25 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

İHTİLÂL ANAYASASI DEĞİŞMEDEN OLMAZ

TÜMSİAD’ın ödül ve başarı töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ‘’Anayasayı yeniden düzenleyemezsek yapısal reformların hiçbirini yapamayız. Demokrasinin gelişebilmesi için de Siyasî Partiler ve Seçim Yasası değişmeli. Hukuk sistemi yeniden yapılmalı. Çünkü mevcut sistem geç işliyor, adaletsizliği doğuruyor’’ dedi.

SİSTEM VATANDAŞI AHLÂKSIZ YAPIYOR

Türkiye’nin tamamının kayıtsız olduğunu, hiç kimsenin hesap veremediğini ve hesap soramadığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, ‘’Hadi bakalım baba yiğitsen sor hesabı... Sistem adamı ahlâksız hale getiriyor. Demokrasinin kalitesini arttırmak ve gelişmek, hesap sorabilir noktaya geçmek için kayıtlı ekonomiye geçilmeli’’ dedi.

Anayasa değişmeden reform yapılamaz

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yapısal reformların yapılabilmesi için bugünkü sistemin kökten değişmesi gerektiğini, bunun için de Anayasa’nın değişmesi gerektiğini söyledi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin ‘’Başarı ve Onur Ödülü’’ töreninde yaptığı konuşan Hisarcıklıoğlu, 1980 Anayasasında kamu-özel sektör kalkınmasına yer verildiğini, dünyada anlayışın değiştiğini ve özel sektörle kalkınmanın öne çıktığını anlatttı.

Hisarcıklıoğlu, ‘’Anayasayı yeniden düzenleyemezsek yapısal reformların hiçbirini yapamayız. Demokrasinin gelişebilmesi için de Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değişmeli. Hukuk sistemi yeniden yapılmalı. Çünkü mevcut sistem geç işliyor, adaletsizliği doğuruyor’’ dedi.

Türkiye’nin tamamının kayıtsız olduğunu, hiç kimsenin hesap veremediğini ve hesap soramadığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, ‘’Hadi bakalım baba yiğitsen sor hesabı...Sistem adamı ahlaksız hale getiriyor. Demokrasinin kalitesini artırmak ve gelişmek, hesap sorabilir noktaya geçmek için kayıtlı ekonomiye geçilmeli’’ dedi. Aynı törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye hakkında son derece iyimser olduğunu belirterek, ‘’Ortalık şu anda toz duman olabilir. Reel sektör iç_dış talep kaynaklı veya fon kaynaklı birtakım sıkıntılar içinde olabilir. Ama hükümetimiz imkanlar çerçevesinde çok önemli çözümler üretti ve üretmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Şimşek, şunları kaydetti:’’Bu yapısal ve köklü değişimin birçok unsuru var. Tabii ki, Anayasa’yı değiştirmeden belli bir noktadan sonra işlerin tıkandığı da ortada. Yani bir kamu

personel yönetmeliği veya genel olarak bir kamu idare reformunu, hukuk reformunu

maalesef bugünkü çerçevede köklü şekilde yapmak çok zor. Fakat bugünün şartlarında da önemli bir Anayasa değişikliği de konsensus gerektiriyor, çok zorlu bir süreç.’’

Bakan Şimşek, işsizliği çözmek için yaptıklarını anlatırken, istihdamın üzerindeki yükleri önemli ölçüde kaldırdıklarını savundu.

Törende, Gaziantep’in sanayisine, kültürüne, tarihine, sporuna yaptığı desteklerden dolayı Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Sanko Holding Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Şölen Çikolata Başkanı İsmail Çoban, MB Holding Başkanı Muharrem Balat ve Başkan Yardımcısı Orkun Balat, Profesyonel Bilek Güreşi Dünya Şampiyonu Mustafa Dinleyici, Gülsan Holding Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Naksan AŞ Yönetim Kurul Üyesi Taner Nakıboğlu’na plaket verildi.

Bu arada, Bakan Şimşek’e de bir kitap seti hediye edildi.

25.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hizbu’t-Tahrir’e büyük operasyon

  İHTİLÂL ANAYASASI DEĞİŞMEDEN OLMAZ

  Katliâm sanıkları cezaevine konuldu

  Ekonomist: Türkiye yükselen güç

  Katsayı değişikliği eşitsizliği giderecek

  Danıştay’ı adres gösterdi

  Hızlı Tren Seferleri 3 -4 Ağustos’ta yapılmayacak

  YÖK, ADALETSİZLİĞİ KALDIRDI

  Demokrasinin kökleşmesi için basın özgürlüğü şart

  Sansür kaldırıldı, ama medya baskı altında

  Darbeler, basını en ağır şekilde cezalandırdı

  Özgür ve tarafsız basın yarınların teminatıdır

  AKP, TBMM başkan adayını 3 Ağustos’ta açıklayacak

  Polis denizde başka lav silâhı bulamadı

  AÜ’de İngilizce İlahiyat Eğitimi

  Turizm, krize direndi

  THY, Uşak-İstanbul uçuşlarını durdurdu

  Hukukçular: HSYK bizi endişelendiriyor

  AVM’lerde ziyaretçi azaldı, ciro arttı

  Sel baskınlarında vatandaş da suçlu

  Doğu da sele teslim

  Okul da kayıt ücreti de zorunlu

  Kozan’da deprem

  Van, Bediüzzaman Mevlidi’ne hazır

  İnternet hayatı değiştirdi

  Sanal ortam mağdurları, 100 bini buldu

  Parmak izi yerine, koku izi

  İstanbul’un gökdelenleri 250 metreyi zorlayacak

  Dünyanın en küçük cep telefonu

  Sevgi, ayçiçeği 4 metre büyüttü

  Britanyalı erkekler ana kuzusu

  Bebekler, köpekleri anlayabiliyormuş

  Hamilelere, folik asit vitamini tavsiyesi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.