06 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

GALATASARAY’IN GÖZÜ KUPADA

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında bugün İsrail’in Maccabi Netanya takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 223. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi’nde 133, adı UEFA Kupası’ndan, UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 56, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve Avrupa Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 222 maç oynadı. Avrupa kupaları tarihindeki en önemli başarıları 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürerek yaşayan Galatasaray, geride kalan 222 maçta 83 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 56 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 298 gol göndermeyi başaran ‘’Cim Bom’’, kalesinde ise 323 gol gördü.

Bir dönem Şampiyonlar Ligi’nin değişmez ekipleri arasında yer alan Galatasaray, üst üste 3 sezondur Avrupa kupalarında yoluna UEFA kulvarında devam ediyor. Üst üste üçüncü sezona başladığı bu kulvarda, 2. eleme turunda FC Tobol engelini geçen, 3. eleme turunda ise Maccabi Netanya’yı ilk maçta deplasmanda 4-1 yenerek tur için büyük avantaj sağlayan Galatasaray, önemli oyuncularla takviye ettiği kadrosuyla gözünü yine zirveye dikti. Son yıllarda alınan başarısız sonuçlarla taraftarını hayal kırıklığına uğratan sarı-kırmızılı ekipte bu yıl işler sıkı tutulurken, özellikle teknik direktör Frank Rijkaard’ın yanı sıra Abdul Kader Keita, Leo Franco ve Elano Blumer gibi yıldız oyuncuların kadroya dahil edilmesi, ümitleri artırıyor.

GALATASARAY-NETANYA

MAÇI D-SMART'TA

Alİ Samİ Yen stadında oynanacak olan Galatasaray-Netanya UEFA Avrupa Ligi rövanş karşılaşması şifreli kanalda yayınlanacak. Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak olan Galatasaray-Netanya UEFA Avrupa Ligi rövanş mücadelesi 6 Ağustos Perşembe saat 21:00’da D-Smart’ta yayın yapan Euro Futbol ekranlarında olacak.

06.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  AVRUPA LİGİ’NDE TUR CEPTE

  GALATASARAY’IN GÖZÜ KUPADA

  Ligde yeni sezon heyecanı

  Belediye açılışa hazır

  Sivasspor, yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.