonla gazetecilerin sorularını cevapladı. Mutat görüşmeler yapmak üzere 10-15 günde bir Ankara’ya geldiğini ifade eden Engin, ‘’Bu tür mutat gelişlerimizi son günlerde gündemdeki olaylarla birleştirmeye çalışıyorlar. Özel bir sebepten dolayı gelmiş değiliz. Adliyenin ve Bakanlığın genel işleri sebebiyle geldik’’ diye konuştu. ‘’Savcı Zekeriya Öz hakkında inceleme söz konusu mu?’’ sorusuna Engin, ‘’Hayır. Bu konuda bir bilgim yok’’ cevabını verdi. Ankara / aa

13.01.2009


 

2008’de en fazla altın kazandırdı

AltIn, geçen yıl finansal yatırım araçları arasında en fazla getiriyi sağladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), seçilmiş finansal yatırım araçlarının, 2008 yılı ve Aralık ayı itibarıyla reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre, 2008 yılında tüketici fiyatları (TÜFE) bazında enflasyondan arındırıldığında, külçe altın yüzde 22.48 kazanç sağladı. Doların getirisi yüzde 19.21, Avronun yüzde 11.30, mevduat faizinin ise yüzde 4.91 oldu. 2007’nin en fazla getiri sağlayan yatırım aracı borsa, 2008’de yatırımcısına yüzde 57.75 kayıp yaşattı. Ankara / aa

13.01.2009


 

Doğal gaz sorunu aşıldı

Ukrayna’nIn transit Rus gazının izlenmesi anlaşmasını imzaladığı ve önceki şartlarını geri çektiği bildirildi. Rus Gazprom şirketinden yapılan yazılı açıklamada, ‘’Gazprom’dan bir heyet dün sabah Kiev’deki müzakerelere katıldı. Buradaki müzakerelerin sonunda Ukrayna tarafı anlaşmayı herhangi bir ön şart ileri sürmeden imzaladı’’ denildi. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev önceki gün yaptığı açıklamada, Rusya’dan gönderilen ve Ukrayna’dan çıkan gaz miktarını izleme mekanizmasının Ukrayna’nın kabul edemeyecekleri şartlar ileri sürmesi yüzünden ‘’anlamsız’’ ve ‘’geçersiz’’ hale geldiğini söylemişti. Moskova, Avrupa’ya yeniden gaz gönderebilmesi için Kiev’in bu anlaşmayı imzalamasını şart koşmuştu. Moskova / aa

13.01.2009


 

Petrol fiyatları geriledi

UluslararasI piyasalarda petrol fiyatları derinleşen durgunluğun küresel enerji tüketimini düşüreceği endişeleri sebebiyle geriledi. ABD tipi hafif ham petrolün Şubat teslimi fiyatı 2,18 dolar düşerek varili 38,65 dolar olurken, Londra Brent tipi ham petrol de 1,62 dolar değer kaybederek varili 42,80 dolardan satılıyor. Düşüş, Suudi Arabistan’ın petrol üretimini OPEC’in üzerinde anlaşmaya vardığı miktarın altına indirmesine, Orta Doğu’da süren gerilime ve Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz anlaşmazlığının Avrupa’ya gaz arzını etkilemesine karşın yaşandı. Londra / aa

13.01.2009


 

Dünya Gazze’ye kayıtsız

TBMM Başkanı Köksal Toptan, dünyanın, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına kayıtsız kaldığını, olayın “Gazze’de savaş” diye gösterildiğini, oysa savaşın karşılıklı bir mücadele olduğunu belirtti. Toptan, “Bir taraf, henüz denenmemiş silâhları kullanarak, kadınları, bebekleri, çocukları öldürürken, öbür tarafın kullandığı silahlar borulardan yapılmış” dedi.

Toptan, Cezayir Millet Konseyi Başkanı Abdülkadir Bensalah ile görüştü. Görüşmelerde, iki ülkenin, geleceğe dönük büyük projeleri birlikte gerçekleştirme kararının, heyecan verici olduğunu belirten Toptan, “Bunu sağlarsak, Türkiye ile Cezayir’in geleceğine de çok büyük katkı yapmış oluruz” dedi. Cumhurbaşkanı Abddullah Gül’ün, Mayısta Cezayir’e geleceğini ifade eden Toptan, Bensalah’ı, Türkiye’ye davet etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını da değerlendiren Toptan, Gazze’de insanlık dramı yaşandığını vurguladı. Dünyanın, burada olan bitene karşı kayıtsız olduğunu belirten Toptan, televizyonların, olayları ‘’Gazze’de savaş’’ şeklinde verdiğini söyledi. Toptan, savaşın karşılıklı bir mücadele olduğunu ancak burada karşılıklığın bulunmadığını kaydederek, ‘’Bir taraf, henüz denenmemiş silahları kullanarak, kadınları, bebekleri, çocukları öldürürken, öbür tarafın kullandığı silahlar borulardan yapılmış’’ dedi.

Toptan, İslam dünyasında da bu konuda bir görüş birliği bulunmadığını ifade ederek, 14 Ocakta İstanbul’da yapacakları İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği toplantısından, çözüm çıkmasını temenni etti. Filistin’deki iki grubun İslam dünyasını böldüğünü ifade eden Toptan, “Türkiye ile Cezayir, iki tarafa da eşit yaklaşmaya çalışırken, bazı kardeş ülkelerin biri bir tarafı, diğeri karşı tarafı tutuyor. Bu da işimizi zorlaştırı-yor, İsrail’in işine yarıyor” diye konuştu.

Saldırıların, mutlaka sona ereceğini dile getiren Toptan, ancak bunun sorunların da bitmesi anlamına gelmeyeceğini belirtti. Köksal Toptan, saldırılar sonrası ortaya çıkacak tablonun, kendilerine sorumluluk getirdiğine işaret ederek, yaraları saracak önemli görevler üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

“DOĞRU MESAJLAR VERMELİ’’

Cezayir Millet Konseyi Başkanı Bensalah da İsrail’in insafsız bir şekilde katliâm yaptığını ifade ederek, İsrail’in dünya medyasını kullanarak, “İslam’ın bir terör dini olduğu” imajını vermeye çalıştığını söyledi. Bensalah, İslam ülkelerinin de buna karşılık, doğru mesajları vermesi gerektiğini ifade etti. Cezayir / aa

13.01.2009


 

Gelir beyanları kriz dönemlerini aratmadı

Ekonomİde her şeyin iyi olduğu, piyasanın canlılığını sürdürdüğü 2007 yılı için işadamları, serbest meslek erbabı ve işletmelerin 2008 yılı içinde verdiği gelir beyanları, ‘’kriz dönemlerini’’ aratmadı. Birçok meslek grubunun aylık ortalama geliri, çalıştırdıkları asgarî ücretlilerin bile altında kaldı. Beyanlarına göre, 1 kürkün 2 bin ile 25 bin TL arasında satıldığı ülkemizde, kürkçülerin aylık ortalama geliri 448 TL’yi geçmedi.Bu rakam fırınlar için 574 TL, kuyumcular için 829 TL, demir çelik sanayicileri için 1583 TL, un fabrikatörleri için 537 TL, elektrikli ev aleti sanayicileri için 524 TL, bakkal ve süpermarketler için 425 TL, deterjan sanayicileri için 335 TL, ithalat ve ihracatçılar için 2 bin 522 TL, seyahat ve turizm işletmeleri için de 478 TL olarak hesaplandı. 2008’de 1742 sanatçı da devlete 87 milyon 124 bin 986 TL gelir bildirdi. Sanatçıların vergisi de 7 milyon 987 bin 203 TL oldu. Bu şekilde sanatçıların aylık ortalama geliri 4 bin 168 TL’yi, aylık ortalama vergileri ise 1335 TL’yi geçmedi. Bu arada asgari ücretlilerin aylık ortalama ücreti 2007 yılında 573,7 TL, 2008 yılında ise 623,5 TL olarak belirlendi. Ankara / aa

13.01.2009


 

Okullarda Filistin için 1 dakikalık saygı duruşu

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, vefat eden Filistinliler için bugün okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Çelik, konuya ilişkin yayımladığı genelgede, İsrail’in 17 gündür süren saldırıları sebebiyle vefat eden yüzlerce Filistinli, özellikle de çocuklar ve öğrenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması talimatını verdi. Çelik, genelgede, şunları kaydetti: “İlk ve ortaöğretim kurumlarında 13 Ocak 2009 Salı günü saat 11.00’de tüm sınıflarda veya toplu olarak gerçekleştirilecek saygı duruşu ile Filistin’de yaşanan zulüm telin edilirken Filistin halkı ile de dayanışma sergilenecektir. Ayrıca ilk ve ortaöğretim kurumlarında ‘Filistin’de insanlık dramı’ konulu bir resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek, dereceye girenler ülkemizde ve yurt dışında çeşitli platformlarda sergilenerek kamuoyunda gerekli duyarlılığın sağlanmasına katkıda bulunulacaktır.” Ankara / aa

13.01.2009


 

Meşal: Türk halkı bize moral oldu

Hamas lideri Halid Meşal, Türk halkının kendileriyle beraber İsrail’e gösterdiği direncin büyük bir motivasyon sağladığını kaydetti. Suriye’nin başşehri Şam’daki bürosunda İHH İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’la görüşen Meşal, Gazze’de yaşanan son durumu ve Türkiye halkının desteğine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Kendilerinin işgal altındaki topraklarını savunmak ve bağımsızlık mücadelesi vermekten başka bir amacının olmadığını hatırlatan Meşal, işgalcilere karşı mücadelenin bu meşruiyet zemininde yürütüldüğünü söyledi. İnsanî duruma ilişkin olarak yaşanan katliamın tüm İslâm dünyası ile birlikte kendilerini derinden üzdüğünü belirten Meşal, “Halkımız canıyla, şehitleriyle ve mücadelesiyle bu bedeli öderken, başta Türkiye halkı olmak üzere tüm İslâm dünyası da üzerine düşeni yapmalı” diye konuştu. Türkiye halkının ilk günden itibaren verdiği tepkileri yakından takip ettiğini söyleyen Meşal, gösterilen tavırdan gurur duyduklarını ve kardeş Türkiye halkının kendileriyle beraber İsrail’e gösterdiği bu direncin büyük bir motivasyon sağladığını kaydetti. Hemen her gün Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapılan gösterilerin Filistin halkının yalnız olmadığını göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade eden Meşal, “işgal bitene kadar yola devam” dedi.

13.01.2009


 

Yerel Yönetim Bakanlığı kurulacak

BELEDİYE ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN), Genel Başkanı Mürsel Turbay, Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın çok kısa sürede kurulacağını söyledi. BEM-BİR-SEN, 15. yılını çeşitli faaliyetlerle kutluyor. Kutlamalarının Filistin’de yaşanan dram sebebiyle buruk geçtiğini belirten BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Turbay, Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliâma hiç kimsenin duyarsız kalamayacağını söyledi. Hükümet tarafından çok kısa bir süre sonra kurulacak Yerel Yönetimler Bakanlığının müjdesini veren Turbay, yeni kurulan bakanlığın isim ve fikir babasının sendikaları olduğunu ve bunun için yıllarca mücadele verdiklerini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da konuşmasında, “Sözün bittiği yerdeyiz. Gazze’de yaşanan savaş nedeniyle acımız büyük. Bütün dünyayı, Filistin’de yaşanan drama seyirci kalmamaya ve oradaki insanlara yardım etmeye çağırıyorum. Memur-Sen olarak, Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Programda Filistin konulu bir belgesel yayınlandı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın Mescid-i Aksa Şiiri okundu. Ölüm yıl dönümü olması dolayısıyla, Mehmet Akif İnan’ın rahmetle anıldığı programda, İnan’ın memur sendikalarının bugüne gelmesinde büyük emeği olduğu vurgulandı.

“800 BİN ŞEHİT VERSEK DE

TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı Nebil El Saraj da yaptığı konuşmada, “Yaptıklarınız için teşekkür yetmez, teşekkür etmiyorum. Çünkü biz kardeşiz. Kardeşler kardeşlere teşekkür etmezler” dedi. Sinevizyon gösterisinde Bush’a ayakkabı fırlatılırken çekilen görüntüyü hatırlatan Büyükelçilik Müsteşarı Nebil En Saraj; “O ayakkabı, sadece Bush’a değil, tüm Arap ülkelerinin liderleri ve krallarına atıldı” diyerek Filistin vahşetine sessiz kalınmasını bu şekilde protesto etti. İsrail saldırılarında şu ana kadar 800’ün üzerinde şehit verildiğini belirten El Saraj, “800 değil, 800 bin şehit versek yine de teslim olmayacağız” diye konuştu.

13.01.2009


 

BEM-BİR-SEN’DEN YENİ ASYA’YA ÖDÜL

BEM-BİR-SEN, Basın Ödülleri Dağıtım Töreninde ajanslar, gazeteler, televizyonlar, internet siteleri ve dergilerden haberleriyle çalışma hayatına destek veren medya mensuplarını ödüllendirdi. 2008 yılı boyunca çalışma hayatına vermiş olduğu destekten dolayı ödüle lâyık görülen Yeni Asya Gazetesi’nden Ankara Temsilcimiz Mehmet Kara ve Muhabirimiz Cemil Yüzer ödüle lâyık görüldü. Konuşmaların ardından, çalışma hayatına, kamu sendikacılığının ve sivil toplum örgütlerinin gelişimine sağladıkları katkıdan dolayı Yeni Asya Gazetesinden Ankara Temsilcimiz Mehmet Kara ve Muhabirimiz Cemil Yüzer’e, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya tarafından birer plâket verildi. Ankara/Yeni Asya

13.01.2009


 

Kocaeli Halkı Filistin için yürüdü

ÖNCEKİ gün 10 bin Kocaelili, halk yürüyüşü ile Filistin’e destek için yürüdü. Öğlen başlayan yürüyüşe öğlen namazından çıkan cemaatin de katılmasıyla kısa sürede yaklaşık 10 bin kişiye ulaşan topluluk, İzmit Merkez bankası yanından, Sabri Yalım İnsan hakları parkına yürüdü. Yürüyüşte ve İnsan hakları parkında Filistin lehinde, İsrail aleyhine sloganlar atıldı. MAZLUMDER Genel başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, burada topluluğa şöyle seslendi: “Arkadaşlar bu yaptığınız yürüyüşlerin boşa olduğunu sanmayın, Arap ülkelerinde, Filistin’de, Gazze’de bunlar büyük bir dikkatle izleniyor ve siz orada direnen insanlara büyük bir moral kaynağı oluyorsunuz. Onlar diyorlar ki “sevgilerimiz Türkiye ile”, bizde buradan diyoruz ki,” sevgilerimiz Filistin ve direnen insanlarla”. Biz istiyoruz ki İsrail’le yapılan bütün askerî iş birliği ve ticarî antlaşmalar feshedilsin ve İsrail’le bütün ilişkiler kesilsin” dedi. Gergerlioğlu, 18 Ocak 2009 Pazar günü Ankara’da “İsrail’le bütün antlaşmaların feshi” için büyük bir miting yapılacağını, bunun bu güne kadar yapılan Filistin Mitinglerinin en büyüğü olacağını, İzmit’ten Otobüsler kalkacağını ve imza kampanyaları düzenleneceğini söyleyerek, katılım noktasında destek verilmesini istedi. Sunuculuğu Cananosman Aran’da 18 Ocak 2009 Pazar günü İzmit kapalı spor salonunda Kocaeli Filistin Gönüllüleri Platformu tarafından saat 19.00 da yardım amaçlı bir gece düzenlendiğini, satılan davetiyelerin gelirinin Gazze’ye gönderileceğini söyleyerek katılım gösterilmesini istedi. Toplantı olaysız sona erdi.

13.01.2009


 

Yalova’da İsrail’e lanet yağdı

İSRAİL’İN Filistinde uyguladığı vahşete karşı Yalova’da Yalova Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Örgütleri Birliği (YASTÖB) tarafından Filistin’e Destek ve İsrail Zulmü’nü Tel’in Mitingi düzenlendi. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen mitinge yaşlı genç, kadın, erkek onbinlerce Yalova’lı katıldı. Filistin Bayraklarının açıldığı mitingde onbinler İsrail’e lânet yağdırdı. Minik kızlar ise İsrail bombardımanında ölen bebekleri temsile ellerinde minik bebek maketleri taşıdılar. İsrail Bayraklarının da yakıldığı mitingde konuşan tertip komitesi üyesi Üsame Anlağan, mitingin İsrail’i itidale çağırmak aklını başına al demek için düzenlendiğini söyledi. Yalova / Hasan Ürekli

13.01.2009


 

İsraillilerin morali bozuldu

MERSİN Gönüllüler Birliği Platformu tarafından düzenlenen ”Filistin’e destek, İsrail’i tel’in”mitingine binlerce Mersinli katıldı. Önceki gün Metropol miting alanında gerçekleştirildi. Filistin’den bir yetkili Ebu Ahmed ile telefon bağlantısı kurularak canlı olarak ve Türkçeye tercüme edilerek toplanan kalabalığa dinlettirildi. Ebu Ahmed şöyle diyordu: “Hal ve şükür Allah’a mahsustur. Sizler Abdülhamid’in Fatih’in torunlarısınız, sizin bizim yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Filistin Gazze’deki kardeşleriniz savunmalarını yapıyorlar, füzeler inmeye devam ediyor. Biz onlarla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz, onlardan onlarca kişiyi öldürdük, yüzlercesini de yaraladık. Bizim moralimiz yüksek onların ise moralleri bozuldu. Biz dimdik ayaktayız fakat yardıma ihtiyacımız var. Türkiye’de yapılan gösterileri televizyonlardan işitiyoruz, sizlere müteşekkiriz.” Yaklaşık iki saat süren miting olaysız dağıldı. Mersin / Yeni Asya

13.01.2009


 

Kaylule, performansı arttırıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal Şahin, gece 5 saat ve daha az uyuyanların damarlarında kireçlenme riskinin arttığını, bunun da beraberinde kalp hastalıkları riskini getirdiğini söyledi. Doç. Dr. Ünal Şahin, yaptığı açıklamada, uykunun vücudun kendi kendini tamir ve tedavi ettiği son derece önemli bir süreç olduğunu belirtti. Uykunun beynin dinlenme vakti sanıldığını, bunun da yanlış bir düşünce olduğunu ifade eden Şahin, ‘’Tersine uyku, beynin vücudun dinlenme ve tamir işiyle meşgul olduğu vakittir’’ dedi.

Beynin elektriksel yapısı üzerinde yapılan araştırmaların, zihnin uyku sırasında, en az uyanık olduğu dönemdeki kadar çalıştığını gösterdiğine işaret eden Şahin, beynin gece ve gündüz görevlerinin farklı olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Şahin, 35-47 yaş arasındaki 500 kişinin uyku süresi ve damar sağlığı üzerinde yapılan bir araştırmaya dikkati çekerek, geceleri 5 saatten az uyuyan deneklerin yüzde 27’sinde damar kireçlenmesi tesbit edildiğini ifade etti. Damar kireçlenmesinin beraberinde kalp hastalığı riski getirdiğine işaret eden Şahin, ‘’Yetişkin bir kişinin günde en az 7 saat uyuması gerekir. Uyku süresini 7 saatten 5 saat ve daha aza indirenlerin kalp ve damar sorunları sebebiyle ölme riski, 7 saat uyuyanlara göre iki kat artıyor’’ diye konuştu.

Ünal Şahin, sabah uyandıktan sonra yeniden uykuya dalmanın ise vücutta gece boyu yapılan tamiratı tahrip edeceğini kaydetti. Güneşin ilk ışıklarını alan vücutta melatonin hormonu salgılandığını anlatan Şahin, bu hormonun vücudun biyolojik saatini koruduğunu ve ritmini ayarladığını dile getirdi. Isparta / aa KAYLULE TEKLİFİ Ünal Şahin, Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği önemli sünnetlerden olan ve Kaylule denilen, öğlen 11.00 ile 13.30 saatleri arasında uyumanın kişilerin performansını arttıracağını vurguladı. Özellikle siyasetçiler gibi aşırı yoğun ve stresli iş temposu içinde çalışanlara öğlen uykusunun çok yararlı olacağını ifade eden Şahin, eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın öğle saatlerinde düzenli olarak uyuduğunu kaydetti. Uzak Doğu’daki bazı şirketlerde de işçiler için öğle uykusu arası verildiğini belirten Şahin, bu şekilde iş veriminin arttırıldığını bildirdi.

13.01.2009


 

Kahvehaneler doldu taştı

Hatay’In İskenderun İlçesi Kahveciler Odası Başkanı Yılmaz Kurt, yaptığı açıklamada, küresel kriz öncesine göre, kahveye gelen müşteri sayısında yaklaşık yüzde 20’lik artış olduğunu, ancak satışların genellikle veresiye olması sebebiyle cironun düştüğünü söyledi. Kahvehanelerde veresiyenin arttığını belirten Kurt, bugün kahvehane kültürünün de değiştiğini, eskiden zaman geçirmek için gelinen bu yerlerin artık iş bulma kurumu gibi görüldüğünü vurgulayarak, şöyle dedi: ‘’Birçok insan kahvehanelere artık birbirleri aracılığıyla iş bulmak, görüşmeler yapmak için geliyor. Günübirlik işçi arayanların ilk uğrak yerleri de kahvehaneler oldu. Evinde yakacağı olmayanların da sıcak olduğu için kahvehanelere yöneldiğini savunan Kurt, şöyle devam etti: “Kahvehanelerin bir sıkıntısı da dışarıdaki esnafa verdiği çay, kahve ve meşrubatların azalması. Artık esnaf yanına gelen misafire ikramda bulunmaktan bile kaçınır oldu. Birçok iş yeri de artık kendi çayını pişiriyor, dışardan sipariş almıyor. Devir hesap devri diyen kemeri sıktıkça sıkıyor. Hatay / aa

13.01.2009


 

Hava kirliliğine tek-çift plâka tedbiri

Doğal gaz krizi sebebiyle Macaristan’ın başşehri Budapeşte’de oluşan hava kirliliği insan sağlığını etkileyecek düzeye geldi. Budapeşte Belediye Başkanı Gabor Demszky, yaptığı açıklamada, şehirde öğle saatinden itibaren “hava kirliliği alarmı” verdiklerini bildirdi. Demszky, doğal gaz krizinden dolayı son günlerde Budapeşte’de doğal gaz kullanımının çok azalması, başka yakıtlarla ısınma sebebiyle hava kirliliğinin insan sağlığını etkileyecek boyuta geldiğini, bu sebeple Budapeşte’de dün ancak plâkasının son rakamı tek olan araçların trafiğe çıkmasına izin verdiklerini açıkladı. Budapeşte Belediye Başkanı, hava kirliliği alarmının süreceğini ve bugün de plakasının son rakamı çift olan araçların trafiğe çıkabileceğini kaydetti. Buna rağmen kurallara uymayan araçların sürücülerinin polis tarafından ağır cezalara çarptırılacağını belirten Demszky, hava kirliliği sona erinceye kadar bu düzenlemeyi devam ettireceklerini bildirdi. Budapeşte / aa

13.01.2009


 

Çocuklar için ‘GPS dadı’

ABD’de çocukları uzaktan izlemek isteyen aileler için, küresel yer belirleme sistemine (GPS) sahip elektronik bilezik tanıtıldı. İngiliz lok8u adlı şirket tarafından üretilen ‘’num8’’, çocuğun bileğine takıldığında çalışmaya başlıyor ve çıkarılması da çok zor. Şirketin sözcüsü Matthew Salmon, ‘’num8’’in çıkarılması halinde cep telefonuna uyarı mesajı geleceğini ve çocuğun bulunduğu yeri, sokak adı ve posta kodunu içeren bilginin aileye iletileceğini söyledi. Normal zamanlarda da aileye, ‘’num8’’ takan çocuğun tam olarak nerede olduğunu bilmek için mesaj gönderilebileceğini ifade eden sözcü, ailelerin, önceden belli bir alanı, yani bir tür görünmez bariyeri belirleyebileceğini ve çocukların bu alandan çıkmaları halinde haberdar edileceklerini anlattı. 3 gün şarj edilmeden çalışan bu ‘’saat-bileziğin’’ bu yıl içinde İngiltere ve ABD’de 200 dolardan satışa çıkarılacağını ve aylık abonelik ücretinin de 10 dolar olacağı kaydedildi. Washington / aa

13.01.2009


 

Okyanus dalgalarından elektrik üretilecek

AmerİkalI ve Portekizli bilim adamları, okyanus dalgalarından elektrik elde etmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Yeni projede dalgaların sıkıştırdığı havanın bir türbini çalıştırarak elektrik üretmesi amaçlanıyor. Alınan bilgilere göre, Massachusetts Technology Enstitüsü ve Lizbon Teknik Üniversitesi’nde birlikte geliştirilen projede, sahile kurulacak ve karadan denize kadar uzanacak bir kapalı bölmeye, güçlü okyanus dalgaları ulaştığı zaman içeride sıkışan hava bir tribüne yönlendirilecek ve basıncın da etkisiyle dönen tribün elektrik üretecek. Enerji üretiminde dalga kullanımına yönelik çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Çevreciler ise bir kilometrelik sahil şeridini kapatıp 100 ile 200 megawatt arasında elektrik üretecek tesislerin deniz hayatına zarar vereceği uyarısında bulunuyorlar. Ankara / aa

13.01.2009


 

Anne karnındaki bebeğe otizm testi tartışılıyor

İngİltere’dekİ Cambridge Üniversitesi’nden bir grup bilim adamının yaptığı araştırma sonucunda geliştirilen yöntemle anne karnındaki bebeğe otizm testinin yapılmasının mümkün hâle geldiği bildirildi. Cambridge Üniversitesi Otizm Merkezi tarafından 235 çocuğun doğumdan 8 yaşına gelene kadarki dönemlerinin izlendiği ve sonuçta bu çocukların arasında, annelerinin gebelikleri sırasında amniyo sıvısında yüksek oranda testesteron bulunanlarda, sosyalleşme eksikliği, konuşma güçlüğü gibi otizmin karakterine uyan özelliklerin tesbit edildiği açıklandı. Bilim adamları, şimdi bu konuda ulusal düzeyde bir tartışma ortamı oluşturulması ve konunun etik açıdan değerlendirilmesinin ardından, etik olduğu sonucuna varılması halinde testin yaygın biçimde uygulanmasına ve otizm tehlikesi görülen hâllerde de kürtaj yapılmasına izin verilmesini öneriyor. Bir çok bilim adamı bu türden bir yöntemin ahlâkî olarak uygun olmadığını düşünüyor. Londra / aa

13.01.2009


 

Hamilelik döneminde beslenme çok önemli

Hamİlelİk döneminde çiğ köfte gibi iyi pişirilmeyen et ürünlerinin tüketilmesi anne karnındaki bebeğe zarar verebiliyor. Uzmanlar hamilelik döneminde sucuk, salam, sosis, pastırma ve çiğ köfte gibi çiğ et ürünlerinin tüketilmesinden uzak durulması gerektiği uyarısında bulunuyor. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şefi Doç. Dr. Serhan Cevrioğlu şunları söyledi; “Gebeliğin ikinci yarısında günlük kalsiyum ihtiyacı 1 gramdır. Artan kan hacmine bağlı oluşan kansızlığı önlemek için, gebeliğin ikinci yarısında özellikle kansızlık saptanan gebelerde ek demir desteği verilmesi önemlidir. Demir pekmezden ziyade siyah et ve maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzelerde daha fazla bulunuyor. Gebenin artan protein ihtiyacını karşılamak için hayvansal ve bitkisel protein kaynaklarının benzer oranlarla tüketilmesini öneriyoruz. Bebeğin gelişimine katkıda bulunan omega türü yağlardan zengin olan balığın haftada 2 porsiyon tüketilmesi yararlıdır.” Sakarya / cihan

13.01.2009


 

Barajdan 10 kiloluk turna balığı çıktı

Kayserİ’nİn Pınarbaşı ilçesinde bir balıkçı, buz tutan barajda 10 kilogram ağırlığında turna balığı yakaladı. Pınarbaşı ilçesinde 10 yıldan beri geçimini balıkçılık yaparak sağlayan Ekrem Duran (30) olta ile yakaladığı turna balığının, bugüne kadar bölgede yakalanan en büyük balık olduğunu öne sürdü. Ekrem Duran, turna balıklarının ağırlığının genelde 750 gram ile 1.5 kilo ağırlığında değiştiğini de belirterek, ‘’Yetişmiş ergin bir turna balığı normalde en fazla 1.5 kilo ağırlığında oluyor. Benim yakaladığım balık 10 kilo geldi. Dükkânın önüne astığım balık büyük ilgi görüyor’’ diye konuştu. Kayseri / aa

13.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır