"Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Beşiktaş'a yeni stat müjdesi

BEŞİKTAŞ Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, taraftarların ligin ikinci yarısında çok daha iyi bir Beşiktaş izleyeceklerini söyledi. Levent Erdoğan, hem lig şampiyonluğunu, hem de Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini belirterek, ''Şampiyonluğu arzuluyoruz. Olması için çalışacağız. Şampiyonluğa ihtiyacımız var. İkinci yarıda taraftarlarımız daha iyi bir Beşiktaş izleyecektir. Teknik heyetimize takımımıza güveniyoruz'' diye konuştu. İlk yarıda yaşadıkları hakem hatalarına dikkati çeken Erdoğan, ''Hakemlerimizin ilk yarıdaki hataları tekrarlamayacağına inanıyoruz. Bu hatalardan en çok biz mağdur olduk'' dedi. Siyah-beyazlı taraftarlardan destek isteyen Erdoğan, ''Aradaki puan farkı kapanır. Ligdeki en iyi kadro Beşiktaş'ın elindedir. Gerek mali açıdan, gerekse de kadro açısından iyi durumdayız. Taraftarımız başarılı olacağımıza inansın, takımına ve yönetimine sahip çıksın. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Beşiktaş'ın üstüne oynanan oyunları ancak böyle alt ederiz'' şeklinde konuştu.

MAYIS AYINDA TEMEL ATILACAK

Gerekli izinler alınamadığı için geciken yeni stat projesiyle ilgili olarak da bilgi veren Erdoğan, önümüzdeki Mayıs ayında yeni stadın yapımına başlayabileceklerini ifade etti. Erdoğan, stat ile ilgili pürüzlerin birçoğunun aşıldığını ifade ederek, 'Yeni stadımız 42 bin kişilik olacak ve çok amaçlı kullanılacak. Buradan da Beşiktaş Kulübü olarak büyük gelir elde edeceğiz'' dedi. Fulya Projesi'nin Şubat ayı içinde açılış töreni olacağını belirten Erdoğan, hiçbir kulüpte olmayan bu projenin de kulübe büyük bir gelir sağlayacağını kaydetti.

ERKAN ZENGİN'İ 100 BİN AVRO'YA ALDIK

Levent Erdoğan, transfere de değinerek Yusuf Şimşek'ten sonra İsveç'in Hammarby takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Erkan Zengin'i de takıma kattıklarını söyledi. Erkan için kulübüne 100 bin Avro verileceğini belirten Erdoğan, bu transfer için opsiyonlarının bulunduğunu, genç futbolcunun beğenilmesi halinde 400 bin Avro daha vererek bonservisinin de alınacağını sözlerine ekledi.

19.01.2009


 

Ümit Özat yeniden futbol oynayabilecek

ALMANYA'NIN FC Köln takımının kaptanlığını yaparken Karlsruhe maçında rahatsızlanarak herkesi korkutan ve 'Kalp kası iltahabı' teşhisi konulan futbolcu Ümit Özat'ın doktorlarından nihayet iyi haber geldi. Ümit'in son kontrollerini yapan doktorları, onun Şubat ayı sonundan itibaren antremanlara katılabileceğini açıkladı. Uzun süredir tedavi gören Ümit Özat'ın futbol kariyeri konusundaki belirsizlik de bu şekilde son bulmuşa benziyor. Alman Bild gazetesinin haberine göre, ''Ümit'in doktorlarından nihayet senvindirici haber geldi. Habere göre, Ümit Özat'ın son kontrolünü yapan kalp doktorları onun yeniden futbola dönmesine onay verdi.'' denildi. Doktorunun Siegburg'taki kliniğine giden Ümit Özat, burada iki saat süren bir kontrolden geçti. Burada doktorundan Şubat sonunda antremanlara katılabileceği yönündeki müjdeli haberi alan Ümit Özat büyük bir sevinç yaşadı.

ÜMİT: ŞUBAT'TA KOŞULARA BAŞLAYACAĞIM

Bild gazetetesine açıklamalarda da bulunan Ümit Özat, "Umutluydum. Uzun süreden beri beklediğim haberi bugün aldım. Herkes böyle bir sonuç olmasını istiyordu. Şimdi inanılmaz mutluyum. Kardiyologlar artık hiçbir problem olmadığını söylediler. Kalbim düzgün bir şekilde çalışıyor. Bana başka bir ilaç verdiler. Doktorların söylediğine göre, olağanüstü bir durum olmazsa Şubat ayı sonunda koşu antrenmanlarına başlayabileceğim. Ama asla acele etmeyeceğim. Benim için önemli olan doktorların futbol oynamama izin vermesiydi. Bu harika haberin ardından, bir hafta önce ya da sonra başlamışım, bu çok da önemli değil" dedi.

19.01.2009


 

Millî atlet Pınar Saka'dan salon rekoru

MİLLİ atlet Pınar Saka, bayanlar 400 metrede, antrenörü Öznur Dursun'a ait 13 yıllık salon Türkiye rekorunu tarihe gömdü. Eğitimini ABD'de sürdüren milli sprinter, Holiday Inn Davet Yarışları'ndaki 53.36'lık derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Nebraska Eyaleti'ne bağlı Lincoln kentinde düzenlenen yarışlarda piste çıkan Pınar, takım arkadaşı Anja Puc'un yaklaşık iki saniye önünde birinciliği elde etti. 24 yaşındaki Türk atlet, antrenörü Öznur Dursun'un 4 Şubat 1996'da Sofya'da koştuğu 53.52'lik rekoru, saniyenin yüzde 16'sı farkla yeniledi. Pınar Saka bu derecesiyle Avrupa'da da sezonun en iyi derecesine imzasını attı. Milli sprinter sıralamada, 26 Aralık'ta Chelyabinsk'te yapılan yarışlarda 53.56'lık zamanı ile sezonun en iyisi olan Rus Darya Safonova'nın da önüne geçti.

19.01.2009


 

Kobe Bryant: 2010'da Türkiye'deyim

NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu Kobe Bryant, 2010 yılında Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD takımında olmak istediğini söyledi. ABD’yi temsil etmenin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden yıldız isim “Ülkemi temsil etme şansını düşünme sürecine bile sokmaya gerek görmüyorum. Bana davet gelmesi durumunda bunu seve seve kabul ederim” diye konuştu.Kobe Bryant, 2008 yılında Pekin’de gerçekleşen Olimpiyatlarda finalde karşılaştığı İspanya ile de 2010 Dünya Şampiyonası’nda tekrar oynamak istediğini belirtti. Takım arkadaşı Pau Gasol’un de yer aldığı İspanya ile oynamanın kendisi için keyif verici olacağını hatırlatan Kobe Bryant, rövanş maçını oynamak için sabırsızlandığının altını çizdi.

19.01.2009


 

FENERBAHÇE ÜLKER'İN RAKİPLERİ BELLİ OLUYOR

BASKETBOLDA Fenerbahçe Ülker'in de aralarında bulunduğu 16 takımın mücadele edeceği ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) maçlarının kura çekimi bugün yapılacak. İspanya'nın Barcelona kentinde TSİ 14.00'de gerçekleştirilecek kura çekiminde Fenerbahçe Ülker'in 2. turdaki rakipleri belli olacak. 4 grupta 4'er takımın mücadele edeceği 2. turda maçlar 28 Ocak Çarşamba günü başlayacak ve 12 Mart Perşembe günü tamamlanacak. Gruplarında ilk 2 sırada yer alan takımlar play-off'larda mücadele edecek. ULEB Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final 1-3 Mayıs tarihleri arasında Almanya'nın Berlin kentinde oynanacak. Fenerbahçe Ülker, bugünkü kura çekimine 3. torbadan katılacak. Kurada yer alacak takımlar ve hangi torbadan kuraya katılacakları şöyle:

1. Torba: Unicaja Malaga (İspanya), Regal FC Barcelona (İspanya), Tau Ceramica (İspanya), CSKA Moskova (Rusya). 2. Torba: Olympiacos (Yunanistan), Montepaschi Siena (İtalya), Lottomatica Roma (İtalya), Real Madrid (İspanya). 3. Torba: Maccabi Electra (İsrail), Panathinaikos (Yunanistan), Fenerbahçe Ülker (Türkiye), Armani Jeans Milano (İtalya). 4. Torba: Cibona Zagreb (Hırvatistan), Asseco Prokom (Polonya), Alba Berlin (Almanya), Partizan (Sırbistan).

19.01.2009


 

Ersan İlyasova'dan 11 sayı, 14 ribaund

İSPANYA Ligi’nin 18. haftasında Regal FC Barcelona deplasmanda karşılaştığı DKV Joventut’u Ersan İlyasova’nın başarılı performansı ile 64-68 mağlup etti. Euroleague’in 10. haftasında Zalgiris Kaunas karşısında oynayamayan Ersan İlyasova, DKV Joventut karşısında ilk beşteki yerini alırken, galibiyeti getiren isimlerin başında geldi. 27 dakika süre alan milli oyuncu 11 sayı- 14 ribaund- 2 asistlik performansı ile double double yaparken, başarılı performansını sürdürdü. 5 hücum ribaundu alan Ersan İlyasova, iki sayılık atışlarda 5’de 3, serbest atış çizgisinde ise 6’da 5 isabet ile oynadı.

19.01.2009


 

"Beko All-Star 2009" kadrosu açıklanıyor

BEKO Basketbol Ligi'nin yıldızlarını İzmir'de buluşturacak ''Beko All-Star 2009''un Türk ve Yabancı Yıldızlar Karması ile organizasyonda yer alacak yarışmacılar, bugün açıklanacak. Polat Renaissance Oteli Balo Salonu'nda düzenlenecek basın toplantısında, ''Beko All-Star 2009'' Yıldızlar Karması ile birlikte 3 sayı ve smaç yarışmasında mücadele edecek oyuncular da kamuoyuna duyurulacak. Toplantıya, Basketbol Federasyonu yetkilileri, All-Star kadrosuna seçilen oyuncular, antrenörler ve yarışmacılar ile kulüp temsilcileri katılacak. Toplantıda ayrıca Hadise, Red Foxes dansçıları ve Slam Nation Grubu'nun katılımıyla oluşan organizasyon programı hakkında da detaylı bilgiler verilecek.

19.01.2009


 

Gecenin yıldızı Hidayet

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Denver Nuggets'ı 106-88 ile geçerken, milli basketbolcu 31 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Pepsi Center'da 19 bin 750 kişinin izlediği karşılaşmada, 31 dakika sahada kalan Türkoğlu, 31 sayı, 5 asist ve 4 ribauntla takımını sırtladı. Rashard Lewis ve Jameer Nelson da 23'er sayılık performanslarıyla galibiyete katkı sağladılar. Nuggets'da ise Linas Kleiza'nın 26 sayı, 5 ribaunt ve 2 asisti ile Chauncey Billups'un 18 sayı, 4 ribaunt ve 3 asisti yenilgiyi önleyemedi. Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk çeyreği, Magic'in 26-23 üstünlüğüyle sona erdi, devre ise Nuggets'ın 48-47 lehine tamamlandı. Karşılaşmanın 3. periyodunu 79-70 önde tamamlayan Magic, sahadan 106-88 gibi açık farkla galip ayrılmayı bildi. Öte yandan Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Dallas Mavericks'e 115-108 yenilirken, milli basketbolcunun 23 sayısı takımına yetmedi. American Airlines Center'da 20 bin 325 kişinin izlediği karşılaşmada, 40 dakika sahada kalan Okur, 23 sayı, 11 ribaunt ve 2 asistle oynadı. 30 sayı, 9 asist ve 3 ribauntla takımının en skoreri olan Deron Williams'ın performansı da galibiyet için yeterli gelmedi.

19.01.2009


 

Dubai Yarış Karnavalı 3 ay devam edecek

DÜNYANIN en önemli at yarışı organizasyonlarından olan ve büyük bir şölenle başlayan "Dubai Yarış Karnavalı" devam ediyor. Makhdoum ailesi tarafından 1996 yılında Dubai'yi bir ilgi merkezi haline getirme amacıyla "Dubai Alışveriş Festivali" içinde yapılmaya başlanan ve zamanla dünyanın en fazla para ödülü veren şampiyonası haline gelen "Dubai Yarış Karnavalı"'nda 28 Mart'a kadar toplam 17 grup koşu yapılacak. Yarışçılığın yanı sıra festival havasında geçen Dubai turizmine de büyük katkı sağlayan karnaval yaklışık 3 ay sürecek. Dünya gündemindeki yerini de alan yarışlar ve karnavalda verilen ikramiyeler ve görsel şölenin yanı sıra başka ülkelerden de gelen safkanların büyük kapışmasına sahne olacak.

19.01.2009


 

Gardiyan atletin çocuklara atletizmi sevdirme çabası

SİVAS Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda infaz koruma memuru olarak çalışan lisanslı atlet İlhan Koç, yaşadığı mahallede su bidonu ve ekmek kasası gibi malzemelerden de faydalanarak atletizm idmanı yaptırdığı ilköğretim öğrencilerine, bu sporu sevdirebilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Sivas Çağdaş Atletizm İhtisas Spor Kulübü'nün lisanslı atleti olan 49 yaşındaki İlhan Koç, eşi ve 7 çocuğuyla birlikte yaşadığı Karşıyaka Mahallesi ile yakınlarda bulunan Esenyurt Mahallesi'ndeki ilköğretim çağındaki çocuklara atletizm sevgisini aşılamaya çalışıyor.

19.01.2009


 

Fortis Kupası çeyrek final kur'aları bugün çekiliyor

FORTİS Türkiye Kupası'nda çeyrek final kuraları bugün İstanbul'da çekilecek. Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilecek kura çekimi saat 13.00'de başlayacak. Kura çekimine kupada gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takım katılacak. Çeyrek finalde ilk maçlar, kura çekiminde küçük numarayı çeken takımın sahasında yapılacak.

19.01.2009


 

MESSİ: PARA İÇİN TAKIM BIRAKMAM

İSPANYA Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından FC Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, teklif edilen ücret ne olursa olsun, kulübünü bırakmayacağını söyledi. Messi, FC Barcelona'nın dün Deportivo La Coruna'ya 5-0 üstünlüğüyle biten maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Kariyerimin sonuna kadar burada oynamak istiyorum, umarım başarabilirim'' dedi. Manchester City'nin, AC Milanlı Kaka'ya 100 milyon Avro teklif ettiğinin hatırlatılması üzerine de Messi, kendisine bu kadar para önerilse dahi FC Barcelona'dan vazgeçmeyeceğini ifade etti. Deportivo La Coruna maçında, Messi'nin 1, Henry ve Samuel Eto'o'nun 2'şer golüyle sahadan galip ayrılan FC Barcelona, sezonun ilk yarısını 50 puanla tamamlayarak, La Liga tarihinde ''ilk yarıyı en fazla puanla tamamlama'' ve ''59 golle en fazla gol atma'' rekorlarını kırmıştı.

19.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır