"Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Skibbe seyrediyor

Galatasaray kan kaybetmeye devam ediyor. Teknik Direktör Skibbe'nin takıma katkılı müdahalesi hiç yok.

"İyi adam" olmak "iyi antrenör" olmak için yeterli değil. Bu takımın Skibbe'yle büyük hedeflere varamayacağını daha önce yazmıştım. Ama gidişat gösteriyor ki, Galatasaray Sikibbe'yle küçük hedeflere de varamaz. Geçen yılki Kalli'nin G.Saray'ı ile bu G.Saray'ın arasında dağlar fark var. Skibbe'nin çapı G.Saray'a küçük geliyor. G.Saray'ın Antalya mağlubiyeti ile şampiyonluk şansı hayli azaldı.

Yönetim federasyon karşısında gösterdiği cesur tavrı, teknik direktör ve oyunculara da göstermeli. Yani ne teknik adamın, ne de oyuncuların form düzeyi G.Saray'a başarı yakalatacak cisten değil. Yönetim vurdum duymaz havasındaki bu takıma, son ve gerekli ikazı sert olarak yapmalı. Yoksa G.Saray'ın şu kadroyla bu sezon sıfır çekmesi söz konusu. Yol yakınken en az federasyona yaptığı çıkış şiddetinde takımı da uyarmalı.

Bu maçtada yine hakem rezaleti vardı. Zituni'ye ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı gösteren Halis Özkahya, daha sonra Meira'ya kart gösterip Zituni'nin kartını iptal etti. Pozisyon çok netti. Faulü Meira yapmıştı. Fakat Halis Özkahya bu pozisyonu süzememesi anlaşılır gibi değil. Ayrıca Milan Baroş'un düşürülmesi penaltıydı. Kalecinin sağ kolu yukarıdan Baroş'a müdahale ediyordu. Bu arada Antalya'nın attığı ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golde ofsayt falan yoktu.

Galatasaray bu maçı kazanmayı hak etmedi. Antalya mücadelesi ve azmiyle maçı kazandı. Kaldı ki, Antalyalı oyuncuların maddi olarak sıkıntıları üst düzeyde. Ödemelerini alamıyorlar. Bu durumdaki oyuncuların azim ve gayreti takdire değer. G.Saraylı oyuncuların böyle bir problemi olduğunu zannetmiyorum. Barış, Arda, Baroş ve diğerleri tel tel döküldüler. Bunun mutlaka izahı olmalı. Önümüzde Bordeux maçı bahanesiyse buna mazeret olamaz. Çünkü G.Saray'ın puan kaybetme lüksü kalmadı.

SAİD OKUR

16.02.2009


 

Alex: Semih takımı ateşliyor

FENERBAHÇE kaptanı Alex de Souza, 7-0 kazandıkları Hacettepe maçıyla ilgili olarak, ''Yaşamı dayak yediğiniz zaman öğreniyorsunuz. Biz de bu hafta bayağı bir dayak yedik.

En tepeden en aşağıya çok acımasızca eleştirildik. Bunlardan dersler çıkarmamız gerekiyordu'' dedi. Hacettepe'ye karşı ilk 15 dakikada 2 gol attıklarını hatırlatan Alex, şunları söyledi: ''Son dakikalara girerken maç 7-0 olmuştu, fakat hala gol arıyorduk. Biz de tüm eleştirilerden çıkarmamız gerektiğini çıkardık. Nasıl bir ruhla mücadele edebileceğimizi herkese gösterdik. Bu çok güzel bir galibiyet, fakat bundan sonra zorluklar bizi beklemeye devam ediyor. Bu yüzden aynı ciddiyetle çalışmayı sürdürmemiz gerekiyor. Semih oynadığı zaman takımın karakteri değişiyor. Topu daha fazla tutan, takımı rahatlatan bir tarzı var. Güiza ise topu önüne isteyen bir oyuncu. Ama aralarında kıyaslama yapmak olmaz tabii ki. Hocamızın önünde seçenekleri var, o anda hangisi uygunsa onu kullanıyor''

SEMİH ŞENTÜRK: ŞAPKAMIZI ÖNÜMÜZE KOYDUK

Uzun bir aradan sonra ilk 11'de sahaya çıktığı maçta 2 gol atan Semih Şentürk, gerek sezona, gerekse ikinci yarıya iyi başlayamadıklarını belirterek, kötü günler geçirdiklerini, puan kayıplarından sonra şapkalarını önüne koyup düşündüklerini ve Hacettepe maçında böyle bir sonucun ortaya çıktığını söyledi. Semih, şunları kaydetti: ''Üst sıralara çıkmak için, bundan sonraki 3 maçta 9 puan almayı kendimize hedef yaptık. Buna Hacettepe maçıyla başladık. Bazı kendini bilmezlerin, İstanbul Belediyesi maçında rakip 2-0 öndeyken '3, 3' diye tempo tutması ve başkanımıza yapılan kötü tezahüratlar acımasızdı. Konuştuk, değerlendirdik ve böyle bir sonuç ortaya çıktı.''

16.02.2009


 

ALEX LİGDE 7. GOLE ULAŞTI

FENERBAHÇE kaptanı Alex de Souza, Hacettepe karşısında attığı 3 golle farklı galibiyetin mimarı oldu.

Maçta ilk golünü 10. dakikada, 2. golünü de 14. dakikada atarak takımını 2-0 öne geçiren Brezilyalı futbolcu, 58. dakikada kendisinin 3., takımının da 7. golünü kaydetti. Alex, attığı 3 golle, bu sezonki gol sayısında 9'a ulaştı. Alex, 3 golü eşine armağan ettiğini de açıkladı.

16.02.2009


 

LUGANO GUİZA'YI GEÇTİ

FENERBAHÇE'NİN başarılı savunma oyuncusu Lugano, Hacettepe'ye attığı golle bu sezon ligdeki gol sayısını 5'e çıkararak, 4 gollü İspanyol forvet Güiza'yı geride bıraktı.

Attığı gollerde genelde rakipten ya da direkten dönen topları iyi izleyerek fırsatçılığını kullanan Lugano, büyük umutlarla transfer edilen İspanyol golcüyü arkasında bırakarak 5 gole ulaştı.

16.02.2009


 

Emre: Günlük yaşamıyoruz

FENERBAHÇE'NİN milli futbolcusu Emre Belözoğlu, Hacettepe'yi 7-0 yendikleri maçla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bu galibiyeti, çok üzdüğümüz başkanımıza armağan ediyoruz'' dedi.

Milli futbolcu, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında alınan yenilginin ardından kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerine destek verdiklerini, bu destekle morallerini bozmadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Geçen hafta için avantajlıydık ama yenilerek bu avantajı kullanamadık. İyi bir takımımız var. Bazı maçlarda adaptasyon sorunu yaşıyoruz. Bu maçta İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında ortaya koyamadığımız mücadeleyi sergileyip kazandık. Yönetim kurulu hep yanımızda oldu ve bize destek verdi. Her büyük takım zaman zaman bu sıkıntıları yaşar. Yönetimin verdiği bu desteğin değerini bilmemez gerekiyor. Medya, hep Fenerbahçe'nin kırılgan bir yapısı olduğunu yazıyor. Ancak biz içimizde böyle değiliz. Liderle olan puan farkı 10'a çıksaydı bile şampiyonluk ümidimizi yitirmeyecektik. Biz Fenerbahçe olarak günlük yaşamıyoruz. Bu galibiyeti, çok üzdüğümüz başkanımıza armağan ediyoruz.''

GÖKHAN: 3 HAFTAYI KAZANSAYDIK BUGÜN LİDERDİK

Fenerbahçe'nin devre arasında renklerine kattığı Gökhan Emreciksin ise Hacettepe maçından önceki 3 maçta aldıkları sonuçlarla camialarına büyük üzüntü yaşattıklarını hatırlatarak, ''Bunun stresiyle Hacettepe maçına başladık. Ancak erken gelen gollerle bu stresi üzerimizden atıp güzel bir galibiyet aldık. Bu galibiyeti bir an önce unutmalıyız. Çünkü gelecek hafta Gençlerbirliği ile deplasmanda zorlu bir maçımız var'' diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçından sonra yönetim kurulunun kendilerine önemli bir destek verdiğini ifade eden Emreciksin, ''Futbolda her türlü sonuç var. Biz, geçen 3 haftayı kayıpsız atlatsaydık bugün lider bile olabilirdik'' dedi.

16.02.2009


 

Guiza, Semih'i kutladı

FENERBAHÇE'NİN İspanyol futbolcusu Daniel Güiza, Hacettepe maçı sonrası soyunma odasına inerek, takım arkadaşlarını aldıkları galibiyetten dolayı kutladı.

Büyükşehir maçından sonra ağrı şikayeti bulunan ve İspanya Milli Takımı'ndan döndükten sonra sol uyluk arka bölgesinde 2. derece kas zorlanması tespit edilen Güiza "Tedavim süratle başladı belki bir iki hafta oynayamayacağım ama, takımımı oynamadan da olsa desteklemeye devam edeceğim. Çünkü Fenerbahçe benim takımım" dedi. Semih'le arasında hiç bir problemin olmadığını ifade eden İspanyol oyuncu "İkimizde Fenerbahçe için çalışıyoruz. Birlikte veya yalnız Fenerbahçe için kim gol atarsa takımımız kazanıyor" ifadesini kullandı.

16.02.2009


 

Skibbe, Feldkamp'ın 8 puan gerisinde kaldı

ALMAN teknik direktör Michael Skibbe yönetimindeki Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de 20. hafta itibariyle gösterdiği performansla geçen sezonun gerisinde kaldı.

Skibbe yönetiminde, 20. hafta itibariyle 37 puan toplayabilen sarı-kırmızılı takım, geçtiğimiz sezon aynı sürede Karl Heinz Feldkamp idaresinde 45 puanla lider durumda bulunuyordu. Bu sezon özellikle dış saha maçlarında önemli puan kayıpları yapan Skibbe'nin Galatasaray'ı, geçen sezon vatandaşı Felkamp'ın yönettiği takımın 8 puan gerisinde kaldı. Geçtiğimiz sezon Feldkamp'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Galatasaray, 20 maçta sadece 1 mağlubiyet alırken, bu sezon Skibbe idaresindeki takım 20. hafta sonunda 5. yenilgiyle tanıştı. Michael Skibbe yönetiminde bu sezon ligde oynadığı 20 karşılaşmadan 11 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyetle 37 puanda bulunan sarı-kırmızılı takım, geçen sezon Karl Heinz Feldkamp idaresinde aynı sürede 13 galibiyet, 6 beraberlik, 1 yenilgi sonunda 45 puanla lider durumdaydı.

16.02.2009


 

FENERBAHÇE TAKIM RUHUNU YAKALADI

Fenerbahçe, Hacettepe karşısında son haftalardaki başarısız futbolun aksine çok farklı bir oyun oynadı ve karşılığında 7-0 gibi bir skora imza attı. Kaptan Alex'in attığı ilk golden sonraki takımın sevinç gösterisi birlik ve beraberliğin takım içine yansımasının bir göstergesi.

Son haftalarda alınan kötü sonuçların ardından çok sert ve acımasız eleştiriler yapılmış bizde yazımızda Fenerbahçe'nin bir takım ruhuna ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Neticede de öyle oldu. Hacettepe karşısında sahaya çıkan kadroya bakıyoruz sağ bekte Ali Bilgin cezalı Gökhan'ın yerine oynarken forvette de Güiza'nın yerine Semih görev aldı. Sahaya çıkan takım aşağı yukarı aynı. Ama oyuncuların kenetlenmelerinin ne kadar önemli olduğunu ve oyuna yansıdığını gördük.

Alex maça ağırlığını koydu ve attığı üç golle maçın yıldızı oldu. Fenerbahçe'nin özellikle sağ kanadı çok iyi işledi. İlk yarıda Deivid ikinci yarıda Gökhan Emreciksin bu kanadı çok iyi kullandılar. Lugano golcü kimliğini iyice pekiştiriyor. Bunun yanında defansı toparlayan isimdi ayrıca. Emre orta sahayı Deniz ile birlikte iyi kapattılar ve yaptıkları presle rakibe oyun kurma şansı tanımadılar. Eğer maçın böyle bir skorla biteceği tahmin edilmiş olsa Şükrü Saraçoğlu hınca hınç dolup taşardı. Seyircinin ilgi sininde bu oyun devam ettikçe artacağını söylemeliyiz. Fenerbahçe'nin kenetlenmeye ihtiyacı olduğu şu zor günlerde bunun futbolcular tarafından başarıldığını gördük. İlerleyen maçlarda aynı azmi, hırsı ve çalışkanlığı göstermeleri durumunda başarılı sonuçların geleceğini düşünmekteyim.

EFE KIRMIZI

16.02.2009


 

İZMİR'DE 5 BİN ÖĞRENCİ BADMİNTONLA TANIŞTI

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarında yaptığı çalışma ile öğrencileri badmintonla tanıştırdı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, pilot okullar olarak seçilen Seniha Mayda İlköğretim Okulu, İbrahim Kavur İlköğretim Okulu ve Şehit Cesur İlköğretim Okulları ile Çamlaraltı Koleji'nde yapılan çalışmalar sonucu 5 bin civarındaki öğrencinin badmintonla tanıştığı, yaklaşık bin 200 öğrenciye temel düzeyde eğitim verildiği belirtildi. Badmintona yetenekli olduğu tespit edilen 200 öğrencinin ise İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak lisans aldığı kaydedildi.

16.02.2009


 

BOLD 400 METREDE GÜLEREK BİRİNCİ GELDİ

DÜNYANIN en hızlısı Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Jamaica Camperdown Classic'te erkekler 400 metrede birinci gelerek, hayranlarını şaşırtmadı.

Bolt, Jamaika'nın başkenti Kingston'daki Stadium East'te dün düzenlenen ve 2 bini aşkın uluslararası atletin katıldığı Jamaica Camperdown Classic'te, erkekler 400 metrede birinci olarak, yılın ilk yarışında da hayranlarının yüzünü güldürdü. Pekin-2008'de erkekler 100, 200 metre ile 4x100 metre bayrak yarışlarında dünya rekorlarıyla altın madalyaya uzanan Bolt, 400 metrede de 46,35 saniyelik derecesi ile ipi göğüsleyen ilk isim oldu. Yarışın bitimine son 50 metre kala, başını sağa-sola çevirerek, klasik gülümsemesini sergileyen Bolt, bilinenin aksine, finiş çizgisinde kutlama dansını yapmadı, masörü tarafından havluyla karşılandı.

16.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır