02 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Darbeyi dünya kınadı

HONDURAS'TAKİ darbeden sonra vekaleten devlet başkanlığı görevine getirilen Robert Micheletti, uluslar arası baskılara boyun eğmeyeceklerini, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Micheletti, uluslararası baskıların hatırlatılması ve istifayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, “Hayır. Ben, Honduras halkını temsil eden Kongre tarafından atandım. Kimse beni, yasaları çiğnemediğim sürece istifaya zorlayamaz” diye konuştu. Micheletti, sürgüne gönderilen devrik Devlet Başkanı Manuel Zelaya’nın ülkeye dönmesi halinde tutuklanacağını tekrar ifade etti. Öte yandan, Honduras’ta darbe sonrasında yönetime gelen hükümetin, Washington’a siyasetçi, iş adamı ve milletvekillerinden oluşan bir delegasyon göndereceği açıklandı.

AMERİKAN DEVLETLERİ ÖRGÜTÜ 3 GÜN SÜRE VERDİ

Amerikan Devletleri Örgütü de, Honduras’ta askeri darbeyle işbaşına gelen yönetime, eski Devlet Başkanı Manuel Zelaya’yı yeniden görevinin başına getirmesi için 3 gün süre tanıdı. Amerikan Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Jose Miguel Insulza, darbe yönetimi bu isteği yerine getirmezse, Honduras’ın örgüt üyeliğinin askıya alınması riski bulunduğunu söyledi. Insulza, açıklamasını bir “ültimatom” olarak tanımladı. Öte yandan İspanya, Honduras Devlet Başkanı Manuel Zelaya’ya karşı yapılan darbeyi protesto etmek amacıyla Honduras’taki büyükelçisini geri çağırıyor. Tegucigalpa-Washington- Madrid / aa

02.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbeyi dünya kınadı

  Devrik lider Zaleya: Kınama, tarihî bir karar

  Kazadan kurtulan kızın sağlık durumu iyi

  Washington, Avrupa’dan para ve asker istedi

  İran’da muhalefete baskı sürüyor

  Arnavutluk’ta, Değişim İttifakı zaferini ilân etti

  İKT’den Pakistan’a yardım

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.