26 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

BENZİN YİNE 3.24 LİRAYA ÇIKTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 25-27 Temmuz günlerinde geçerli olmak üzere, akaryakıt bayi tavan fiyatlarını 95 oktan kurşunsuz benzinde 4 kuruş ve kırsal motorinde 1 kuruş daha arttırdı. Buna göre, 3,20 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3,24 lira ve 2,48 lira olan kırsal motorinin litre fiyatı da 2,49 lira oldu.

ÖTV ZAMMINI “YEDİRMEK” İÇİN

Bu artışla, benzin fiyatı “tavan fiyat” uygulamasının başladığı noktaya geri dönmüş oldu. Böylece uygulamayla bir ay zarfında fiyatlarda sağlanan 30 kuruş civarındaki indirim geri alınırken, uygulamanın artışa sebep gösterilen ÖTV zammına zemin hazırlama ve muhtemel tepkilerin önünü kesme amaçlı bir taktik olduğu yorumu öne çıktı.

Akaryakıta tavan fiyat oyunu

Enerjİ Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik belirlediği “tavan fiyat”ı kurşunsuz benzin ve kırsal motorinde arttırdı. EPDK, 25-27 Temmuz’da geçerli olmak üzere, akaryakıt bayi tavan fiyatlarını 95 oktan kurşunsuz benzinde 4 kuruş ve kırsal motorinde 1 kuruş arttırdı. Buna göre, 3,20 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3,24 lira ve 2,48 lira olan kırsal motorinin litre fiyatı da 2,49 lira oldu. Litre fiyatı 2,61 lira olan motorinin fiyatında değişikliğe gidilmedi. Vergiler dahil akaryakıt dağıtım tavan fiyatı da 95 oktan kurşunsuz benzinde litrede 4 kuruş, motorin ve kırsal motorinde de 1 kuruş arttı. Akaryakıt dağıtım tavan fiyatı 95 oktan kurşunsuz benzin için litrede 3,10, motorinde 2,44, kırsal motorin için litrede 2,33 lira olarak belirlendi.

26.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  “Kayıtdışı”nda ürküten rakamlar

  BENZİN YİNE 3.24 LİRAYA ÇIKTI

  Körfez’in serveti 1,1 trilyon dolara geriledi

  Yardımla iş kurdu, büyük patron oldu

  Krizdeki esnafa düğün dopingi

  Çay rekoltesi dünyada düştü, bizde arttı

  Altı ayda 36 milyon kişi uçtu

  15 kalkınma ajansı kurulacak

  Defne alternatif ürün oldu

  Taşıt sayısı 14 milyonu geçti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.