23 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Ramazan

‘Umulur ki sizin kerih gördüğünüzde hayır vardır’

Bir Arap kardeşimizin evine iftar yemeğine dâvet edilmiştim. Bu zât emekli bir polis memuru olup en az beş erkek çocuğu olan varlıklı bir adamdı. Muhakkak kız çocukları da vardı, lâkin bunların kaç tane ve nerede olduklarını bilemedim. Çünkü bu tarz konuları konuşmak pek hoş karşılanmıyordu besbelli.

İftar yemeğinden sonra özellikle dinî ve sosyal konularda bol bol konuştuk. Benim çok az Arapça ve konuşmaya yetecek kadar İngilizce bilmem sayesinde çok hoş bir sohbetimiz oldu. Eczâcı olan oğlu güzel İngilizce konuşuyordu ve bize aracılık ediyordu.

Yemekten sonra cemaatle namazımızı kıldık ve kahvemizi içerken sohbetimize devam ettik. Nedense ev sahibimiz genellikle olumsuz şeylerden bahsediyordu. Belki de bulunduğumuz ülkenin şartları iyi değildi. Ben söylediklerini tasdik etmekle birlikte “Lâ taknetû min rahmetillah” yani “Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz” dedim. Bu sözüm Kur’ân âyetinden iktibas olduğu için ev sahibimizin çok dikkatini çekmişti.

Konuşmalarımız aynı minvâl üzerine devam ettiği için moral bozukluğunu gidermek ve sohbetimizi daha güzel bir hâle getirmek için “Asâ en tekrehû şey’en ve hüve hayrün leküm” âyetini söylemek zorunda kaldım. Cenâb-ı Allah, başımıza gelen işleri hayra yormamız gerektiği anlamında “Umulur ki sizin kerih (kötü) gördüğünüzde hayır vardır” emrini vermişti.

Bu söz sonrasında ev sahibimiz çok duygulandı. Bir kısmını oğlundan İngilizce olarak anladığım kadarıyla, Türk milletinden ve Türklerin İslâm’a yaptığı ve yapacağı hizmetlerden bahsetti. Sohbetimizi vakit bir hayli ilerlediği için kesmek zorunda kaldık, zirâ gemiye dönmem gerekiyordu ve işlerimiz oldukça yoğundu.

Bu Arap kardeşimizin yemeğinden sonra, daha önceden de yaptığım gibi Cenâb-ı Allah’a bize Risâle-i Nur ve onun müellifi Bediüzzaman Said Nursî’yi tanımak fırsatını verdiği için daima şükrettim. İman nimetinden sonra en büyük şükür sebebim budur. Bütün insanların Bediüzzaman’ı hakkıyla tanımasını ve onun mükemmel eseri Risâle-i Nurları okuyup imanını kuvvetlendirmesini Yüce Rabbimden niyaz ederim.

VEHBİ HORASANLI

23.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Yolculuk

  Üstadın ‘hayat’ telâkkisi

  Seni özledim!

  Divan şiirinde Ramazan

  Hz. İsa’nın (as) ölüleri diriltmesi

  ‘Umulur ki sizin kerih gördüğünüzde hayır vardır’

  Sosyal hayatı bozan şeytânî bir desise: Bir kötülükle bütün iyilikleri örtmek

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.