07 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Sözleşmenin masada bitirilmesine açığız

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyetin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada maksatlarının ‘’grev, ülkeyi sıkıntıya sokmak, eylem olmadığını’’ ifade ederek, ‘’Toplu iş sözleşmesinin yine masada bitirilmesine açığız’’ dedi. Kumlu, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN’in de aralarında bulunduğu sendikaların mücadelelerinde kendilerine destek verdiğini belirterek, bu desteği ‘’doğru yolda olduklarının göstergesi kabul ettiklerini’’ söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu iş görüşmeleri sürecindeki ‘’greve gitme’’ konusundaki sözlerini hatırlatan Kumlu, ‘’Müzakereler devam ederken biz elimizden gelen gayreti, çabayı masada bitirmek üzere gözden geçirip değerlendirirken, zannediyorum bir yanlış bilgilendirmeden dolayı şansız bir açıklama yaptılar. ‘Buyursunlar gitsinler greve’ diyerek... Bizim maksadımız grev, ülkeyi sıkıntıya sokmak, eylem değil. Bizim maksadımız masa başında bitirmek ama bitmiyorsa oturup teşkilatlarımla neden bitmediğinin sebeplerini araştırıp kararımızı vermek’’ diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile görüştükten sonra TÜRK-İŞ Yönetim ve Kamu Koordinasyon Kurulu’nun değerlendirme yaptığını, 81 ilde iktidar partisinin il başkanlıklarının ziyaret edildiğini hatırlatan Kumlu, yarın sabah tüm iş yerlerinde bir saatlik iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Kumlu, yarın da TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nu toplayacaklarını belirterek, buradan çıkacak kararla yollarına devam edeceklerini belirtti. Mustafa Kumlu, ‘’Bu aşamada toplu işsözleşmesinin yine masada bitirilmesine açık olduğumuzun altını çizmek istiyorum’’ dedi.

‘’Küresel ekonomik krizin, işsizliğin devam ettiğini, ekonomik küçülmenin Cumhuriyet tarihindeki en fazla rakamlara ulaştığını’’ savunan Kumlu, bunların hepsini değerlendireceklerini dile getirdi. Memurun, işçinin, emeklinin ‘’enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğinin’’ belirtildiğini anlatan Kumlu, bu kesimin sadece enflasyon değil, sigorta primi ve vergi mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydetti. Kumlu, ‘’Biz diyoruz ki, enflasyonun yanı sıra sigorta primi ve vergiden kaynaklanan kayıplarımızı karşılayın. Başka bir şey istemiyoruz. Onun için inanıyorum ve tahmin ediyorum ki, toplu iş sözleşmemizi yine masada bitiririz’’ şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da TÜRK-İŞ’e destek ziyaretinde bulunduklarını belirterek, insan onuruna yaraşır bir ücrete kavuşarak çalışmayı önemsediklerini vurguladı. Ankara/aa

07.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Sözleşmenin masada bitirilmesine açığız

  Otomotivin ilk yarı performansı

  İşsizlik sigortası fonu

  Döner sermaye, maaşları 8’e katladı

  Mobilya almadık, yüzlerini değiştirdik

  Karpuz, çiftçiyi memnun etti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.