14 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Çözüm Mecliste

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘demokratik açılım’ çalışmaları kapsamında dün de DTP’yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, sorunun çözümünü Meclis çatısı altında yapmak istediklerini belirten Bakan Atalay, “Kendimize güvenelim, bu sorunu çözeriz” dedi.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, ‘’Demokratik Açılım’’ çalışması kapsamında DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile bir araya geldi. Beşir Atalay, AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve diğer parti yöneticilerini parti genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Atalay, siyasî partilerle görüşmelerin devam ettiğini, bu çerçevede Ahmet Türk ile görüştüğünü hatırlatarak, ‘’Değerli genel başkan yardımcımız ve grup başkanvekilimizle birlikte çok detaylı, verimli bir görüş alış verişinde bulunduk’’ dedi.

Bakan Atalay, siyasî partilerle görüşmeyi önemsediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Başından beri dileğimiz, bu çalışmanın yeri Meclis çatısı olsun, Meclis çatısının altı olsun. Bu mânâda siyasî partilerimizin, ülkemizin bu en büyük kardeşlik ve huzur projesine katkısını çok önemli görüyoruz. Bu ziyaretlerimizde çalışmalarımızı anlatıyoruz. Onların görüşlerini ve katkısını almaya çalışıyoruz. Bütün görüşmelerde, gerek daha önce görüştüğüm üç siyasî partimiz, gerek bugünkü siyasî partimizle görüşmelerimizde, bizim için gerçekten çalışmamıza ışık tutucu önemli görüşler elde ettik. Bu, Türkiye’nin büyük kardeşlik ve huzur projesi. Türkiye büyük bir ülke. Kendimize güvenelim, biz bu sorunu çözeriz. Kendi sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz. Yeter ki öz güvenimiz olsun, kendimize güvenelim. Biz buna benzer önemli konuları, hükümet olduğumuz süreç içinde gerçekten başardık. Onun için büyük bir katılımla, İnşallah bütün partilerimizin, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın, bütün kesimlerin katılımıyla kardeşlik ve huzur ortamımızı artıralım istiyoruz. Çabamız bunun içindir.’’

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye Barolar Birliği, Türk-İş ve Hak-İş’i ziyaret edeceğini de hatırlatarak, sendikalarla görüşmelerinin süreceğini bildirdi. Bu süreçte, 18 Ağustos Salı günü İstanbul’da TÜSİAD’ı ziyaret edeceğini kaydeden Atalay, bu görüşmelerin hepsinden verim aldıklarını ve faydalandıklarını söyledi.

TÜRK: UMUDA YOLCULUK HAYAL KIRIKLIĞIYLA SONUÇLANMASIN

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de, Atalay’ın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli bir sürecin içinde olduğunu, siyasilerin 30 yıldan bu yana yaşanan acıların sona ermesi konusunda çaba gösterdiklerini belirtti. Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Biz de bu acıların sona ermesi, barışa evrilmesi, Türkiye’nin normalleşmesi için çaba gösteriyoruz. Bizim amacımız sorunun çözümüdür, birilerinin söylediği gibi Türkiye’yi çözmek değil. Tam tersi Türkiye’de toplumsal uzlaşıyı sağlamaya yönelik bir çabadır. Biz işin başındayız, umut ediyoruz ki, bu umuda yolculuk bir hayal kırıklığıyla sonuçlanmaz. Geçmişte de bazı açılımlar oldu ama hayal kırıklığı yarattı. Ama ben bu dönemde daha ciddî bir çalışmanın yapıldığına inanıyorum.’’ Ankara / aa

14.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  CİNAYET VE KAZALARIN ÇOĞU ALKOLDEN

  Ramazan’da israf uyarısı

  Çözüm Mecliste

  İsim dayatması da tutmadı

  GAP’a rekor ödenek ayrıldı

  GELECEĞİN ÇEVRECİ ŞEHİRLERİ

  Baklavacılar rahat nefes alacak

  Kışlıklar vitrinlerde

  İzmir’li öğrencilerin yüzde 58’i üniversiteli oldu

  Fatih Emniyet Müdürlüğü’nde yangın

  SÜRÜCÜ ELEKTRİK DİREĞİNİ YIKTI

  İşkenceci gardiyanlara ceza yok

  Avşa Adası'nda şüpheli yangın

  Cuntz: Türkiye, daha da güçlenir

  Bilge Köyü sanıkları Çorum’a nakledildi

  Vekile ucuz konut talimatı yok

  Ergenekon’da bir gözaltı daha

  Devlet hastanesinde Cem Garipoğlu alarmı

  Ergani’de, AVM’ye ses bombası atıldı

  Petrol, 70 doların üstünde

  Kamu-Sen, memura 200 TL zam istedi

  Doğu'da 3 ile daha havaalanı

  Türkiye'de, 22 bin 505 yabancı şirket var

  Bilgi istediler ceza aldılar

  Babacan: Türkiye hızlı toparlanacak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.