11 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Kaptan Arda'ya 10 numara

GALATASARAY yöneticisi Haldun Üstünel, takımın kaptanlığına Arda Turan'ın getirildiğini söyledi. Haldun Üstünel, Galatasaray'ın sabah antrenmanı sonrası gazetecilerle yaptığı sohbette, ''Takım kaptanı Arda Turan oldu.

Kendisi futbolcularla bir toplantı yaptı. Çok müthiş olumlu bir toplantıydı. Tüm futbolcular sevinçle karşıladılar'' dedi. Üstünel, Arda Turan'ın kaç numaralı forma giyeceğinin sorulması üzerine de ''Arda 10 numaralı formayı giyecek'' cevabını verdi. Gazetecilerin, 10 numaralı formayı Lincoln'ün giydiğini hatırlatması üzerine Üstünel, ''O forma Lincoln'ün değil. O forma Metin Oktay'ın formasıdır. Biz de bu nedenle Arda'ya bu formayı verdik'' diye konuştu. Üstünel, ikinci kaptanlığa Ayhan Akman, daha sonra Emre Aşık ve Servet'in getirildiğini sözlerine ekledi. Öte yandan Almanya'nın Bochum kentinde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, sabah antrenmanını soğuk ve kapalı bir havada yaptı. Antrenmanda futbolcular, dar alanda pas çalışması gerçekleştirdi. Antrenman sonrası teknik direktör Frank Rijkard, yönetici Haldun Üstünel ile bir süre sohbet etti. Kaptanlığa getirilen Arda Turan ise kampa katılan yönetici Murat Yalçındağ ve Haldun Üstünel ile bir süre görüştü. Arda GS TV'ye açıklamalarda bulundu.

11.07.2009


 

Hidayet'in imza gününe THY desteği

TÜRK Hava Yolları'nın (THY), Toronto seferlerinin yarın başlaması ve milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Toronto Raptors'a transfer olması ilginç bir rastlantı doğurdu.

Uçuş ağına her geçen gün yeni noktalar ekleyen THY, 11 Temmuz'dan itibaren Kanada'nın kültür başkenti Toronto'ya yapacağı seferlerin, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun bu şehrin NBA takımı Toronto Raptors'a imza atacağı günün aynı güne denk gelmesi Hidayet'in seçiminde ne derece doğru karar verdiğini gösterdi. Bilindiği gibi kısa süre önce takımı Orlando Magic ile anlaşamayarak yollarını ayıran başarılı basketbolcu Hidayet Türkoğlu, NBA takımlarından Portland Trail Blazzers ile Kanada merkezli Toronto Raptors arasında transfer görüşmeleri yapmıştı. Hidayet son kararını, gerek Türklerin daha çok bulunduğu bir şehir, gerekse Toronto'nun Doğu Konferansı'nda yer alması sebebiyle Raptors'dan yana kullanmıştı. Milli basketbolcu, Kanada takımının 5 yıl için 53 milyon dolarlık teklifine ''Evet'' demişti. Hidayet'in Toronto'yu seçmesine iyi bir neden olacak gelişme ise Türk Hava Yolları'nın 11 Temmuz'dan itibaren bu şehre Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftada 3 gün sefer düzenleyecek olması oldu.

11.07.2009


 

F.Bahçe ve Beşiktaş idmanında gerginlik

YENİ sezon hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum, birbiriyle tartışan Kazım ve Gökhan Gönül'ü idmandan kovdu.

Samandıra Tesisleri'nde yapılan antrenmanda, çift kale maçta as takımda sağ tarafta oynayan Gökhan Gönül ve Kazım, bir pozisyondan sonra tartıştı. Birbirinin üzerine yürüyen iki futbolcu, itişirken, araya giren futbolcular, Kazım ve Gökhan'ı sakinleştirmeye çalıştı. Olayı kenardan izleyen Daum, olay bittikten sonra Kazım ve Gökhan Gönül'ü antrenmandan kovdu. İki futbolcu, daha sonra arka arkaya tesislere gitti. Teknik direktör Daum yönetiminde yapılan antrenmanda, futbolcular koşu ve ısınma hareketlerinin ardından, 5'e 2 pas çalışması yaptı. Daha sonra 6'şarlı gruplar halinde yarı sahada çift kale maç yapan futbolcular, antrenmanı 11'e 11 çift kale maçla tamamladı. Daum, çift kale maçın ilk bölümünde as takımda Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir, Bilica, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Emre, Uğur, Alex ve Semih'i oynattı. Daha sonra Daum, sol tarafta Uğur'un yerine Deivid'e görev verdi. Antrenmana tedavileri süren Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı katılmadı. Daum, antrenmanda sıcak hava nedeniyle 3 kez su molası verdi.

TELLO AGRESİF HAREKETLER YAPTI

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan ve 1,5 saat süren antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleri, tek pas çalışması ve tempolu koşular yaptılar. Siyah-beyazlı takımda dün izinli olan Tello, yapılan idmanda oldukça agresif hareketlerde bulundu. Şilili futbolcu, çift kale maç sırasında Serdar Özkan ile girdiği bir mücadeleden sonra bu futbolcunun sırtına yumruk attı. Bu nedenle iki oyuncu arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken, Tello daha sonra bir pozisyonda Uğur İnceman'a da sert bir hareket yaptı.

11.07.2009


 

TRABZONSPOR'DA FORMA NUMARALARI BELLİ OLDU

TRABZONSPOR'DA, 2009-2010 sezonunda futbolcuların taşıyacağı forma numaraları belirlendi. Buna göre, geçen yıl Barış Memiş'in taşıdığı 61 numaralı forma, Gineli oyuncu İbrahim Yattara'nın sırtında yer alacak.

Takım kaptanı Egemen ise geçen sezonki gibi yine 16 numaralı formayla sahaya çıkacak. Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan forma numarası listesi şöyle: 1-Tony Sylva, 2-Göksu Alhas, 3-Hrvoje Cale, 4-Rigobert Song, 5-Engin Baytar, 6-Ceyhun Gülselam, 7-Zafer Yelen, 8-Selçuk İnan, 9-Gökhan Ünal, 10-Umut Bulut, 11-Barış Memiş, 15-Ferhat Öztorun, 16-Egemen Korkmaz, 18-Tayfun Cora, 20-Gustavo Colman, 22-Eren Görür, 23-Remzi Giray Kaçar, 25-Alanzinho, 26-Mustafa Yumlu, 28-Razunda Tjikuzu, 29-Tolga Zengin, 30-Serkan Balcı, 35-Onur Recep Kıvrak, 61-İbrahima Yattara. Öte yandan Trabzonspor çelişmalarını hafta başında Almanya'da sürdürecek.

11.07.2009


 

YURTDIŞINDA KAMP TÜRKİYE'DEN 2 KAT UCUZ

TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Adana Demirspor'un yönetim kurulu, Türkiye'deki kamp maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle ikinci etap çalışmalarının yurt dışında yapılmasını kararlaştırdı.

Kulüp başkanı Bekir Çınar, bu sezon Bank Asya 1. Ligi'ne çıkmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Bir yandan transferlerle kadrolarını güçlendirirken diğer yandan da yeni sezon hazırlıkları için çalışma içerisinde olduklarını belirten Çınar, Türkiye'deki kamp maliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirtti. Çınar, yeni sezon hazırlıklarının ilk dönemi için 1529 Temmuz'da Yozgat Çamlık Otel'de kampa gireceklerini hatırlatarak, ardından ikinci döneme yönelik olarak da Almanya'nın Frankfurt kentinin Essen yöresine gideceklerini ifade etti. Bekir Çınar, Türkiye'de 15 günlük kamp için 90 bin lira maliyet çıkarıldığını, Almanya kampının ise 30 bin avroya mal olacağını ifade etti.

11.07.2009


 

Filede 4'lü final heyecanı başlıyor

GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN tartışmalı şekilde Kayserispor'a transfer olan James Troisi, Kayseri'de takımla birlikte çalışmalara katılıyor.

Çarşamba günü Kayserispor ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Avustralyalı genç futbolcu, eşyalarını toplamak için Ankara'ya döndükten sonra yeniden Kayseri'ye geldi. Troisi, takımla birlikte antrenmanlara katılmaya başladı. Gençlerbirliği yönetiminin kendileri ile sözleşmesinin sürdüğünü iddia ettiği Troisi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde de Kayserispor futbolcusu olarak yer aldı. Federasyonun sitesinde 7 Temmuz'da Gençerbirliği ile olan sözleşmesi fesih edilen futbolcunun bugün itibariyle Kayserispor'a transfer olduğu bilgisine yer verildi.

11.07.2009


 

Karamürsel'de yağlı güreş şöleni

BAŞPEHLİVANLAR bu yıl 648. yapılan Kırkpınar'dan sonra Karamürsel Altınkemer'de çayıra çıkacaklar.

28. yapılacak olan Karamürsel Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Güreş ağalığını Beşiktaş Kulubü As Başkanı Av. Levent Erdoğan'ın yapacak. Güreşlere, Mehmet Yılmaz, Ekrem Yavuz, Reşat Turgut, Güngör Ekin, Ömer Aslantaş, Nail Kurt, Mustafa Karaboğa, Mustafa Başdemir, Cengiz Zengin, Ali Rıza Kaya, Şükrü Kazan gibi pehlivanın katılacağı bildirildi.

11.07.2009


 

Voleybolda büyük sınav

İSTANBUL ve İzmir'de 3-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Şampiyonanın tanıtımı için İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilen tekne turuna Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve yönetim kurulu üyeleri, (A) Milli Erkek Takımı'nın teknik heyeti ile oyuncuları katıldı. Toplantıda organizasyonun tanıtımı için yapılacak çalışmalar barkovizyon gösterisiyle katılımcılara anlatılırken, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık konuşmasında, şampiyonayı en iyi şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.

Karabıyık, daha önce gerçekleştirdikleri başarılı organizasyonlar nedeniyle şampiyonanın Türkiye'ye verildiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Bu organizasyonu Türkiye'ye getirebilmek için federasyon olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya gayret ettik. Bundan sonrası bir ekip işi. Burada basına da büyük iş düşüyor. Basın olmadan bizim başarılı olmamız mümkün değil. Bu organizasyonu en iyi şekilde yapacağımızdan ve 'Filenin Aslanları'yla da şampiyonasından milletimizin yüzünü güldürerek çıkacağımızdan hiç kuşkumuz yok.'' Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer de organizasyonun çok iyi bir şekilde yapılacağını söyledi.

4'lü finaller Kayseri'debaşlıyor

AVRUPA Bayanlar Voleybol Ligi'nde, 2008-2009 sezonu lig şampiyonu Kayseri'de yapılacak finallerle belirlenecek. 12 maç sonunda (B) Grubu'nu 10 galibiyet ve 2 yenilgi alarak 22 puanla lider tamamlayan Türkiye'nin katılacağı final programı şöyle: Bugün: 16.00 Sırbistan-Fransa, 18.30 Türkiye-Bulgaristan Pazar: 15.00 3.'lük maçı, 17.30 Final maçı.

11.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.