14 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Robert MİRANDA

Kuzuların sessizliği


A+ | A-

Amerika’nın ulusal ve uluslar arası medya kanalları adeta bir sessizlik yemini etmiş gibi, açgözlülük, kötülük ve vahşilikle örülmüş ve ne yazık ki New Yorklular için pek de yeni bir şey olmayan en son skandal karşısında sessiz kaldılar.

Halka duyurulmayan bu son olay, çok seçkin ve meşhur bir kaç New Yorklunun insan organları çalıp bunları satmak suçundan dolayı tutuklanmasıyla ilgiliydi.

New Jersey’de yapılan çok geniş bir operasyon çerçevesinde tutuklananlar arasında, iyi tanınan bazı Hahamlar da vardı ki bu durum dünyanın en zengin ve büyük Yahudi topluluğunu adeta şaşkına çevirdi.

Brooklyn’deki Sheves Achim Cemaati’nin lideri Haham Mordechai Fisch ve Suriyeli Yahudi Cemaati’nin seçkin lideri olan ve aynı zamanda New Jersey’deki sinagogların en önemlisi ve merkezi olarak bilinen Flatbush merkezli Shaare Zion Cemaati’nin baş Hahamı olan Saul Kassin bu suçlamalarla tutuklanmıştı.

Savcıların iddialarına göre Haham Kassin sinagoga bağlı bulunan ve vergiden muaf olan vakıf şirketleri aracılığıyla iflâs dolandırıcılığı, sahte mal üretimi ve karaborsacılık ve başka yasa dışı para işlemleri gibi suçlara karışmıştı.

Bu olayın New Jersey eyalet tarihindeki en büyük ve en önemli dolandırıcılık olayı olduğu özellikle belirtildi.

Buna rağmen, geçen bir kaç hafta içinde, Amerikan medyasında bu olayla ilgili göze çarpan tek bir haber bile yapılmadı.

Bu Hahamların işledikleri suçlar sebebiyle tutuklanmalarının haricinde, Hoboken, New Jersey, Secaucus ve Ridgefield belediye başkanları, Jersey City belediye başkan yardımcısı ve konsey başkanı, iki eyalet senatörü, bir çok kamu görevlisi ve siyasî figürlerin arasında bulunduğu tam 44 kişinin daha şüpheli olarak yüksek miktarda uluslar arası para aklama soruşturması çerçevesinde Savcı Ralph J. Marra Jr. tarafından sorgulandığı belirtildi.

Gelen bilgilere göre, zengin ve tanınmış bir Yahudi Hahamı olan Haham Levy Rosenbaum ise son 10 yıldır organ hırsızlığı ve kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

İddialara göre Haham Levy, İsrail’in başşehri Tel Aviv merkezli bir organ toplama şebekesinin başı olarak Amerika’da faaliyet yürütüyordu.

Uluslar arası olarak çalışan bu şebeke tarafından Hindistan, Afrika ve Latin Amerika’ya uzanan bir organ toplama ağı kurulmuş. Bu şebekenin hedef listesinde daha çok çocuklar bulunuyordu çünkü Batının ahlâksız zengin elitleri bu çocuk organlarını genç ve dirençli olduğu için en iyi organ kaynağı olarak görmekteydi.

Müslümanlar olarak bizler, bu tür haberlere dikkat kesilmeliyiz. Bu türden sapıklıklar ancak içten içe kendi kendini yiyen kapitalist toplumlarda yaşanabilir.

Tercüme: Umut Yavuz

Silence of the Lambs

American national and international media outlets have all but placed a code of silence around the latest scandal involving greed and evil, a merciless combination not all to unfamiliar with the people of New York City.

In the latest attempt to silence public debate, prominent New Yorkers were arrested for stealing human body parts and selling them.

Amongst those arrested were high profile rabbis charged in a massive New Jersey investigation, leaving the largest and richest Jewish community in the world living in the area stunned.

Rabbi Mordechai Fisch, heads the Congregation Sheves Achim in Brooklyn, and Rabbi Saul Kassin, prominent leader of the Syrian Jewish Community is the chief rabbi at Congregation Shaare Zion in Flatbush, New Jersey the flagship synagogue of the community.

Investigators said Rabbi Kassin was involved in bankruptcy fraud, trafficking in counterfeit goods, and other illegal money transactions all under the mask of a charitable tax-exempt organization connected to his synagogue.

It was initially reported that this is one of the largest and most high-profile corruption probes in state history of New Jersey. However, in the past several weeks, no mention of the case is being reported by the American media since the news story broke.

In addition to the Rabbis being arrested for their crimes, the mayors of Hoboken, New Jersey, Secaucus, New Jersey and Ridgefield, New Jersey, the Jersey City deputy mayor and council president, two state assemblymen, numerous other public officials and political figures and New Jersey were among 44 suspects nabbed in a two-track federal investigation of public corruption and a high-volume, international money laundering conspiracy, Acting U.S. Attorney Ralph J. Marra, Jr., announced.

According to reports, Rabbi Levy Rosenbaum, a rich and prominent Jewish Rabbi, based in New York was arrested with trafficking in human organs for the past ten years.

Rabbi Levy was a middle-man broker on the United States side, representing an international organ harvesting group based in Tel Aviv, Israel.

This group has an international network of organ harvesters spreading between India, Africa, and Latin America. They usually prey on children who, due to their youth and vigor are seen as the best and safest sources of human internal body organs by the decadent rich of the western society.

As Muslims we must pay attention to these kinds of stories. Such evilness can only fester in a Capitalist society eating itself from within.

14.08.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (05.08.2009) - Serbest ekonomi ve din

  (24.07.2009) - Düzenbazlara dikkat

  (18.07.2009) - Bir gayri Müslim ile sohbet

  (11.07.2009) - Latin Amerika’nın darbeleri

  (02.07.2009) - Batı, neden Mikail'in Müslüman oluşuna sessiz kalıyor?

  (24.06.2009) - Teşekkürler, fakat istemiyorum

  (12.06.2009) - Konuşmada insanlığı harekete geçirecek dinamikler eksikti

  (05.06.2009) - Şirketler vahşileşiyor

  (27.05.2009) - Bir zihni İslâma uyandırmak

  (20.05.2009) - Batı’nın reforma ihtiyacı var

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.