12 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe Hamit'e resmen talip oldu

ALMAN Bild gazetesinin İnternet sayfasında yer alan haberde , Fenerbahçe yetkililerinin milli futbolcu Hamit Altıntop'un transferi için Bayern Münih'in Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ve takımın menajeri Uli Hoeness ile görüştüklerini belirtti.

Haberde, Fenerbahçe'nin yeni Teknik Direktörü Daum'un, Hamit'i istediği, Fenerbehçe yetkililerinin Rummenigge ve Hoeness ile görüştükleri, görüşmenin sonucunda da transferin mümkün olabileceği, ancak bunun ağustos ayının ortasından önce gerçekleşmeyeceği yönünde sonuç çıktığı ifade edildi. Fenerbahçe'nin Haziran ayında Hamit için 4,5 milyon Avro'luk somut bir teklif sunduğu belirtilen haberde, Hamit'in henüz tereddüt ettiği ve Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Luis van Gaal ile çalışma konusunda iyi şansı olmamasına rağmen şansını yine de kullanmak istediği kaydedildi. Haberde, Hamit'in başarısızlığa uğraması durumunda transferi onaylaması beklendiği belirtildi. Daum, Hamit'in ilgilerini çeken bir oyuncu olduğunu, takımı güçlendireceğini belirterek, ''Ancak her ne pahasına olsun değil'' dedi. Haberde, Daum'un sadece Hamit'in peşinde olmadığı, Lucio ve Borowski ile de ilgilendiği kaydedildi. Bayern Münih'in kadrosunda 27 oyuncu bulundurduğu belirtilen haberde, ancak Van Gaal'in kadrosunda 22 oyuncu artı 3 genç oyuncu istediği, bunun da 5 oyuncunun gitmesi gerektiği anlamına geldiği ifade edildi.

12.07.2009


 

KAZIM'DAN GOL ŞOV

FENERBAHÇE, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Teknik direktör Christoph Daum, yeni sezon hazırlıklarının İstanbul'daki ilk etabının son gününde, tam saha çift kale maç yaptırdı. Antrenman maçında as takımda Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Önder, Bilica, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Emre, Uğur, Alex, Semih 11'i forma giyerken, daha sonra kaleye Volkan'ın yerine Mert Günok geçti. Samandıra Tesisleri'nde yapılan ve yaklaşık 1 saat süren antrenman maçında, as takımda savunmada Önder'i oynatan Daum, Bekir'e yedek takımda görev verdi. Alman teknik adam, Brezilyalı futbolcu Deivid'i de yedek takımda oynattı. Antrenman maçında Kazım Kazım, hırslı oyunuyla dikkati çekerken, attığı gollerle de şov yaptı. Cuma günkü antrenmanda Gökhan Gönül ile tartışınca Daum tarafından Gökhan ile birlikte idmandan kovulan Kazım, çift kale maçta sağ kanatta etkili oyununu, 3 golle süsledi. Yedek takımda sağ kanatta oynayan PAF takım oyuncusu Okan da performansıyla dikkati çekti. Çift kale maçta as takım, yedek takımı 6-1 yenerken, as takımın diğer golleri Semih (2) ve penaltıdan Alex attı. Yedek takımın tek golü Bekir'den geldi.

12.07.2009


 

Denizli: Fatih Tekke gündemimizde yok

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sakatlıkları bulunan futbolcuları Ekrem ile İbrahim Toraman'ın ligin ilk haftasında yapacakları karşılaşmaya yetişmelerinin zor olduğunu söyledi.

Denizli, siyah-beyazlı takımın dün sabah yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Ekrem ve İbrahim Toraman'ın tedavilerinin devam ettiğini belirterek, ''Ekrem belki daha önce hazır olur, ancak ilk haftaya yetişmeleri zor. İbrahim, kesinlikle hazır olmaz. Ekrem'in olma şansı da son derece düşük. Onların yerinde oynayacak oyuncu arayışımız olmaz. Takım içinde orada görev yapacak oyuncular var'' diye konuştu. Mustafa Denizli, siyah-beyazlı takımın sözleşmesini dondurmak istediği, ancak buna karşı çıktığına dair basında demeçleri bulunan futbolcuları Delgado ile ilgili bir soruya ''Nedir, ne değildir, ne kadar doğru aktarıldı bilemeyiz.Konuşmasından önce kendisiyle görüştüm'' dedi. Denizli yeni transferleri Matteo Ferrari'nin tecrübeli bir futbolcu olduğunu ifade etti. Ferrari'nin uyum sağlayabilmesi için takımda konuşabileceği birçok futbolcunun olduğunu anlatan Denizli, ''Geç başladığından, tempo yükseldiği için bazı yerlerle problem yaşayabilir ancak tecrübeli bir futbolcu'' diye konuştu. Bir basın mensubunun, ''Oyun tarzı Uche'ye benziyor'' demesi üzerine Denizli, ''Onun biraz daha incesi'' şeklinde cevap vererek, espri yaptı.

GURBETÇİ FUTBOLCU TRANSFERİ

Daha önce bir gurbetçi futbolcuyu transfer edeceklerini açıklayan Denizli, yurt dışında oynayan Gökhan Töre ve Veli Kavlak ile ilgilenip, ilgilenmediklerine yönelik bir soruyu ''Genel olarak o grubun içinde. Ağustos'un sonuna kadar transfer devam ediyor. Gurbetçi genç çocukları alternatif olarak düşünüyoruz'' biçiminde cevaplandırdı. Mustafa Denizli yeni transferlerden Michael Fink'ten memnun olduğunu söyledi. Denizli, Alman oyucunun istediklerini yerine getirdiğini anlatarak, ''Yabancı transferlerin başarılı olması için birçok faktör var. Kolay değil, yaşamınızın büyük bir bölümünü değiştiriyorsunuz. Fink de iyidir, iyi çalışıyor'' dedi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste şampiyonluk sözünü vermesinin hatırlatılması üzerine Denizli, ''İddialı olmaları normaldir. Biz de iddialı duruma gelmeliyiz'' değerlendirmesinde bulundu. Bireysel oynayan futbolcuları Serdar Özkan'a bu nedenle bazen kızdığını dile getiren Denizli, Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımının yollarını ayırdığı Fatih Tekke'nin hiç gündemlerine gelmediğini de açıkladı.

12.07.2009


 

Nevin Yanıt birinci oldu

25. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda atletizmde bayanlar 100 metre engellide Nevin Yanıt, birinci olarak altın madalya kazandı. Kızılyıldız Stadı'nda süren oyunların atletizm müsabakalarının 4. gününde Nevin Yanıt, seçmelerden sonra yarı finalde de en iyi dereceyi elde ederek finale kaldı.

Finalde de başarılı performansını sürdüren Yanıt, 12.89 saniyelik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. 23 yaşındaki Yanıt böylece, bu oyunlarda Türkiye'ye ilk altın madalyayı getirdi. Yarışta ikinciliği, 13.10 saniyelik derecesiyle Litvanyalı Sonata Tamosaityte, üçüncülüğü de 13.13 saniyeyle Yeni Zelanda'dan Andrea Miller kazandı.

12.07.2009


 

Trabzon Hollanda'ya gidiyor

ISPARTA'DA yaptığı 14 günlük kamp çalışmasını tamamlayarak dün akşam Trabzon'a dönen bordo-mavili takımda, futbolculara 2 gün izin verildi.

Bordo-mavili takım, 13 Temmuz Pazartesi günü Trabzon'da toplanarak yurt dışı kamp çalışmaları yapmak üzere 24 futbolcuyla Hollanda'nın Mierlo kentine gidecek. Karadeniz ekibi, 26 Temmuz'a kadar çalışmalarını sürdüreceği Hollanda kampında 16 Temmuz'da Almanya'da VFL Homberg, 18 Temmuz'da Belçika'da Standard Liege, 21 Temmuz'da Hollanda'da SC Heerenveen, 25 Temmuz'da ise Almanya'da VFL Bochum takımıyla olmak üzere 4 hazırlık maçı yapacak. Bordo-mavili kulübün yönetim kurulunun, transfer çalışmaları konusunda da Isparta kampında takımı tanıma fırsatı bulan teknik direktör Hugo Broos'un taleplerine göre hareket edeceği bildirildi.

12.07.2009


 

MANİSASPOR TRABZON'DAN İSAAC'I KİRALADI

MANİSASPOR, 5. yabancı oyuncu hakkını Trabzonspor'un golcüsü Promise İsaac ile kulandı.

Edinilen bilgiye göre, Trabzonsporlu santrafor Promise İsaac'ı, Manisaspor 1 yıllığına kiraladı. İsaac, Manisaspor'un sağlık sponsoru olan Manisa Özel 8 Eylül Hastanesi'nde sağlık kontrollerinden geçirildi. Futbolcuyla sözleşmenin en geç bugün Tarık Almış Spor Tesisleri'nde yapılacak törenle imzalanacağı öğrenildi. Trabzonspor'da geçen sezon birçok maçta yedek kulübesinde oturan İsaac yeni takımı Manisaspor'da başarılı olacağına inandığını söyledi. Öte yandan Manisaspor yönetimi eski futbolcuları Brezilyalı futbolcu Rafael'i yeniden oynatmak için şehre çağırdı.

12.07.2009


 

BEŞİKTAŞ İTALYAN BONAZZOLİ'NİN PEŞİNDE

TÜRKCELL Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş'ın İtalyan santrofor Emiliano Bonazzoli'nin peşinde olduğu iddia edildi.

Goal.com sitesinin haberinde, Beşiktaş'ın Genoa'dan aldığı savunma oyuncusu Matteo Ferrari'den sonra, şimdi de bir başka Genoa takımı Sampdoria'nın santraforu Emiliano Bonazzoli'yi almak istediği iddia edildi. Bonazzoli'nin Beşiktaş için ideal bir oyuncu olduğu öne sürülen haberde, siyah-beyazlıların, İtalyan golcüyü kadrosuna katmak için formüller aradığı belirtildi. Geçen sezonun ikinci yarısını Fiorentina'da kiralık geçiren 30 yaşındaki Bonazzoli'nin, Sampdoria'da oynadığı 44 maçta 13 golü bulunuyor.

12.07.2009


 

MHK BAŞKANI SARVAN BASIN ÖNÜNE ÇIKACAK

FUTBOL Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, 15 Temmuz Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyecek.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Sarvan'ın basın toplantısında 2008-2009 sezonunun değerlendirmesini ve yeni sezon ile ilgili yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşacağı bildirildi. Ataköy Sheraton Otel Ceremony Salonu'nda yapılacak toplantı saat 11.00'de başlayacak.

12.07.2009


 

YUNANİSTAN'TAN ERKAN ÖZBEY'E TRANSFER TEKLİFİ

GENÇLERBİRLİĞİ ile sözleşmesi sona eren tecrübeli oyuncu Erkan Özbey'e Yunanistan'ın Kavala takımından teklif geldiği bildirildi.

Erkan Özbey, yaptığı açıklamada, sözleşmesinin sona ermesinin ardından Gençlerbirliği'nden ayrıldığını söyledi. Menajeri aracılıyla çok sayıda kulüpten teklif aldığını belirten Erkan Özbey, ''Diyarbakırspor, Manisaspor, Boluspor ve Konyaspor'un dışında bu yıl Yunanistan Süper Ligi'ne yükselen Kavala takımından teklif geldi. Önümüzdeki günlerde yeni sezonda formasını giyeceğim takımla ilgili bir kararımı vereceğim'' dedi. Erkan Özbey, şu an 30 yaşında olduğunu ve en az 5_6 yıl daha aktif futbol yaşamına devam etmek isteğini kaydetti. Erkan Özbey, ''Kesinlikle futboldan kopmak istemiyorum. 5_6 yıl daha oynadıktan sonra Türk futboluna teknik direktör olarak hizmet etmek istiyorum. Şu an antrenörlük kursuna devam ediyorum. Bunun dışında antrenörlük için gerekli olan UEFA B diplomasını da aldım'' diye konuştu.

12.07.2009


 

ENGELLİ MİLLİ ATLET: ÜVEY EVLAT MUAMELESİ VAR

SIRBİSTAN'IN başkenti Belgrad'ta devam eden Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda, önceki gece Kızılyıldız Stadı'nda 3 bin metre engelli koşusunda Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Türkan Erişmiş, ''Üvey evlat muamelesi görüyorum'' dedi.

Belgrad'ta açıklamalarda bulunan Türkan Erişmiş, sakat sakat koşmasına rağmen gümüş madalyayı kaçırdığı için moralinin çok bozuk olduğunu söyledi. Türk yöneticilerden defalarca antrenörünün de Belgard'ta yanında olmasını istediğini, ancak bu talebinin karşılanmadığını, oysa diğer atletlerin antrenörlerinin yanında olduğunu ifade eden Erişmiş, ''Antrenörüm yanımda olsaydı kesinlikle gümüş madalya alırdım. Finalde koştuğu tüm atletlerin antrenörleri yanındaydı. Koşu içinde birçok taktik varyasyon yaptılar. Ancak benim antrenörüm yanımda olmadığı için yüreğim buruk şekilde yarıştım'' diye konuştu.

12.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.